Στα ύψη η αντιπαράθεση στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό – Την Τρίτη η ψήφιση

Μετά από τέσσερις μέρες διακοπή επανήλθε η ΟλομέλειαΤοποθετήσεις του οικονομικού επιτελείου που βρισκόταν εκτός χώραςΕνημέρωση για το πρόσφατο ταξίδι στις ΗΠΑ

Μετά από διακοπή τεσσάρων ημερών, επανήλθε από το πρωί της Δευτέρας, η Ολομέλεια της Βουλής, για τη συζήτηση του Προϋπολογισμού του 2018, με την αντιπαράθεση να «χτυπάει κόκκινο». Ο Προϋπολογισμός αναμένεται να ψηφιστεί αύριο, Τρίτη, ημέρα ομιλίας των πολιτικών αρχηγών.

Δείτε

επίσης: Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η συζήτηση για τον Κρατικό Προϋπολογισμό στην Ολομέλεια

Παπαδημητρίου: Το 2017 θα είναι το πρώτο έτος με θετικό ρυθμό ανάπτυξης

«Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή για την οικονομική της ανάταξη. Δεν θα πρέπει να αφήσουμε τις σειρήνες των μικροσυμφερόντων να σταθούν εμπόδιο στη επιτάχυνση της οικονομικής της πορείας», ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, κατά την τοποθέτησή του, προσθέτοντας: «Εκείνο που χρειαζόμαστε είναι κοινωνική σταθερότητα και εθνική συνεννόηση για να πετύχουμε το στοίχημα της ανάπτυξης κυρίως για τις επόμενες γενιές».

Όπως είπε ο κ. Παπαδημητρίου, «μετά από μια 10ετία, το 2017 θα είναι το πρώτο έτος στο οποίο θα καταγραφεί θετικός ρυθμός ανάπτυξης και δείχνει ότι η Ελλάδα εξέρχεται από το τούνελ της κρίσης όπως το καταδεικνύουν και οι δείκτες και τα στοιχεία», συμπληρώνοντας ότι «τόσο οι διεθνείς παράγοντες όσο και οι ευρωπαϊκοί μιλάνε για θετική πορεία της οικονομίας και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει».

Δείτε επίσης: «Σειρήνες μικροσυμφερόντων να μην σταθούν εμπόδιο στην επιτάχυνση της οικονομικής πορείας»

Κατά τη πενθήμερη συζήτηση του νέου προϋπολογισμού έχουν εγγραφεί για να μιλήσουν συνολικά 195 βουλευτές.

Την Τρίτη η ψήφιση

Την τελευταία ημέρα, Τρίτη 19 Δεκεμβρίου, η συζήτηση θα κλείσει κοντά στα μεσάνυχτα με την ομιλία του πρωθυπουργού, προκειμένου στη συνέχεια να ξεκινήσει η ονομαστική ψηφοφορία η οποία, πολιτικά, προσλαμβάνει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Η ονομαστική ψηφοφορία που θα γίνει τα μεσάνυχτα της Τρίτης 19/12 θα είναι πιθανότατα η τελευταία με το “παραδοσιακό” σύστημα, όπως προανήγγειλε ο πρόεδρος της Βουλής.

«Η ψηφοφορία που θα γίνει την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου, ελπίζω και είναι πολύ πιθανό να είναι η τελευταία ψηφοφορία που γίνεται με το γνωστό τρόπο, εδώ και δεκαετίες μέσα στη Βουλή», είπε ο κ. Βούτσης και εξήγησε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου και μετά δεν θα χρησιμοποιηθεί η αίθουσα συνεδριάσεων της Ολομέλειας για χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί -δύο με τρεις εβδομάδες-, αλλά θα αξιοποιηθεί για λίγο καιρό η Γερουσία, ώστε να εγκατασταθεί το σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στην αίθουσα της Ολομέλειας, που θα είναι πολύ σύγχρονο και θα έχει ως αποτέλεσμα να γίνεται πολύ πιο γρήγορα η ψηφοφορία.

Τοποθετήσεις υπουργών και βουλευτών

Καυγάς Τσακαλώτου – Βενιζέλου στη Βουλή, με «φόντο» τη μεταμνημονιακή εποχή (video)

Βούτσης: Δεν υπήρχε το success story το Σαμαρά το 2014

Χαρίτσης: Πρώτη στην απορρόφηση ΕΣΠΑ και δεύτερη στην αξιοποίησή του η Ελλάδα (video)

«Ο Μητσοτάκης βλέπει το Δημόσιο σαν φιλέτο προς πώληση», τόνισε η Γεροβασίλη

Φίλης: Οριζόντια νομοθετική προστασία της πρώτης κατοικίας

Ξανθός: Ο προϋπολογισμός διευκολύνει τη στήριξη κοινωνικών παρεμβάσεων (video)

Παφίλης: Η κυβέρνηση προωθεί το τσάκισμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων (video)

Οι τροπολογίες που κατατέθηκαν στη Βουλή

Δείτε επίσης: Τροπολογία για τους παλιννοστούντες ομογενείς στην Ολομέλεια της Βουλής

Δείτε επίσης: Έως 28 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για οφειλές προς ΟΤΑ σε πλημμυροπαθείς δήμους

Keywords
Τυχαία Θέματα