Κορονοϊός: Ζευγάρι συνταξιούχων νόσησε εν πτήσει από Χονγκ Κονγκ για Ιταλία

Ένα ζευγάρι νόσησε με τον νέο κορονοϊό χωρίς να πάει στην Κίνα. Πρόκειται για δυο από τα κρούσματα του θανατηφόρου ιού στην Ταϊβάν και όπως έγινε γνωστό, νόσησαν εν πτήσει από Χονγκ Κονγκ για Ιταλία. Την ώρα, που πολλές περιοχές σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν χρόνια έλλειψη προστατευτικών στολών, μασκών, γαντιών και άλλων ειδών προστατευτικού εξοπλισμού στη μάχη κατά της επιδημίας του θανατηφόρου ιού.

Taiwan says

coronavirus couple likely infected on Hong Kong flight to Italy https://t.co/Is04xMGqj9

— stefania martani (@stefymartani) February 7, 2020

Το ζευγάρι συνταξιούχων από την Ταϊβάν βρέθηκε, λοιπόν, θετικό στον κορονοϊό και φαίνεται ότι προσβλήθηκε από την κινεζική ιογενή πνευμονία στη διάρκεια πτήσης από το Χονγκ Κονγκ στην Ιταλία.

Amid coronavirus fears, Taiwan is limiting everyone to two masks a week. Some say it’s not enough to last a work week, others say it’s better than nothing pic.twitter.com/fm6qPQHSgB

— SCMP News (@SCMPNews) February 7, 2020

Είναι αμφότεροι 50 ετών. Όπως έγινε γνωστό δεν έχει ταξιδέψει ποτέ στην ηπειρωτική Κίνα. Στις 4 Φεβρουαρίου, τρεις ημέρες μετά την επιστροφή τους από την Ιταλία, μεταφέρθηκαν, όμως, στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τις αρχές της Ταϊβάν, οι δυο συνταξιούχοι απλά πέρασαν από το Χονγκ Κονγκ τόσο όταν πήγαιναν όσο και όταν επέστρεφαν από την Ιταλία.

«Αφού συμβουλευθήκαμε ειδικούς, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι το πιο πιθανό είναι η μόλυνση να έγινε στο αεροπλάνο που πραγματοποιούσε την πτήση Χονγκ Κονγκ- Ευρώπη», δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Ταϊβάν Τσνε Σινχ- τσουνγκ, συνιστώντας σε όλους όσοι βρίσκονται σε κλειστούς χώρους, όπως αεροπλάνα, να φορούν χειρουργικές μάσκες.

#Coronavirus Update Feb 7, 9AM EST
-31,526 confirmed cases
-638 deaths: #China #Philippines #HongKong
-1,764 recovered: China #Thailand #Australia #Japan #Vietnam #Taiwan #Macau
-26,359 suspected cases China/ 200+
-25 countries w/ #nCoV19 cases

1/7 – U.S. #nCoV2019 Update pic.twitter.com/G1udrjGvc9

— CEDR Digital Corps (@CEDRdigital) February 7, 2020

Γίνεται αντιληπτό πως η περίπτωση αυτή, φέρνει στο προσκήνιο τον ρόλο των αεροπορικών μεταφορών στη διάδοση του θανατηφόρου ιού, ο οποίος έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 636 ανθρώπων στην ηπειρωτική Κίνα.

Taiwan Asks Italy to End Coronavirus-Based Flight Ban https://t.co/92slYBjVjb

John Canessa (@john_canessa) February 6, 2020

Το Χονγκ Κονγκ έχει επιβεβαιώσει 24 κρούσματα του νέου κοροναϊού και έναν θάνατο, με τον αριθμό των ανθρώπων που προσβλήθηκαν από τον ιό τοπικά να έχει αυξηθεί. Στην Ταϊβάν ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων φτάνει τα 16, ανάμεσά τους και πέντε που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη (06/02), περιλαμβανομένου του ζευγαριού των συνταξιούχων καθώς και μίας 40χρονης η οποία πέρασε τις διακοπές για το κινεζικό νέο έτος στο Μακάο και τριών μελών της οικογένειάς της.

Η Ταϊβάν έχει απαγορεύσει την είσοδο στο έδαφός της των Κινέζων και έχει αναστείλει την έκδοση θεωρήσεων εισόδου για τους κατοίκους του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο. Επίσης απαγορεύει την είσοδο σε όλους τους αλλοδαπούς που έχουν επισκεφθεί την ηπειρωτική Κίνα, το Χονγκ Κονγκ ή το Μακάο τις τελευταίες 14 ημέρες.

Confirmed cases of #coronavirus

CHN: 31,175
Others: 61
SGP: 30
THA: 25
Japan: 25
S. Korea: 24
HK: 24
Taiwan: 16
AUS: 15
DEU: 12
US: 12
MYS: 12
Vietnam: 10
Macau: 10
Canada: 7
FRA: 6
UAE: 5
IND: 3
Italy: 2
RUS: 2
PHL: 2
UK: 2
Nepal: 1
KHM: 1
Belgium: 1
Spain: 1
Finland: 1
SWE: 1 pic.twitter.com/KkvJMaGZZS

— Ceylon Today (@CeylonToday) February 7, 2020

Πηγή: Κορονοϊός: Ζευγάρι συνταξιούχων νόσησε εν πτήσει από Χονγκ Κονγκ για Ιταλία - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα