Κορονοϊός: Ξεπέρασαν το όριο των 2.000 θανάτων σε 24 ώρες οι ΗΠΑ – Εφιαλτική πρόβλεψη για 300.000 νεκρούς

Πάνω από 2.000 νέους θανάτους λόγω κορονοϊού κατέγραψαν κατά τη διάρκεια των προηγούμενων 24 ωρών οι ΗΠΑ. Την ίδια ώρα, εφιαλτικές είναι οι προβλέψεις του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, το οποίο εκτιμά ότι σχεδόν τους 300.000 νεκρούς από κορονοϊό ενδέχεται να φτάσουν οι ΗΠΑ την 1η Δεκεμβρίου. Τόνισαν, ωστόσο, ότι ενδέχεται να σωθούν ως και 70.000 ζωές εάν οι Αμερικανοί τηρούν τη σύσταση να φορούν μάσκες σε δημόσιους κλειστούς χώρους.

Η πρόβλεψη αυτή του «Institute for Health

Metrics and Evaluation» («IHME») του πανεπιστημίου δημοσιοποιήθηκε την ώρα που μέλη της task force του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της πανδημίας προειδοποιούν πως μεγάλες πόλεις ενδέχεται να μετατραπούν σε νέες εστίες εάν δεν ληφθούν μέτρα.

«Αυτό που βλέπουμε στις ΗΠΑ μοιάζει με το τρενάκι του λούνα παρκ», σχολίασε ο Δρ. Κρίστοφερ Μάρεϊ, διευθυντής του IHME. «Φαίνεται πως ο κόσμος φοράει μάσκα και τηρεί την κοινωνική απόσταση όταν οι μολύνσεις αυξάνονται, αλλά αφού περάσει λίγος καιρός και τα κρούσματα μειωθούν, επικρατεί εφησυχασμός, μείωση της επαγρύπνησης», εξήγησε.

Coronavirus aux États-Unis: plus de 2.000 morts en 24H, une première depuis 3 mois | USA https://t.co/J9FnEaHxf4

John Smith Matricule 1414 (@JSmi20) August 7, 2020

Ξεπέρασαν το όριο των 2.000 θανάτων οι ΗΠΑ – 160.000 συνολικά οι νεκροί

Όπως αναφέρθηκε, πάνω από 2.000 νέους θανάτους λόγω κορονοϊού κατέγραψαν κατά τη διάρκεια των προηγούμενων 24 ωρών οι ΗΠΑ. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά βαρύ ημερήσιο απολογισμό στον οποίο είχαν να φθάσουν τρεις μήνες.

Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με την αναζωπύρωση της πανδημίας από τα τέλη Ιουνίου. Σύμφωνα με την καταμέτρηση του αμερικανικού πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς ως τις 20:30 την Πέμπτη (τοπική ώρα· 03:30 Παρασκευής ώρα Ελλάδας), κατέγραψε 2.060 θανάτους, καθώς και πάνω από 58.000 νέα κρούσματα σε μια ημέρα. Η προηγούμενη φορά που είχε ξεπεραστεί το όριο των 2.000 θανάτων σε 24 ώρες εξαιτίας του COVID-19 ήταν την 7η Μαΐου.

Corona-Studie: Bis zu 300.000 Tote in den USA befürchtet https://t.co/It0QrJPsTP #USA #Coronavirus

— tagesschau (@tagesschau) August 7, 2020

Συνολικά, ο απολογισμός στις ΗΠΑ πλησιάζει τους 160.000 νεκρούς, ενώ οι μολύνσεις είναι πάνω από 4,87 εκατομμύρια (εκ των οποίων πάντως στο ένα τρίτο των περιπτώσεων κρίθηκε πως οι ασθενείς αποθεραπεύτηκαν). Οι αριθμοί των κρουσμάτων καταγράφουν ταχεία άνοδο από τα τέλη Ιουνίου, με τη χώρα να καταγράφει ως και 70.000+ επιβεβαιωμένες μολύνσεις στα μέσα Ιουλίου.

Η καμπύλη των θανάτων άρχισε επίσης να αναβαίνει, ξεπερνώντας συχνά τους 1.000 εδώ και δύο εβδομάδες. Ο αριθμός των θανάτων ως εδώ δεν είχε σημειώσει την εκρηκτική αύξηση που φοβούνταν ορισμένοι ειδικοί.

Εν μέσω περιοριστικών μέτρων, από τις αρχές Απριλίου ως τις αρχές Μαΐου, οι θάνατοι ξεπερνούσαν συχνά τους 2.000 την ημέρα και είχαν φθάσει σε επίπεδο ακόμη και πάνω από τους 3.000 στα τέλη Απριλίου.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού στον πλανήτη σε απόλυτους αριθμούς, τόσο ως προς τους θανάτους όσο και ως προς τις μολύνσεις. Τις ακολουθεί η Βραζιλία.

Coronavirus Australia: Idiots, conspiracy theorists the other pandemic https://t.co/5iJdt49h6y

— Wazza (@SonofNoosa) August 7, 2020

Αυστραλία: 11 θάνατοι, 450 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό σε 24 ώρες

Οι αρχές στη Βικτόρια, την πολιτεία με τον δεύτερο μεγαλύτερο πληθυσμό στην Αυστραλία, ανακοίνωσαν την Παρασκευή (07/08) ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψαν 11 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 450 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Η πολιτεία επιβάλλει από την Πέμπτη (06/08) ακόμη πιο αυστηρό lockdown, κλείνοντας καταστήματα και επιχειρήσεις. Απηύθυνε αυστηρή σύσταση στα πέντε εκατομμύρια κατοίκους της να μείνουν σπίτι. Την Τετάρτη (05/08) η Βικτόρια κατέγραψε τον πιο βαρύ απολογισμό της πανδημίας ως εδώ, 15 θανάτους και 725 μολύνσεις σε 24 ώρες. Η πολιτεία έχει 8.000 ενεργά κρούσματα. Συνολικά, η Αυστραλία έχει καταγράψει 20.000 μολύνσεις, εκ των οποίων πάνω από τις μισές (13.400) εντοπίστηκαν στη Βικτόρια.

Coronavirus: Australia’s coronavirus death toll hits 266, young people increasingly infected https://t.co/pttF1nQrkU pic.twitter.com/ZdqgweKrmm

— Stuff (@NZStuff) August 7, 2020


Σε εθνικό επίπεδο, η αυστραλιανή κυβέρνηση έχει καταγράψει 266 θανάτους, απολογισμό πολύ πιο χαμηλό από άλλα ανεπτυγμένα κράτη, αλλά οι αρχές φοβούνται ότι η εστία στη Βικτόρια ενδέχεται να προκαλέσει αυτό που αποκαλούν δεύτερο κύμα, παρά τα περιοριστικά μέτρα που αφορούν κυρίως τη διέλευση των πολιτειακών συνόρων.

Η τοπική κυβέρνηση στη Νέα Νότια Ουαλία, την πολυπληθέστερη αυστραλιανή πολιτεία, ανακοίνωσε την Παρασκευή (07/08) ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 11 νέες μολύνσεις, με το ένα από αυτά, στη Νιουκάστλ, να προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία. Στη Νέα Νότια Ουαλία, τα ενεργά κρούσματα είναι λίγα περισσότερα από 800.

Η Κουίνσλαντ θα κλείσει τα σύνορά της με τη Νέα Νότια Ουαλία αύριο Σάββατο. Έχει ήδη απαγορεύσει τις επισκέψεις κατοίκων της Βικτόριας. Εξάλλου, οι αρχές στη Βικτόρια ανακοίνωσαν ότι σχεδόν οι μισοί εργαζόμενοι σε ιδιωτικές εταιρείες στην πολιτεία θα λάβουν επιδότηση των μισθών τους για δύο εβδομάδες.

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας έχει ανακοινώσει ένα πακέτο μέτρων για να στηρίξει την οικονομία της χώρας, που οδεύει να εισέλθει σε ύφεση για πρώτη φορά τις τελευταίους σχεδόν τρεις δεκαετίες.

#China has entered the 3rd level of #jumanji. Hope the #world catches up and upgrades soon.#coronavirus #CoronaVaccine #COVID19 #COVIDIDIOTS #COVID19Vic #Covidiotas #vaccines #virus @KyaUkhaadLega https://t.co/2ztNGACBgx

— VAK Reports (@ReportsVak) August 7, 2020

Κίνα: 37 κρούσματα μόλυνσης σε 24 ώρες, τα 26 στη Σιντζιάνγκ

Το υπουργείο Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα την Πέμπτη (06/08) ενημερώθηκε για τον εντοπισμό 37 νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, εκ των οποίων τα 10 ήταν «εισαγόμενα», κατά τον όρο που χρησιμοποιεί όταν διαπιστώνεται ότι έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό ταξιδιώτες που φθάνουν στην κινεζική επικράτεια από το εξωτερικό, ενώ από τις 27 περιπτώσεις εντόπιας μετάδοσης, οι 26 διαγνώστηκαν στην αυτόνομη περιφέρεια Σιντζιάνγκ και η μία στο Πεκίνο.

Εντοπίστηκαν εξάλλου 14 ασυμπτωματικοί φορείς, από 20 μία ημέρα νωρίτερα. 31 ασθενείς κρίθηκε ότι αποθεραπεύτηκαν και έλαβαν εξιτήρια από νοσοκομεία. 843 ασθενείς συνεχίζουν να νοσηλεύονται, οι 36 σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση.

Δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος εξαιτίας της COVID-19. Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα όπου έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του ο νέος κορονοϊός στα τέλη του Δεκεμβρίου ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς επί συνόλου 84.565 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Registering its highest single-day surge, #Odisha reported 1,833 new #coronavirus cases in the last 24 hours, taking its total tally to 42,550, the Health Department said on Friday.#COVID19 #COVID19India pic.twitter.com/XxQFA7jmEh

— IANS Tweets (@ians_india) August 7, 2020

Ινδία: Ξεπέρασαν τα 2 εκατ. τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης

Ξεπέρασαν τα 2 εκατομμύρια τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην Ινδία, σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποίησε την Παρασκευή (07/08) το υπουργείο Υγείας της χώρας. Η γιγαντιαία χώρα της Νότιας Ασίας έχει καταγράψει μέχρι σήμερα 41.585 θανάτους από τον COVID-19.

Με 62.538 κρούσματα να επιβεβαιώνονται σε 24 ώρες, το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί στη χώρα έφθασε τους 2.027.074.

Καθώς οι ινδικές αρχές δεν κάνουν τεστ παρά μόνο σε εκείνους που παρουσιάζουν συμπτώματα μόλυνσης από τον κορονοϊό, οι περισσότεροι ειδικοί εκτιμούν πως τα στοιχεία που ανακοινώνει το Νέο Δελχί είναι πολύ υποτιμημένα.

$AZN.PLC Brazil’s Bolsonaro orders $360 million to be set aside for AstraZeneca coronavirus vaccine https://t.co/qPtdulsfis

— joe ele (@joe31756) August 7, 2020

Βραζιλία: Διάθεση 356 εκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά ή ακόμη και την παραγωγή εμβολίου κατά της πανδημίας COVID-19

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρο εξέδωσε ένα προεδρικό διάταγμα χθες για τη διάθεση 1,9 δισεκατομμυρίων ρεάλ (356 εκατομμυρίων δολαρίων) προκειμένου να γίνει αγορά ή ακόμη και παραγωγή ενός εμβολίου κατά της COVID-19 που αναπτύσσεται από την «AstraZeneca PLC», αλλά και ερευνητές του πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας της Βραζιλίας, ο στρατηγός Εντουάρντο Παζουέλο, δήλωσε πως το εμβόλιο («Oxford/AstraZeneca») είναι αυτό που υπόσχεται περισσότερα σε παγκόσμιο επίπεδο για τη μάχη κατά του κορονοϊού, ενώ η τεχνολογία για την ανάπτυξή του θα αποκτηθεί από τη Βραζιλία, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με το χειρότερο ξέσπασμα της πανδημίας εκτός των ΗΠΑ.

Coronavirus – Brazil has the highest number of deaths after the US https://t.co/2i8qZ0rVuq

— Umer Mukhtar Abbasi (@UmerMukhtarWWE) August 7, 2020

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Keywords
Τυχαία Θέματα