Κορονοϊός: Δεκάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από ναό στην Αγία Βαρβάρα για να εκκλησιαστούν – Μία σύλληψη (video)

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος ενός ατόμου, το οποίο συνελήφθη κατηγορούμενο για συμμετοχή σε συγκέντρωση, με συνωστισμό, περίπου εκατό ατόμων, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία, στην Αγία Βαρβάρα, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, παραβιάζοντας έτσι τα μέτρα πρόληψης για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ,

ταυτοποιήθηκαν άλλα πέντε άτομα, που συμμετείχαν στην ίδια συγκέντρωση. Το άτομο, που συνελήφθη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, πρόκειται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και των υπολοίπων ατόμων.

Τι έγινε έξω από την Εκκλησία του Προφήτη Ηλία

Την ώρα που τα μέτρα με την απαγόρευση της κυκλοφορίας πήρε παράταση έως τις 27 Απριλίου για τη μη εξάπλωση του κορονοϊού και ενώ η συντριπτικά μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου συμμορφώνεται με αυτά, μένοντας σπίτι, υπάρχει μία μικρή μειοψηφία που δεν λέει να καταλάβει την κρισιμότητα της κατάστασης.

Παρά λοιπόν τις συστάσεις ακόμα και των ίδιων των ιεραρχών (μήνυμα έστειλε και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος), και τις αποφάσεις της Ιερά Συνόδου, δεκάδες πιστοί (περίπου 100) συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή (03/04) έξω από την εκκλησία του Προφήτη Ηλία στην Αγία Βαρβάρα, καταπατώντας κάθε σύσταση και μέτρο για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Μεγάλοι και μικροί σε ηλικία, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, ήταν πολύ κοντά ο ένας στον άλλον. Κρατώντας σημαίες και σταυρούς στα χέρια, έψαλλαν τον Ακάθιστο Ύμνο (όπως θα γινόταν υπό κανονικές συνθήκες), τροπάρια και άλλους εκκλησιαστικούς ύμνους, με την συγκέντρωσή του να κρατάει περίπου μισή ώρα. Θέλοντας να δείξουν ότι με την πίστη δεν μπορεί να τους προσβάλει ο ιός. Κάποιοι άλλοι περιμένουν υπομονετικά να περάσει, όποτε περάσει, η υγειονομική κρίση…

Η αλήθεια, το φως, η ηλιθιότητα pic.twitter.com/hBwqHnmBns

— Τζεμιλέ(GML) (@Lnzlpd) April 4, 2020

Πηγή: Κορονοϊός: Δεκάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από ναό στην Αγία Βαρβάρα για να εκκλησιαστούν – Μία σύλληψη (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα