Κοτζιάς: Άτοπες και απαράδεκτες οι δηλώσεις της Τουρκίας

Άτοπες και απαράδεκτες οι δηλώσεις της Τουρκίας για τους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του εκπροσώπου της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγ.

«Τέτοιες άτοπες δηλώσεις είναι χαρακτηριστικές όσων κάνουν εξωτερική πολιτική με το βλέμμα στραμμένο στο εσωτερικό. Η Τουρκία ξέρει πολύ καλά δεν είμαστε από τα κράτη που μπορεί να κάνει παιχνίδια. Δυστυχώς μερίδα τούρκων πολιτικών δεν μπορεί να αντιληφθεί τι σημαίνει

η σχέση πολιτικής και κράτους δικαίου» δήλωσε και πρόσθεσε ότι το περιεχόμενο είναι ανάξιο και απαράδεκτο.

«Εγώ και η κυβέρνησή μας και πριν από όλους ο Αλέξης Τσίπρας», συμπλήρωσε, «κάνουμε πολιτική με το βλέμμα στραμμένο στο πως θα αναβαθμιστεί η χώρα μας διεθνώς και πως θα λύσει τα προβλήματα που έχει ώστε να δυναμώσει».

Ερωτηθείς αν τον προβληματίζει ότι στην δήλωση αυτή υποδηλώνεται πρόθεση των Τούρκων να τους απαγάγουν, είπε ότι «η Τουρκία ούτε μπορεί να έρθει να πάρει κάποιον από εδώ, ούτε δικαιούται, ούτε θα της το επιτρέψουμε». Εκτίμησε δε ότι ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης που προέβη στην εν λόγω δήλωση, «δεν έχει εμπειρία από διεθνείς σχέσεις και μίλησε κάτω από την επιρροή του προεκλογικού τους αγώνα, με τρόπο απαράδεκτο και απορριπτέο εξαρχής».

Ερωτηθείς επίσης αν φοβάται κλιμάκωση της έντασης μέχρι τις τουρκικές εκλογές, απάντησε: «Εγώ δεν έχω φόβους με την Τουρκία. Την αναλύουμε, την αξιολογούμε και συμπεριφερόμαστε με τρόπο που να υπερασπιζόμαστε τη θέση και τα συμφέροντα της χώρας μας».

Αποδοκιμασία και από τη ΝΔ

Θρασείες, εμπρηστικές και απαράδεκτες χαρακτηρίζει ο επικεφαλής του τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γ. Κουμουτσάκος, τις δηλώσεις του εκπροσώπου της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς, με ανάρτησή του στο twitter.

«Οι δηλώσεις του Αντιπροέδρου και εκπροσώπου της τουρκικής κυβέρνησης για τις αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης για τους “8”, προσβάλλουν την αρχή του κράτους δικαίου. Είναι θρασείες και εμπρηστικές και για αυτό απόλυτα απαράδεκτες» αναφέρει ο κ. Κουμουτσάκος.

Οι δηλώσεις του Αντιπροέδρου και εκπροσώπου της τουρκικής κυβέρνησης για τις αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης για τους “8”, προσβάλλουν την αρχή του κράτους δικαίου.
Είναι θρασείες και εμπρηστικές και για αυτό απόλυτα απαράδεκτες.

— Giorgos Koumoutsakos (@GKoumoutsakos) 4 Ιουνίου 2018


(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα