«Φρούριο» η Αθήνα την Πέμπτη λόγω των συγκεντρώσεων – Ποιοι δρόμοι κλείνουν

Μετ’ εμποδίων οι μετακινήσειςΟι ρυθμίσεις θα ισχύσουν στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου της Αθήνας καθώς και στον άξονα της Λ. Βασ. ΣοφίαςΕπί ποδός θα βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις

Εξαιτίας των συγκεντρώσεων που θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα της Πέμπτης ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών θα ισχύσουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (απαγόρευση στάσης-στάθμευσης και διακοπή της κυκλοφορίας) στην πλατεία Συντάγματος, αλλά και στους Αμπελόκηπους. Παράλληλα, σε συναγερμό βρίσκεται η ΕΛΑΣ

έτσι ώστε να μην υπάρξουν εντάσεις στη συγκέντρωση έξω από τη Βουλή και η διαδικασία ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών να ολοκληρωθεί χωρίς παρατράγουδα.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου της Αθήνας (Πλ. Συντάγματος, Σταδίου, Πανεπιστημίου κ.λπ.) καθώς και στον άξονα της Λ. Βασ. Σοφίας (Πρεσβεία Η.Π.Α, κόμβος Λ. Αλεξάνδρας-Κηφισίας).

Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Παρακαλούνται οι οδηγοί για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφεύγουν τη διέλευση και στάθμευση των οχημάτων τους στο οδικό δίκτυο περιμετρικά της ανωτέρω περιοχής, κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

«Φρούριο» η Αθήνα

Παράλληλα, επί ποδός θα βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για να διασφαλίσουν ότι η διαδικασία ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών θα ολοκληρωθεί απρόσκοπτα και πως δεν θα υπάρξουν εντάσεις στη συγκέντρωση έξω από τη Βουλή.

Έτσι, από το βράδυ της Τετάρτης σε κλοιό ασφαλείας θα βρεθούν το Προεδρικό Μέγαρο, το Μέγαρο Μαξίμου, το υπουργείο Εξωτερικών αλλά και η Βουλή.

Το πρωί της Πέμπτης, γύρω από το Σύνταγμα θα στηθούν φραγμοί με κλούβες, στα λουλουδάδικα, στην Ηρώδου Αττικού, στο Ζάππειο και στη Βασιλίσσης Όλγας.

Την ίδια ώρα, θα υπάρχουν διπλές διμοιρίες στα σκαλοπάτια δεξιά και αριστερά στον Άγνωστο Στρατιώτη ενώ αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ θα περιπολούν μέσα στον Εθνικό Κήπο.

Αυξημένες θα είναι και οι περιπολίες γύρω από τα Εξάρχεια για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν μικροεστίες έντασης μεταξύ αντιεξουσιαστών και ακροδεξιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα