Κορονοϊός: Ξεπέρασαν τους 115.000 οι νεκροί στις ΗΠΑ

Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν επιπλέον 734 θάνατοι από τον Covid-19 τις προηγούμενες 24 ώρες, γεγονός που αύξησε σε 115.347 τον συνολικό απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Τα κρούσματα στη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη έχουν φτάσει τα 2.071.782. Από τα τέλη του Μαΐου, οι ημερήσιοι απολογισμοί των θανάτων σπανίως ξεπερνούν το φράγμα των 1.000, αλλά αυτοί των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων

παραμένουν πάντα γύρω στα 20.000 κατά μέσον όρο καθημερινά, με τις ΗΠΑ να δυσκολεύονται να κατέβουν από αυτό το επίπεδο, καθώς η μια πλευρά της χώρας παίρνει τη σκυτάλη από την άλλη.

Nebraska and Iowa, two states which did not implement stay-at-home orders, now rank among the top-10 states where the virus is growing fastest. https://t.co/BFt35FYtyK

USA TODAY (@USATODAY) June 14, 2020


Το πρώτο κύμα δεν έχει ακόμη κοπάσει τελείως, καθώς το επίκεντρο της πανδημίας έχει μετακινηθεί από τη Νέα Υόρκη και το βορειοανατολικό τμήμα της χώρας σε μια ευρεία λωρίδα από τον νότο ως τη δύση, με τα βλέμματα να στρέφονται πλέον στα νοσοκομεία πολιτειών όπως είναι η Αριζόνα, το Τέξας ή η Φλόριντα.

«Είναι σημαντικό να υπενθυμίσουμε ότι αυτή η κατάσταση δεν έχει προηγούμενο. Και ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει», τόνιζε την Παρασκευή (12/06) ο Ρόμπερτ Ρέντφιλντ, ο διευθυντής των Κέντρων Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (CDC).

Keywords
Τυχαία Θέματα