Κορονοϊός: Στους 105 οι νεκροί στη χώρα – 15 νέα κρούσματα, 2.207 συνολικά, 69 διασωληνωμένοι (video)

Άλλοι τρεις συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους από τον κορονοϊό στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών από τον ιό στους 105, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγο, Σωτήρης Τσιόδρας, σήμερα Μεγάλη Πέμπτη 16 Απριλίου.

Οι τρεις άνθρωποι που έχασαν τη μάχη με τον κορονοϊό είναι μια γυναίκα 57 ετών με υποκείμενο νόσημα που κατέληξε το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης στο ΑΧΕΠΑ και δύο

άνδρες ηλικίας 87 και 85 ετών.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν15 νέα κρούσματα κορονοϊού, με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να φτάνει τα 2.207 σε όλη τη χώρα. Από τους ασθενείς 69 είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ.

Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 68 έτη. Οι 13 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 83% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι άνω των 70 ετών. 33 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Αναφορικά με τα κρούσματα τα οποία δεν έχουν σαφή πηγή μετάδοσης, ο κ. Τσιόδρας είπε πως δεν τον ανησυχούν καθώς πίσω από αυτά δεν φαίνεται να υπάρχουν μεγάλοι κύκλοι μετάδοσης του ιού στην κοινότητα, αφού αυτό θα φαινόταν και από τους θανάτους.

Ο κ.Τσιόδρας επανέλαβε ότι αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο είναι οι ευπαθείς ομάδες και οι ηλικιωμένοι, λέγοντας πως ακόμα είναι επικίνδυνο οι παππούδες και οι γιαγιάδες να αγκαλιάσουν τα εγγόνια τους.

Ο Σ.Τσιόδρας εξήγησε ότι «θα γίνει κι αυτό αλλά δεν είμαστε ακόμα σε αυτήν τη φάση», αλλά πρόσθεσε ότι «σύντομα θα έρθει η ώρα που θα αγκαλιάσουν τα εγγόνια τους αλλά όχι πολύ σύντομα». Αυτό, όπως είπε, δεν θα γίνει προτού έχουμε ένα αποτελεσματικό εμβόλιο, χαμηλή κυκλοφορία του ιού και σχεδόν καθόλου εισαγόμενα κρούσματα του ιού στη χώρα μας.

Σχολεία

Όσον αφορά τα σχολεία, ο ίδιος είπε ότι δεν γνωρίζει πληροφορίες για το πότε θα ανοίξουν, αλλά συμπλήρωσε ότι όταν συμβεί, θα πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις μεταξύ των μαθητών αλλά και όλα τα γνωστά μέτρα υγιεινής. «Σίγουρα τα μικρά παιδιά δεν είναι στις ευπαθείς ομάδες γι’ αυτό και όλοι οι σχεδιασμοί» όπως είπε είναι να ανοίξουν πρώτα οι πόρτες «για αυτά και στους γονείς τους, που είναι νέοι άνθρωποι».

Για θεραπείες

Αναφερόμενος στις θεραπείες, ο κύριος Τσιόδρας είπε ότι «όλοι οι ασθενείς στη χώρα μας έχουν την ευκαιρία να παίρνουν τις υπάρχουσες θεραπείες», οι οποίες δίδονται και στον υπόλοιπο κόσμο για τον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε σε τρεις θεραπείες και μία 4η που, όπως είπε, προστέθηκε τις τελευταίες εβδομάδες. «Περιμένουμε με αγωνία τις πρώτες δημοσιεύσεις για την χλωροκίνη και βλέπουμε με προσοχή τα προβλήματα που υπήρξαν στο καρδιογράφημα» και άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες , όπως ανέφερε.

Όπως είπε, και στη χώρα μας «πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν πάρει χλωροκίνη» επισημαίνοντας πως «δεν βλάψαμε κανέναν, αν κάτι κάναμε το κάναμε για να βοηθήσουμε και βοηθήσαμε».

Ο κύριος Τσιόδρας ανέφερε ότι όλοι οι επιστήμονες στη χώρα μας παρακολουθούν τις διεθνείς ανακοινώσεις που σχετίζονται με τα πρωτόκολλα χορήγησης φαρμάκων και κατέληξε λέγοντας «προσαρμοζόμαστε στην γνώση, δεν κάνουμε του κεφαλιού μας». Τέλος, ανέφερε ότι η ΗΔΙΚΑ με ειδική πλατφόρμα θα καταγράφει του Έλληνες ασθενείς και τις θεραπείες που έλαβαν διαχρονικά για τον κορονοϊό.

Πηγή: Κορονοϊός: Στους 105 οι νεκροί στη χώρα – 15 νέα κρούσματα, 2.207 συνολικά, 69 διασωληνωμένοι (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα