Κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup με στόχο την επίτευξη πολιτικής συμφωνίας

Εν μέσω συνεχών διαβουλεύσεων στην πλευρά των θεσμών, η Ελλάδα επιδιώκει να υπάρξει στη σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup πολιτική συμφωνία που θα κυμαίνεται σε τρεις βασικούς άξονες, τις μεταρρυθμίσεις, τα πρωτογενή πλεονάσματα και τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.

Μια τέτοια συμφωνία, σύμφωνα και με κοινοτικούς παράγοντες, δύναται να επιτευχθεί σήμερα προκειμένου να σηματοδοτήσει την επιστροφή των τεχνικών

κλιμακίων στην Αθήνα, για να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις και το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Και όπως εκτιμάται από όλες τις πλευρές, μετά είναι εφικτό να κλείσει πολύ σύντομα η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι οι θεσμοί εμμένουν στην κοινή θέση τους, ζητώντας από την Αθήνα προνομοθέτηση μέτρων μετά το 2018, προκειμένου να διασφαλιστεί η επίτευξη των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα.

Τέλος, σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη συνάντηση της καγκελαρίου Μέρκελ και της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, την προσεχή Τετάρτη στο Βερολίνο, μια συνάντηση από την οποία οι Βρυξέλλες εκτιμούν ότι θα κριθούν πολλά.

Την έως τώρα θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας και την πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις, αναγνωρίζει εν τω μεταξύ σχεδόν το σύνολο των ευρωπαίων αξιωματούχων και κοινοτικών εταίρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα