Κορονοϊός: Συγκλονίζει η οικογένεια του 21χρονου προπονητή – «Δεν τον αποχαιρετίσαμε, μην πάρετε στα αστεία την πανδημία»

Πριν από μερικές ημέρες έγινε γνωστό ότι στη Μάλαγα ένα νέο παιδί, μόλις 21 ετών, που ήταν προπονητής σε τοπική ομάδα, έφυγε από τη ζωή, έχοντας προσβληθεί από τον κορονοϊό, αλλά αντιμετώπιζε και άλλα σημαντικά προβλήματα υγείας…

Πρόκειται για τον Φράνσις Γκαρθία, του οποίου η οικογένεια συγκλονίζει. Ο νεαρός τεχνικός της τοπικής ομάδας Πορτάδα Άλτα υπέφερε από πνευμονία και πρόσφατα είχε διαγνωσθεί με καρκίνο… «Δεν τον είδαμε ποτέ και δεν τον αποχαιρετίσαμε», αναφέρουν οι συγγενείς του, την ώρα που στην Ισπανία η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη.

Fallece

Francis García, a los 21 años, entrenador del Atlético Portada Alta por leucemia agravada por #coronavirus en Málaga https://t.co/T9RMbp0QvE

— Think Puerto Rico (@thinkpuertorico) March 17, 2020

«Η τραγική ιστορία της οικογένειάς μου αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι η πανδημία πρέπει να αντιμετωπιστεί σοβαρά», λέει ο θετός πατέρας του 21χρονου προπονητή ποδοσφαίρου, Φρανσίσκο Γκαρθία, του νεαρότερου θύματος του κορονοϊού στην Ισπανία.

Ο Φρανσίσκο Γκαρθία, έχασε την μάχη για την ζωή την περασμένη Κυριακή (15/03) σε νοσοκομείο στη Μάλαγα. Όπως διαπιστώθηκε εκτός από κορονοϊό έπασχε και από λευχαιμία την οποία μέχρι εκείνη τη στιγμή αγνοούσε.

Σύμφωνα με τον θετό του πατέρα, Χουάν Φερνάντεθ, που μίλησε στην εφημερίδα Sun, o 21χρονος είχε τα πρώτα συμπτώματα στις 6 Μαρτίου αλλά στην αρχή θεώρησε ότι πρόκειται για ένα απλό κρύωμα.

Francis García s'ha convertit en la víctima mortal de coronavirus més jove d'Espanya https://t.co/QGJZMOvP7K

— ElNacional.cat (@elnacionalcat) March 16, 2020


Επειδή, όμως, τα συμπτώματα επέμειναν, στις 9 Μαρτίου επισκέφθηκε τον γενικό γιατρό ο οποίος τον συμβούλευσε να πάρει παρακεταμόλη και να μην ανησυχεί. Την επόμενη μέρα ο Φερνάντεθ μετέφερε τον 21χρονο σε κέντρο υγείας οι γιατροί του οποίου του χορήγησαν αντιβιοτικά και τον έστειλαν σπίτι. Στις 11 Μαρτίου ο Γκαρθία δεν μπορούσε πια να σταθεί όρθιος και σήκωσε και πυρετό με τους γονείς του να τον μεταφέρουν σε νοσοκομείο.

Από εκείνη την ημέρα ο 21χρονος προπονητής μπήκε σε καραντίνα με τους γιατρούς να περιμένουν τα αποτελέσματα για κορονοϊό με τις εξετάσεις να δείχνουν ότι ο Γκαρθία έπασχε και από λευχαιμία.

«Ξέραμε ότι ο κορονοϊός σκοτώνει αλλά δεν πιστεύαμε ότι θα σκοτώσει τον Φράνσις. Μας είπαν ότι πέθανε την Κυριακή. Τις τέσσερις ημέρες που έμεινε στο νοσοκομείο το μόνο που είχαμε ήταν τα τηλεφωνήματα με τους γιατρούς. Δεν μπορέσαμε να μιλήσουμε με τον Φράνσις. Δεν τον είδαμε ποτέ και δεν τον αποχαιρετίσαμε», λέει ο θετός του πατέρας.

Συγκινημένος συνεχίζει την περιγραφή των τελευταίων τραγικών ημερών για την οικογένειά του λέγοντας «τον πήγαν σε ένα νεκροταφείο χωρίς να μπορέσουμε να τον αποχαιρετήσουμε. Δεν μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε τι έχει συμβεί, πριν μια εβδομάδα ήμασταν μια κανονική οικογένεια».

Η οικογένεια του 21χρονου παραμένει σε οικοιθελή καραντίνα από τον φόβο ότι μπορεί να έχουν και αυτή προσβληθεί από κορονοϊό με τον κύριο Φερνάντεθ να προειδοποιεί ότι η τραγική ιστορία της οικογένειάς του αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι η πανδημία πρέπει να αντιμετωπιστεί σοβαρά.

Francis Garcia, a 21-year-old football coach from Malaga, has died hours after testing positive for coronavirus. pic.twitter.com/M7CZaN6Qs9

— Rishav Bhattacharjee (@Rishav_footy) March 17, 2020

(πληροφορίες από lawandorder.gr, Daily Mail)

Πηγή: Κορονοϊός: Συγκλονίζει η οικογένεια του 21χρονου προπονητή – «Δεν τον αποχαιρετίσαμε, μην πάρετε στα αστεία την πανδημία» - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα