Κορονοϊός: Βλέπει και… εξτρεμιστές πίσω από τις διαδηλώσεις εναντίον των μέτρων» ο Μάας

Εδώ και αρκετές εβδομάδες, γίνονται διαδηλώσεις σε πολλά μέρη της Γερμανίας κατά των περιορισμών της πανδημίας του κορονοϊού. Ακροδεξιοί εξτρεμιστές και θεωρητικοί συνωμοσίας συνεχίζουν να εμφανίζoνται και να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις, κάτι για το οποίο πήρε θέση ο Χάικο Μάας, στη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Die Welt», στην οποία αναφέρθηκε και στην οικονομική κρίση στην Ευρώπη.

«Εάν οι ακροδεξιοί εξτρεμιστές και οι αντισημίτες χρησιμοποιούν τις διαδηλώσεις

για να υποθάλψουν το μίσος και να διχάσουν, τότε όλοι θα πρέπει να κρατήσουν απόσταση μεγαλύτερη από ενάμισι μέτρο», δήλωσε ο ομοσπονδιακός υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Die Welt», η οποία θα δημοσιευτεί την Παρασκευή (22/05). «Όποιος κραυγάζει υπέρ θεωριών συνομωσίας χωρίς μάσκα, χωρίς ελάχιστη απόσταση και χωρίς να λαμβάνει υπόψη τους άλλους, συγχέει το θάρρος με τον τυφλό θυμό και την ελευθερία με καθαρό εγωισμό», είπε ο σοσιαλδημοκράτης (SPD) πολιτικός, τονίζοντας ότι «δεν πρέπει να επιτρέπει κανείς να εργαλειοποιείται από τους ακροδεξιούς εξτρεμιστές».

Wenn Extremisten und Antisemiten Demonstrationen benutzen, um zu hetzen und zu spalten, sollte jeder deutlich mehr als 1,5 m Abstand halten. Wer Verschwörungstheorien in die Welt schreit, verwechselt Mut mit blinder Wut und Freiheit mit blankem Egoismus. https://t.co/3BmyRjSsmG

— Heiko Maas

Keywords
Τυχαία Θέματα