Κορονοϊός: Σκληρή κριτική και στη Λίβερπουλ για την υποχρεωτική άδεια σε εργαζόμενούς της (video)

Το παράδειγμα άλλων ομάδων της Premier League, που δέχτηκαν έντονη κριτική για τη συγκεκριμένη απόφαση, ακολούθησε και η Λίβερπουλ, θέτοντας σε υποχρεωτική άδεια μέρος του διοικητικού της προσωπικού. Αυτό, στην προσπάθεια που καταβάλλει η διοίκηση για να περιορίσει το κόστος λειτουργίας του συλλόγου, όσο διάστημα διαρκεί το lockdown λόγω κορονοϊού.

Πρόκειται για κυβερνητικό σχέδιο, με το οποίο αντιδρούν πολλοί και οι

παίκτες.  Η Σίτι δεν συμφωνεί με το κυβερνητικό σχέδιο για τις θέσεις εργασίας… Τεράστια ζημία για την Premier League αν δεν τελειώσει το πρωτάθλημα.

Με βάση και το σχέδιο που έκανε γνωστό η Λίβερπουλ, οι εργαζόμενοι αυτοί θα έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν το 80% του μισθού τους από το κράτος, όπως προβλέπει το σχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, ενώ οι πρωταθλητές Ευρώπης θα καλύψουν το υπόλοιπο των αποδοχών τους.

Υπενθυμίζεται ότι τον… χορό αδειών στο προσωπικό τους ξεκίνησαν, Νιούκαστλ και Τότεναμ, δεχόμενες σκληρή κριτική. Το παράδειγμά τους ακολούθησαν η Μπόρνμουθ και η Νόριτς, με τη Λίβερπουλ να προστίθεται σε μία «αλυσίδα» που αναμένεται να μεγαλώσει τις προσεχείς ημέρες.

H Premier League αποφάσισε την Παρασκευή (03/04) να επεκτείνει επ’ αόριστον την αναστολή των αγωνιστικών δραστηριοτήτων, περιμένοντας το «πράσινο φως» από την κυβέρνηση και της υγειονομικές αρχές της χώρας, προκειμένου να ξαναρχίσουν οι αγώνες. Οι 20 ομάδες συμφώνησαν παράλληλα να προτείνουν στους ποδοσφαιριστές μείωση κατά 30% των ετήσιων αποδοχών τους.

Liverpool owners are worth £5BILLION – so why did they furlough staff amid coronavirus pandemic? – Daily Mail https://t.co/OqvOYYmpBe

— UK Sports News Bot (@UKNewsBot1) April 6, 2020


Η Σίτι δεν συμφωνεί με το κυβερνητικό σχέδιο για τις θέσεις εργασίας

Την ίδια ώρα, αντίθετη με το κυβερνητικό σχέδιο διατήρησης των θέσεων εργασίας, τάσσεται η Μάντσεστερ Σίτι και ήδη ενημέρωσε τους υπαλλήλους της για τις θέσεις του συλλόγου και τις κινήσεις που θα γίνουν σε όλη τη διάρκεια του «λουκέτου» στο πρωτάθλημα που έχει επιφέρει η πανδημία του κορωνοϊού.

Η Σίτι, ομάδα που ανήκει στον Σεΐχη Μανσούρ, είναι η πρώτη ομάδα της Premier League που δεν θα ακολουθήσει αυτό το δρόμο. Το Σαββατοκύριακο εστάλησαν, μάλιστα, ηλεκτρονικά μηνύματα στους υπαλλήλους, που τους διαβεβαιώνουν ότι η δουλειά τους θα προστατευθεί στο ακέραιο.

Well done to all football clubs and managers and football players that are helping due to coronavirus top marks keep helping @Arsenal @LFC @ManUtd @ManCity #football #sport #footballers #coronavirusuk pic.twitter.com/YgbqKWEBdi

— gerri (@altwood2010) March 31, 2020


«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε, μετά από απόφαση του προέδρου (Καλντούν Αλ Μουμπάρακ) και του συμβουλίου την περασμένη εβδομάδα, ότι η Μάντσεστερ Σίτι δεν θα χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα διατήρησης θέσεων απασχόλησης που προτείνει η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου», ανέφερε εκπρόσωπος του συλλόγου.

«Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τους ανθρώπους μας, τις δουλειές τους και την εταιρεία μας, ενώ ταυτόχρονα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να στηρίξουμε την ευρύτερη κοινότητα μας σε αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή για όλους», κατέληξε.

Τεράστια ζημία για την Premier League αν δεν τελειώσει το πρωτάθλημα

Ποσό που αγγίζει τα 900 εκατ. ευρώ (762 εκ. λίρες) θα στοίχιζε στην Premier League η οριστική διακοπή της σεζόν, μόνο από τη ρήτρα του τηλεοπτικού συμβολαίου.

Η είδηση αυτή προέκυψε μετά τη σημερινή (4/04) νέα τηλεδιάσκεψη της διοργανώτριας αρχής του αγγλικού πρωταθλήματος, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των ενώσεων παικτών και προπονητών. Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης βασικό θέμα συζήτησης ήταν η πρόταση των συλλόγων για περικοπές ύψους 30% στις ετήσιες απολαβές των ποδοσφαιριστών.

All you need to know about Premier League players' pay cut row amid coronavirus pandemic https://t.co/3C8bViSLuT #astonvilla #villa #AVFC #villafamily

— Aston Villa News (@villaupdates247) April 6, 2020


Οι υπεύθυνοι της Premier League υπογράμμισαν ότι πιθανή ματαίωση της υπόλοιπης σεζόν θα ισοδυναμούσε με οικονομική καταστροφή καθώς, πέραν του προαναφερόμενου ποσού, υπάρχουν και τα διαφυγόντα κέρδη από σπόνσορες και εισιτήρια.

Ξεκαθάρισαν ότι το πιθανότερο σενάριο είναι η επανέναρξη του πρωταθλήματος με αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, όταν η κυβέρνηση και οι υγεινομικές αρχές της Βρετανίας το επιτρέψουν. Η συζήτηση κράτησε λιγότερο από μία ώρα και δεν κατέληξε σε συμφωνία, καθώς οι ποδοσφαιριστές αντιδρούν στην προτεινόμενη μείωση των αποδοχών τους.

Coronavirus: Cutting Premier League players' wages would cost Treasury £200m, PFA claimshttps://t.co/wcEN0oZcRA How about stopping MP’s expenses, that would save the Treasury money pic.twitter.com/KgaLKWzHxK

David Pearce (@da_pearce) April 5, 2020

Πηγή: Κορονοϊός: Σκληρή κριτική και στη Λίβερπουλ για την υποχρεωτική άδεια σε εργαζόμενούς της (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα