Κορονοϊός: Σοκάρουν τα απανωτά αρνητικά ρεκόρ – Δραματικές περιγραφές από τους υγειονομικούς

Νέο ρεκόρ σημειώθηκε στους διασωληνωμένους στη χώρα καθώς οι συμπολίτες μας που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ πλέον είναι 540, μια νέα πολύ μεγάλη αύξηση που δείχνει πως το σύστημα Υγείας δέχεται ισχυρές πιέσεις το τελευταίο διάστημα.

Την ίδια στιγμή, τριψήφιος παραμένει ο αριθμός των θανάτων για δεύτερη συναπτή ημέρα καθώς καταγράφηκαν 103 νέοι. Το Σάββατο (21/11/2020), οι νεκροί ήταν σε επίπεδα-ρεκόρ με 108.

Οι καλές ειδήσεις έρχονται από τα κρούσματα

όπου σήμερα είναι αρκετά μειωμένα σε σχέση με τα 2.311 χθεσινά.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό

Σήμερα ανακοινώνουμε 1498 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 91619, εκ των οποίων το 53.4% άνδρες.

4810 (5.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 23403 (25.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

540 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 150 (27.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 470 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 103 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 1630 θανάτους συνολικά στη χώρα. 647 (39.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Πού εντοπίζονται τα κρούσματα

Αισθητή είναι η μείωση στα κρούσματα σήμερα, Κυριακή (22/11/2020), ωστόσο είναι βέβαιο ότι σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει ο χαμηλός αριθμός των τεστ που γίνονται.

Αναλυτικότερα:

• 22 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

• 218 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής

• 305 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

• 19 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αργολίδας

• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

• 8 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας

• 28 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

• 10 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

• 5 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών

• 47 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

• 36 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

Δείτε την ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ

Στήνουν κινητή μονάδα στο πάρκινγκ του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου

Μπορεί η Θεσσαλονίκη να βρίσκεται σε καθεστώς lockdown ήδη δύο εβδομάδες και η κατάσταση να παρουσιάζει μια μικρή βελτίωση, αυτή η βελτίωση όμως έρχεται με πολύ αργούς ρυθμούς και όχι τέτοιους που να βοηθούν στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων. Κάθε άλλο μάλιστα.

Οι ΜΕΘ είναι γεμάτες, όχι μόνο στη συμπρωτεύουσα αλλά και σε άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας και πλέον πάμε σε λύσεις ανάγκης για να μην τιναχτεί το σύστημα στον αέρα. Μία τέτοια είναι το στήσιμο κινητής μονάδας στον χώρο στάθμευσης έξω από το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open TV, το φορητό νοσοκομείο θα αποτελείται από αντίσκηνα και κοντέινερ, θα έχει κλίνες και αναπνευστήρες και θα λειτουργήσει ως χώρος υποδοχής για περιστατικά Covid-19.

Οι εργασίες είναι ήδη σε εξέλιξη και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως αύριο, Δευτέρα, προκειμένου να λειτουργήσει.

Διευθυντής ΜΕΘ «Παπανικολάου»: Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το θεριό με ημίμετρα

Με τη γλώσσα της σκληρής αλήθειας μίλησε ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος, ο οποίος έκανε λόγο για «απελπιστική κατάσταση στις εντατικές» και για «ημίμετρα» από πλευράς πολιτείας και απηύθυνε έκκληση μέσω του ΣΚΑΪ ώστε να γίνει κάτι πριν «σκάσει» το σύστημα Υγείας.

Παρότι τις τελευταίες ημέρες ο κ. Καπραβέλος έχει βγει μπροστά και με τηλεοπτικές του εμφανίσεις προσπαθεί να αναδείξει τα προβλήματα, δεν φαίνεται να έχουν αλλάξει και πολλά αν κρίνει κανείς και από τις σημερινές του τοποθετήσεις.

«Η κατάσταση είναι απελπιστική, έχουμε γεμίσει στις εντατικές. Είναι τρίτη συνεχόμενη γενική εφημερία που έχουμε 80 νέες εισαγωγές που χρειάζονται υποστήριξη και δεν έχουμε κρεβάτι εντατικής για να τους βοηθήσουμε. Όταν αρχίζουμε να διασωληνώνουμε χρειάζεται και καταστολή και χρειάζεται και προσωπικό που δεν το έχουμε στην εντατική, τα έχουμε δώσει όλα στην εντατική. 

«Μπήκε ο στρατός, μπήκαν τα ιδιωτικά θεραπευτήρια, όμως η κορυφή, δηλαδή οι εντατικές, έχουν γεμίσει είναι απελπισία. Η πολιτεία πρέπει να πάρει πιο γενναία μέτρα, πρέπει να αυξήσουμε τη δύναμη πυρός, όχι ημίμετρα. Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το θεριό με ημίμετρα», εξήγησε αρχικά και συνέχισε αναρωτώμενος:

«Οι νεκροί έφτασαν τριψήφιο αριθμό. Τι άλλο να γίνει; Τι έκκληση να κάνουμε, να φτάσουμε τετραψήφιο;.

Μη νομίζετε ότι έχουμε ξεμπλέξει και με το δεύτερο κύμα… θα ανοίξει ο κ. Γεωργιάδης την οικονομία, δε γίνεται διαφορετικά δε θα σταματήσουμε να αναπνέουμε, το τρίτο κύμα φοβάμαι. Όταν ο Γεωργιάδης ανοίξει την οικονομία γιατί θα πρέπει να ανασάνει φοβάμαι ότι το Γενάρη – Φλεβάρη θα έρθει το άλλο κύμα».

Κλείνοντας, ο κ. Καπραβέλος ανέφερε αυτό που έχει διαφανεί το τελευταίο διάστημα, ότι δηλαδή ο κορονοϊός δεν γνωρίζει ηλικίες λέγοντας χαρακτηριστικά «όλες οι ηλικίες πλέον προσβάλλονται».

Πέθανε ο διευθυντής της ΜΕΘ του ΓΝ Λαμίας

Μαύρη Κυριακή για τη Λαμία που έχασε ένα κορυφαίο γιατρό και ένα σπουδαίο άνθρωπο. Σύμφωνα με το lamiareport.gr, ο κ. Γιώργος Κυριαζόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή το μεσημέρι της Κυριακής (22/11/2020) στην Αθήνα, όπου νοσηλεύονταν τις τελευταίες ημέρες μετά από πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.

Ο Γιώργος Κυριαζόπουλος ήταν αφοσιωμένος στην ιατρική επιστήμη και είχε σώσει πολλούς ανθρώπους στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Τους τελευταίους μήνες είχε αφοσιωθεί στην επέκταση της ΜΕΘ για είναι έτοιμη ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες λόγω Covid. Έτσι έχουμε σήμερα τα επιπλέον 6 κρεβάτια που είναι για covid και τα 5 επιπλέον που ετοιμάζονται αυτή την ώρα για τη ΜΕΘ Covid, εκτός από τα 8 κρεβάτια της κανονικής ΜΕΘ.

Διασωληνωμένη 28χρονη στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης – Νεκρή 33χρονη στην Αλεξανδρούπολη

Δύο νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες από κορονοϊό και μια μητέρα ηλικίας μόλις 28 ετών δίνει μάχη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με ελπίδα όλων να βγει νικήτρια, σε μια εξέλιξη που προκαλεί ανησυχία και προβληματισμό.

Μετά τον θάνατο του 39χρονου dj Δημήτρη Μπέλλου που «έσβησε» μετά από μάχη τριών εβδομάδων χωρίς να πάσχει από υποκείμενα νοσήματα, αφήνοντας πίσω του ένα κοριτσάκι κι ένα νεογέννητο 45 ημερών, χθες το βράδυ πέθανε στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης μια 33χρονη. Η νεαρή κοπέλα εισήχθη στην εντατική το βράδυ και έφυγε από τη ζωή λίγη ώρα μετά από ανακοπή, από τις επιπλοκές που της προκάλεσε ο κορονοϊός.

Μάχη για τη ζωή της δίνει μια 28χρονη που, σύμφωνα με το kozanimedia.gr, μεταφέρθηκε εσπευσμένα τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής από το Μαμάτσειο Νοσοκομείο της Κοζάνης στη Θεσσαλονίκη. Γιατροί και ΕΚΑΒ αναζητούσαν ένα κρεβάτι σε ΜΕΘ το οποίο βρέθηκε αργά το βράδυ στο Ιπποκράτειο όπου και νοσηλεύεται χωρίς – όπως αναφέρουν οι πληροφορίες – να πάσχει από υποκείμενα νοσήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα