Κορονοϊός: Στο «κόκκινο» Αττική και Θεσσαλονίκη – Τέλος οι λιτανείες και οι όρθιοι στα μπαρ (video)

Ανησυχία επικρατεί από τη μεγάλη διασπορά του κορονοϊού σε όλη την επικράτεια και τα αυξημένα κρούσματα σε Αττική και Θεσσαλονίκη, όπου τα νούμερα κινούνται ανοδικά.

Τα κρούσματα κορονοϊού τα τελευταία 24ωρα στη χώρα βρίσκονται σε επίπεδα Απριλίου, καθώς και σήμερα Παρασκευή 7 Αυγούστου ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 151 νέα κρούσματα. Πρόκειται για τη δεύτερη χειρότερη

επίδοση της Ελλάδας μετά τα 156 κρούσματα της 21ης Απριλίου.

Από αυτά μόλις τα 12 είναι «εισαγόμενα», ενώ αυξημένα παραμένουν σε Αττική και Θεσσαλονίκη, καθώς εντοπίστηκαν 46 και 38 αντίστοιχα.

Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων έχει ως εξής:

-επτά κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

-πέντε εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως,

-σαράντα έξι κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής,

-τριάντα οκτώ στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης,

–δύο στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

-ένα στην Π.Ε. Κορινθίας

-δύο στην Π.Ε. Αχαΐας

-ένα στην Π.Ε. Δράμας

-δεκαεπτά (17) στην Π.Ε. Έβρου, όλα συνδεόμενα με το γάμο στην Αλεξανδρούπολη.

-ένα στην Π.Ε. Ημαθίας

-δύο στην Π.Ε. Ηρακλείου

-τρία στην Π.Ε. Κέρκυρας

-δύο στην Π.Ε. Κεφαλονιάς

-ένα στην Π.Ε. Κοζάνης

-έξι στην Π.Ε. Λάρισας

-ένα στην Π.Ε. Λέσβου

-τρία στην Π.Ε. Μαγνησίας

-τέσσερα στην Π.Ε. Πέλλας

-ένα στην Π.Ε. Πιερίας

-δύο στην Π.Ε. Ροδόπης

-ένα στην Π.Ε. Σερρών

-ένα στην Π.Ε. Τρικάλων

-ένα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

-δύο στην Π.Ε. Φλώρινας

-ένα στην Π.Ε. Χανίων.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 5.270, 14 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ οι νεκροί από κορονοϊό στη χώρα έφτασαν τους 211 μετά τον θάνατο μιας γυναίκας την Παρασκευή το απόγευμα στον Ευαγγελισμό.

Νέα μέτρα για λιτανείες και μπαρ

Τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού των τελευταίων ημερών είχαν ως αποτέλεσμα τη λήψη έκτακτων μέτρων.

Έτσι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε την παράταση του μέτρου απαγόρευσης των όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ κλπ, με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα μέχρι τις 31 Αυγούστου.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι αναστέλλονται οι λιτανείες και οι εμποροπανηγύρεις το επόμενο διάστημα, με την Ιερά Σύνοδο, ωστόσο, να απαντά ότι οι λιτανείες θα πραγματοποιηθούν χωρίς συνωστισμό, εκτός αν αλλάξει ο νόμος. 

«Στον αέρα» η φετινή ΔΕΘ

Αβέβαιη είναι μέχρι και η πραγματοποίηση της ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο καθώς μετά τα αυξημένα κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης στο τραπέζι έχει μπει ακόμη και το ενδεχόμενο ματαίωσής της. Το παραπάνω, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκε στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των Τσιόδρα και Χαρδαλιά για την κατάσταση που επικρατεί λόγω της πανδημίας στην Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη

Υπενθυμίζεται ότι ο Πόρος, μετά τα αυξημένα κρούσματα (σ.σ. 30 μέχρι την Παρασκευή 8 Αυγούστου) βρίσκεται σε μερική καραντίνα με υποχρεωτική χρήση μάσκας ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους, απαγόρευση συναθροίσεων άνω των εννέα ατόμων και κλείσιμο των μαγαζιών στις 23.00.

Keywords
Τυχαία Θέματα