Κουίζ για δυνατούς λύτες από τον Σκουρλέτη – Η απάντηση την Τρίτη (video)

Επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο Πάνος Σκουρλέτης, με αφορμή το περιβόητο άρθρο 25. Ο υπουργός Εσωτερικών έβαλε κι ένα… κουίζ αφιερωμένο στους βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η απάντηση θα δοθεί από τον ίδιο την προσεχή Τρίτη.

Αναλυτικά, τα όσα είπε:

«Η βασική αντιπαράθεση έγινε γύρω από το άρθρο 25. Κι αυτό δεν είναι τυχαίο. Το άρθρο 25 είναι ένα άρθρο το οποίο έρχεται να λύσει προβλήματα. Έρχεται να δώσει απαντήσεις σε κάτι που αποφύγατε κύριοι της Νέας Δημοκρατίας. Τι θα γίνουν οι άνθρωποι αυτοί, οι συμβασιούχοι,

στην καθαριότητα; Θα απολυθούν; Δεν θα πληρωθούν; Τι προτείνετε; Κι εδώ θέλω να σας βάλω ένα κουίζ. Θα το απαντήσουμε την Τρίτη εάν συνεχιστεί η διαδικασία. Επί ποιου πρωθυπουργού υπήρξε παράταση συμβασιούχων οι οποίοι είχαν συμπληρώσει 24 μήνες; Η καλύτερα επί ποιου υπουργού; Αφορά την περίοδο της Νέας Δημοκρατίας.

Και ποιες ήταν οι περιπτώσεις εκείνες που κατά παρέκκλιση ζητήσατε παράταση συμβάσεων όχι για εργαζόμενους, αλλά για εργολαβικές εταιρίες καθαριότητας; Αυτές που αποτέλεσαν το άντρο εκείνων των χώρων όπου καταπατήθηκε κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος. Αυτές που διαπιστώθηκε στην πράξη πως κοστίζουν περισσότερο στο ελληνικό δημόσιο απ’ ότι οι συμβάσεις που παρατείναμε εμείς για να καλύπτουν αυτές τις θέσεις. Μιλάμε για συμβάσεις που αφορούν και τον δημόσιο τομέα. Άρα δεν ισχύει η κριτική πως πληρώνονται στο σύνολό τους οι παρατάσεις συμβάσεων από το ανταποδοτικά. Είναι ίσως το μεγαλύτερο τους μέρος, αλλά δεν αφορά στο σύνολο των περιπτώσεων.

Πιστεύετε ότι όλα αυτά δεν πρέπει να ασκούνται από τους εκλεγμένους δημάρχους. Θέλετε να γίνουν αντικείμενο κερδοσκοπικής επιχειρηματικής δραστηριότητας. Θέλετε να τα δώσετε σε ιδιώτες. Το γνωρίζουμε. Πέστε το όμως και στους εργαζόμενους σε αυτούς τους τομείς. Αυτό σημαίνει προγραμματικό θάρρος. Αναγνωρίστε το λοιπόν. Εκεί υπάρχει μια κόκκινη γραμμή που μας χωρίζει. Υπάρχει μια διαφορετική αντίληψη. Εμείς θα υποστηρίξουμε ότι αυτές οι δραστηριότητες θα πρέπει να ασκούνται από τους Δήμους».

Δείτε το σχετικό video:

Keywords
Τυχαία Θέματα