Κρίσιμη συνάντηση Μητσοτάκη με τους δημάρχους των νησιών: «Πόρτα» στον Μουτζούρη (video)

Προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι στο προσφυγικό αναμένεται να κάνει σήμερα, Πέμπτη η κυβέρνηση κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους δημάρχους Λέσβου και Χίου όπου μετατράπηκαν σε «εμπόλεμες ζώνες» με τις συμπλοκές μεταξύ νησιωτών και ΜΑΤ.

Ωστόσο, η προσπάθεια αυτή έχει ήδη αρχίσει να κλονίζεται καθώς ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου δεν θα συμμετέχει στη σύσκεψη. Αιτία, η δυσαρέσκεια του Μαξίμου από τον Κώστα Μουτζούρη μετά την χειρονομία που έκανε με την χαρακτηριστική κίνηση προς τα γεννητικά του όργανα, λέγοντας

«να κι αν είναι οργισμένος» ο πρωθυπουργός.

Κυβερνητικά στελέχη έκαναν λόγο για χυδαιότητες του κ. Μουτζούρη στο βίντεο που δημοσιοποιήθηκε στα Μέσα Ενημέρωσης και σχολίαζαν: «Μετά από αυτή τη χυδαία συμπεριφορά δεν έχουμε να πούμε κάτι με τον κ. Μουτζούρη. Θα συνομιλήσουμε με τους υπόλοιπους αυτοδιοικητικούς. Είναι κρίμα για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου να είναι σε αυτή την δύσκολη συγκυρία περιφερειάρχης ο κ. Μουτζούρης».

Ένα βήμα παραπέρα, πήγε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο οποίος χαρακτήρισε γραφικό και επικίνδυνο, με τα χειρότερα χαρακτηριστικά ενός Έλληνα, τον κ. Μουτζούρη. «Αποτελεί μια κατηγορία από μόνος του. Καμία συζήτηση από δω και πέρα με τον κ. Μουτζούρη.», δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας στον ΣΚΑΪ, ενώ προσέθεσε πως ακόμα κι αν ζητήσει συγγνώμη δεν θα γίνει δεκτή γιατί θα είναι υποκριτική.

«Τι συζήτηση να κάνετε με αυτόν τον άνθρωπο», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζοντας πως ο περιφερειάρχης θα αναλάβει τις ευθύνες των πράξεών του. «Δεν είναι πλάκα» θέλησε να επισημάνει ο κ. Πέτσας, λέγοντας ότι ο ίδιος ο Μουτζούρης είπε ότι δεν θα έρθει στη σύσκεψη για το θέμα των κλειστών δομών, αλλά και η κυβέρνηση δεν θα τον καλούσε μετά από τα τελευταία γεγονότα.

Τεταμένο το κλίμα στα νησιά

Στο μεταξύ, πολύ δύσκολη ήταν η χθεσινή μέρα για τη Λέσβο και τη Χίο, όπου σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ των νησιωτών και των δυνάμεων των ΜΑΤ που έχει στείλει η κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσουν οι εργασίες για τη δημιουργία των κλειστών κέντρων κράτησης.

Ενδεικτικό του τεταμένου κλίματος, οι εικόνες που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου με τον άγριο ξυλοδαρμό αστυνομικών στη Χίο εντός του ξενοδοχείου που έμεναν, ενώ στη Μυτιλήνη οι διαμαρτυρόμενοι μπήκαν στα καταλύματα όπου έμεναν δυνάμεις Ασφαλείας, πέταξαν τα προσωπικά τους είδη και τους έβαλαν φωτιά. Από την άλλη πλευρά, οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και χημικών κατά των πολιτών.

Παράλληλα, μετά τη χθεσινή απεργία στα δύο νησιά, η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε και νέα στις δημόσιες υπηρεσίες για σήμερα, Πέμπτη ούτως ώστε να συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι στις κινητοποιήσεις.

Αργά χθες το απόγευμα έγινε γνωστή η απόφαση για αποκλιμάκωση των δυνάμεων της αστυνομίας, κίνηση που δεν φαίνεται να ικανοποιεί τους κατοίκους.

Πηγή: Κρίσιμη συνάντηση Μητσοτάκη με τους δημάρχους των νησιών: «Πόρτα» στον Μουτζούρη (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα