Κορονοϊός: Στους 811 οι νεκροί – Δεκάδες χιλιάδες τα κρούσματα (video)

Ο θλιβερός απολογισμός των θυμάτων του νέου φονικού κορονοϊού συνεχίζει να ανεβαίνει. Έτσι, η Κίνα ήδη θρηνεί 811 νεκρούς.

Σύμφωνα με την εθνική επιτροπή υγείας, το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου υπέκυψαν ακόμη 89 άτομα, 81 εκ των οποίων ήταν στην επαρχία Χουμπέι, πηγή της επιδημίας.
Στην ηπειρωτική Κίνα καταγράφησαν 2.656 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, αυξάνοντας σε 37.198 το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα.

Συναγερμός και στην Ευρώπη

Συναγερμός έχει σημάνει στο χειμερινό τουριστικό θέρετρο, Λε Κονταμίν,

στη νοτιοανατολική Γαλλία. Πέντε Βρετανοί κάτοικοι της περιοχής μεταξύ τους και ένα παιδί έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό. Εξετάζονται άλλοι τέσσερις ενήλικες και ακόμη δύο παιδιά.

Κίνδυνος η παραπληροφόρηση

Ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Δρ Τάντρος Αντάνομ Γκρέμπρεους, δήλωσε ότι η παραπληροφόρηση «δυσχεραίνει την αντιμετώπιση του ιού» και ενδεικτικά παρέπεμψε στο πρωτοσέλιδο της βρετανικής εφημερίδας Guardian σύμφωνα με την οποία «το πιο μεταδοτικό στον κορονοϊό είναι η παραπληροφόρηση».

Προσπάθειες για αύξηση της παραγωγής ιατρικών υλικών

Συνεχίζονται οι προσπάθειες της κυβέρνησης της Κίνας να ενθαρρύνει τους παραγωγούς σημαντικών ιατρικών υλικών να αυξήσουν τη δραστηριότητά τους για να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση του νέου κοροναϊού.

Στα υλικά συμπεριλαμβάνονται διαγνωστικές διατάξεις, προστατευτικά γυαλιά, ιατρικές στολές προστασίας και μάσκες, όπως επίσης και οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή τους, ενώ η λίστα των υλικών ιατρικής χρήσης θα αναπροσαρμοστεί ανάλογα με τις εξελίξεις και αναφορικά με την εξάπλωση της επιδημίας, σύμφωνα με το πλαίσιο οδηγιών που εξέδωσαν από κοινού τα αρμόδια υπουργεία.

Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό, η Τράπεζα Αγροτικής Ανάπτυξης (ADBC), που ασχολείται αποκλειστικά με την χρηματοδότηση δράσεων αγροτικής πολιτικής, ενέκρινε την έκτακτη χορήγηση δανείων οικονομικού ύψους 1,44 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αντιμετώπιση εξάπλωσης της επιδημίας.

Η κίνηση αυτή στοχεύει στην χρηματοδότηση των επιχειρήσεων για την παραγωγή και την αγορά ιατρικών υλικών ως προς την πρόληψη και τον έλεγχο εξάπλωσης της επιδημίας, όπως επίσης και για την αγορά δημητριακών, βαμβακιού και πετρελαίου, σύμφωνα με την ADBC.

Πηγή: Κορονοϊός: Στους 811 οι νεκροί – Δεκάδες χιλιάδες τα κρούσματα (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα