Κάνει κρύο καιρός για τέχνη: Μουσικές προτάσεις για το 3μερο που έρχεται

Αν και ο καιρός δεν είναι ο ιδανικός για βόλτες, παρόλα αυτά αν δεν βγεις το ΠΣΚ, πότε θα βγεις; Ντυθείτε ζεστά, πάρτε φίλους και αγαπημένους και ανακαλύψτε τα μουσικά δρώμενα της πόλης μας που δεν ηρεμεί ποτέ.

Μερικά από τα δεκάδες που γίνονται είναι και τα παρακάτω:

Δεν χρειάζονται συστάσεις για τον Νίκο Πορτοκάλογλου και τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, που αν και μετράνε αρκετές δεκαετίες στις σκηνές και στο πεντάγραμμο, τους βρίσκουμε μαζί για πρώτη φορά στη σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου με τη μουσική παράσταση

«Τι έχει μείνει απ’ τη φωτιά». Από τις 30 Νοεμβρίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο, στις 22:30. Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη.

Μία σημαντική καλλιτεχνική είδηση του φετινού χειμώνα είναι ότι το πάλαι ποτέ Άλσος στη γειτονιά του Πεδίου του Άρεως ξαναζωντάνεψε και μάλιστα από τον Διονύση Σαββόπουλο που δείχνει σαν να μην έφυγε ποτέ από εκεί. Ο «Νιόνιος» μαζί με πολλούς άλλους καλλιτέχνες έρχονται να ζωντανέψουν την γειτονιά του Πεδίου του Άρεως με πολλή μουσική μέχρι και τις 30 Δεκεμβρίου. «Οι καινούργιοι του μήνα» θα είναι στις 6,13,20,27 Δεκεμβρίου οι Κατερίνα Πολέμη, Κατερίνα Ντούσκα, Άννα Ψυχογιού. ΤΟ ΑΛΣΟΣ, Ευελπίδων 4, Κυψέλη, Πεδίον του Άρεως.

Τι καλύτερο να ξεκινάει ο Δεκέμβρης υπό τους ήχους της κιθάρας του Αλκίνοου Ιωαννίδη. Το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου, ο Αλκίνοος, μετά από μία επιτυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία σε Ελλάδα και Κύπρο θα συνεχίσει φέτος τον χειμώνα με ένα σόλο πρόγραμμα, ξεκινώντας από τον ιστορικό χώρο του ΚΥΤΤΑΡΟΥ. Μόνος επί σκηνής, παίζει και τραγουδάει τα τραγούδια του, μεταφέροντας μας στη στιγμή της δημιουργίας τους. KYTTARO Live Club, Ηπείρου 48, Αθήνα

Μία άλλη μουσική παράσταση, με άλλο ύφος και ατμόσφαιρα θα βρείτε στο Σταυρό του Νότου. Οι Σπύρος Γραμμένος και Πάνος Φραγκιαδάκης (Χατζηφραγκέτα) με καινούρια και παλιά τραγούδια για αυτήν και άλλη μία Παρασκευή. Οι δύο αγαπημένοι της νεολαίας, βάζουν τα δυνατά τους, μαζεύουν τα κομμάτια τους και τραγουδάνε ο ένας στο πλευρό του άλλου. Σταυρός του Νότου, Θαρύπου 37, Αθήνα.

Ο γνωστός σε όλους μας ΤΣΟΛΙΑΣ, aka Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης, ύστερα από την επιτυχία των εμφανίσεών του στο ανανεωμένο ΚΡΕΜΛΙΝΟ στον Πειραιά, ολοκληρώνει τον πρώτο κύκλο παραστάσεων, παρουσιάζοντας το αχρείων δράμα: «Καθαρή εξόδιος – Κάθε βράδυ με άλλη». Αυτό το Σάββατο μαζί του η Ρίτα Αντωνοπούλου. Για όσους δεν διάβασαν την συνέντευξη στο altsantiri.gr, πρόκειται για μια μουσικό-σατιρική παράσταση πολιτικού λόγου και σατιρικού τραγουδιού, από την οποία δεν γλιτώνει κανείς. Κρεμλίνο, Χαϊδαρίου 6, Πειραιάς.

Αλλάζοντας εντελώς ύφος, πάμε σήμερα στο Ρομάντσο, να ακούσουμε τον Vagina Lips με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ με τίτλο Generation Y (Inner Ear Records). O Vagina Lips είναι ένα σόλο πλέον μουσικό πρότζεκτ με βάση τη Θεσσαλονίκη, και ο ήχος του είναι ένα μείγμα από shoegaze, dream pop, chillwave αλλά και punk επιρροές με φρέσκες ιδέες και lo-fi αισθητική. Μαζί του θα εμφανιστούν οι Monochromatic Visions και οι Cathedral Echo. Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018 στις 21.00. BIOS ΡΟΜΑΝΤΣΟ, Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα.

Η Lia Hide μαζί με τους House of Light εμφανίζονται στη σκηνή του six d.o.g.s για μια μοναδική συναυλία, την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου στις 21:00. Η δική μας τραγουδοποιός Lia Hide πρωταγωνιστεί πλέον στην dark/artpop σκηνή της Ελλάδας, ενώ κλείνει το μάτι στη διεθνή σκηνή με περιοδείες σε Ευρώπη (Ιταλία, Νορβηγία, Βέλγιο, Ολλανδία, Αγγλία), Αμερική και Καναδά. Η πολυπράγμων Lia ετοιμάζει τρίτο δίσκο, ενώ έχει εμφανιστεί και συνεργαστεί με ηχηρά ονόματα της εγχώριας και διεθνούς σκηνής (Tricky, Kovacs, Anneve Van Giersbergen, KBHTA, Kadebostany κ.α.). six d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, Αθήνα.

Αυτό το Σάββατο στο πλαίσιο της μουσικής τριλογίας “Romantso ❤ Kormoranos” θα δούμε τον μουσικό, performer, εικονογράφο και σχεδιαστή κόμικς, Montero μαζί με την μπάντα του, σε αποχαιρετιστήριο live λίγες μόλις μέρες πριν ξεκινήσουν για τη μίνι περιοδεία τους στην Αυστραλία. Τη βραδιά θα ανοίξουν οι Smalfeels, το μουσικό project του Νίκου Γιαννακάκη, ενώ στο ακριβώς ενδιάμεσο θα εμφανιστεί ένα special guest συγκρότημα-έκπληξη σε μυστική εμφάνιση. BIOS ΡΟΜΑΝΤΣΟ, Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα.

Δεν θα μπορούσε από τις προτάσεις μας να λείπει η τζαζ. Για αυτό αν σας αρέσει η contemporary vocal jazz μην χάσετε το μαγικό ταξίδι που σας πάνε οι Αγγελική Τουμπανάκη, Βαγγέλης Στεφανόπουλος (πιάνο) και Κώστας Κωνσταντίνου (κοντραμπάσο).

Οι τρεις τους παρουσιάζουν με ευρηματικότητα διασκευές διαχρονικών κομματιών της mainstream, bebop, modal jazz (Thelonius Monk, Victor Young, Biil Evans, Dizzy Gillespie, Marcus Miller), της blues σκηνής αλλά και του διεθνούς ρεπερτορίου (Beatles, Vinicius De Moraes, Jimy Hendrix, Monco Santa Maria). «ΣΠΙΤΙ Art Bar», Ευπατρίδων 7, Κεραμεικός.

Ένα από τα σημαντικότερα και μακροβιότερα group, οι Human Touch για ένα μοναδικό live που θα χαρείτε μουσικά όργανα και τους μετρ του είδους. David Lynch (saxophones, flute, Irish whistle, vocals, percussion), Γιώτης Κιουρτσόγλου (electric basses, vocals) και Σταύρος Λάντσιας (piano, keyboards, drums) θα σας παρασύρουν για άλλη μια φορά στον μαγικό τους κόσμο. JazZoo Σαρανταπόρου 62, Χαλάνδρι.

Αφήνοντας (για λίγο) τη τζαζ, θα βάλουμε και λίγο χορευτική μουσική για τους νεότερους. Στην καρδιά της Αθήνας στο B/2, η Street Outdoors Soundsystem επιστρέφει για ένα ακόμη all night long party. Η ομάδα αυτή αποτελούμενη από τους Έλληνες Jiles John, Jose Amba & Polatof, προσφέρουν μουσικές απολαύσεις από τη σύγχρονη house μέχρι σπάνια tracks της disco. Παρασκευή 30 Νοεμβρίου, από τις 21.00 Είσοδος Ελεύθερη. B/2 Ιωάννου Παπαρηγοπούλου 15, Αθήνα.

Οι Love Light Productions σε συνεργασία με Εφημερίδα ATH παρουσιάζουν: DJ Food presents a Boards of Canada AV Show. Το “O is for Orange” όπως ονομάζεται, αποτελεί ένα tribute σε μία από τις βασικές επιρροές του, το θρυλικό ηλεκτρονικό ντουέτο των Boards of Canada. Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018. Εφημερίδα ATH, Βησσαρίωνος 9 & Σίνα 6, Αθήνα.

Οι Trashformers, ορίτζιναλ δημιουργοί των Trash Parties και αυθεντικοί εκπρόσωποι της 90’s σκηνής, θα βρίσκονται στο six d.o.g.s για μία βραδιά που θα φέρει «τα πάνω κάτω, τα πέρα δώθε, τα μέσα έξω, τα εδώ εκεί και πάει λέγοντας». Σάββατο 1 Δεκεμβρίου, 2018 λίγο μετά τις 23.00. six d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, Αθήνα.

Keywords
καιρος, ερχεται, τεχνη, σπύρος γραμμένος, inner ear, david lynch, θεατρο, νέα, ελλαδα, κυπρος, kyttaro, live, club, αθηνα, aka, πειραιας, δραμα, θεσσαλονικη, dream, pop, punk, echo, bios, house, light, project, εμφάνιση, jazz, evans, blues, beatles, hendrix, σπιτι, art, group, david, piano, drums, night, long, party, john, jose, love, food, canada, trash, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, αγγελικη, kyttaro, δυνατα, αυστραλια, βελγιο, γιωτης, ηχος, μουσικη, ολλανδια, ονοματα, πλαισιο, προγραμμα, σμυρνη, τραγουδια, bios, αισθητικη, αλσος, αμερικη, αννα, ατμοσφαιρα, αφορμη, βραδια, βραδυ, βρειτε, γειτονια, γινονται, γυαλινο μουσικο θεατρο, δικη, δειχνει, δρωμενα, εμφάνιση, επιτυχια, ερχονται, ευελπιδων, ευρωπη, εφυγε, εφημεριδα, ιδεες, η δικη, υφος, ιωαννου, ιστορικο, κυψελη, λειπει, ματι, μινι, μουσικα οργανα, νεα σμυρνη, νικο, νορβηγια, ομαδα, παμε, ριτα αντωνοπουλου, σαββατο, σκηνες, σταυρος του νοτου, συγγρου, φορα, χαλανδρι, group, aka, art, blues, canada, club, david lynch, dream, david, echo, love, evans, food, john, γυαλινο, house, hendrix, project, jazz, jose, κομικς, καρδια, κωνσταντινου, κωστας, light, long, μεινει, μια φορα, night, οργανα, pop, party, punk, σκηνη, σπύρος γραμμένος, σπυρος, ταξιδι, trash
Τυχαία Θέματα