Κραυγή αγωνίας από εκδότη εφημερίδας του Έβρου – «Ένα εθνικιστικό και μισαλλόδοξο τσουνάμι σαρώνει τον τόπο μας»

Την ώρα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας βίντεο που δείχνουν από ένοπλες περιπολίες πολιτών στον Έβρο μέχρι και «συλλήψεις», με την κυβέρνηση και το κράτος να παίρνουν τον ρόλο του παρατηρητή, εκδότης εφημερίδας του Έβρου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την περιοχή της Θράκης, καταγγέλλοντας ότι «ένα εθνικιστικό και μισαλλόδοξο τσουνάμι σαρώνει τον τόπο μας».

Ο λόγος για τον εκδότη της εφημερίδας «Η Γνώμη», Γιάννη Λασκαράκη, ο οποίος με μια αποκαλυπτική ανάρτηση στο Facebook

περιγράφει τις ανησυχητικές διαστάσεις που παίρνει η κατάσταση στον Έβρο, όπου πολίτες έχουν βγει με όπλα στους δρόμους «παριστάνοντας την πολιτοφυλακή εναντίον της «εισβολής» των μεταναστών και των προσφύγων».

«Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στον Έβρο. Ενα εθνικιστικό και μισαλλόδοξο τσουνάμι σαρώνει τον τόπο μας. Όλοι κυκλοφορούν με όπλα παριστάνοντας την πολιτοφυλακή εναντίον της «εισβολής» των μεταναστών και των προσφύγων», τονίζει ο εκδότης της εφημερίδας «Η Γνώμη» και εξηγεί:

«Ένοπλοι αγρότες ξυλοκόπησαν τον δημοσιογράφο του CNN Κώστα Πλιάκο, διότι προσπάθησε να υπερασπισθεί «συλληφθέντες» από αυτούς μετανάστες που τους κακομεταχειρίζονταν. Οι παράνομοι οικιστές του προστατευόμενου βιότοπου του ΔΕΛΤΑ του Έβρου βγήκαν παγανιά για να κυνηγήσουν τα «θηράματά» τους και να δικαιολογήσουν τις αυθαίρετες «βίλες» τους, ως υπερασπιστές του πατρίου εδάφους, όπως τους αποκάλεσε ο ένδοξος Καμένος».

«Το δυστύχημα είναι ότι κάποιοι παρέσυραν και τον Πρωθυπουργό να φωτογραφηθεί μαζι τους, να επαναλάβει τα λόγια του και να υποσχεθεί τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων τους. Η Εκκλησία ευλογεί τα όπλα και οι αιρετοί φωτογραφίζονται με τους ένοπλους. Μέρες του 1897. Μερες δόξας λαμπρές απεναντι στον ανύπαρκτο εχθρό. Τζάμπα μάγκες», προσθέτει ο κ. Λασκαράκης και συνεχίζει:

«Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες νεοναζί έρχονται από τη Γερμανία να πάρουν μέρος στην αντίσταση εναντίον των μεταναστών».

Αξίζει να σημειωθεί πως τις δημοσιογραφικές πληροφορίες του κ. Λασκαράκη επιβεβαιώνει η καταγγελία του γερμανικού κόμματος Die Linke, ότι «γερμανοί νεοναζί προσπαθούν να προσεγγίσουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα».

Στη συνέχεια της ανάρτησης ο κ. Λασκαράκης σημειώνει ότι «το σίγουρο είναι ότι για να αξιοποιήσει αυτός ο τόπος την γεωστρατηγική του θέση και να ξεφύγει από την μοίρα του εξωτικού περιθωρίου, που τον θυμούνται μονο στις κρίσεις, δεν υπάρχει ελπίδα καμιά» και απευθύνει ευρύ κάλεσμα στον προοδευτικό κόσμο όλης της χώρας:

«Πρεπει κάποιοι να μιλήσουν. Οι φιλοι μου δημοσιογράφοι και οι αρθρογράφοι της Αθήνας , οι πολιτικοί που αντιστέκονται στον εθνολαϊκισμό, οι απλοι πολίτες που ντρέπονται γι αυτα που συμβαίνουν».

«Ηδη οι ντόπιοι δεχόμαστε απειλές και ύβρεις. Δημοσιογράφος της Ορεστιάδας αναγκάστηκε να «εξαφανίσει» το κείμενο του», υπογραμμίζει ο εκδότης της εφημερίδας «Η Γνώμη» και καταλήγει:

«Ο Έβρος ζητά την συμπαράσταση των προοδευτικών πολιτών».

Η σχετική ανάρτηση:

Πηγή: Κραυγή αγωνίας από εκδότη εφημερίδας του Έβρου – «Ένα εθνικιστικό και μισαλλόδοξο τσουνάμι σαρώνει τον τόπο μας» - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα