Κορονοϊός: Σε γενικό lockdown το Βέλγιο από τη Δευτέρα – Η τρίτη χώρα στην Ευρώπη που «κλείνει»

Μετά την Ιρλανδία και τη Γαλλία, ήρθε και η σειρά του Βελγίου να μπει εκ νέου σε καραντίνα για να ανακόψει την πορεία του κορονοϊού, όπως ανακοινώθηκε το βράδυ της Παρασκευής 30 Οκτωβρίου. Πρόκειται για την τρίτη ευρωπαϊκή χώρα που μπαίνει σε καθεστώς καραντίνας για ένα μήνα, με μια ακόμα χώρα, τη Γερμανία να βρίσκεται σε μερικό lockdown μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

Το γενικό lockdown στο Βέλγιο

θα εφαρμοστεί από τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει για έναν μήνα, την ώρα που τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα ξεπέρασαν εχθές τις 23.000.

Ποια μέτρα θα ισχύσουν

Σύμφωνα με τις νέες αποφάσεις:

τα καταστήματα που δεν έχουν είδη πρώτης ανάγκης θα κλείσουν. Θα λειτουργούν μόνο για παραλαβή εφόσον έχει γίνει διαδικτυακή παραγγελία.στο σπίτι θα επιτρέπεται επίσκεψη μόνο από ένα κοντινό πρόσωποσε δημόσιους χώρους θα επιτρέπεται να συγκεντρώνονται μέχρι τέσσερα άτομαΚομμωτήρια και γυμναστήρια θα κλείσουνη τηλεργασία είναι υποχρεωτική εκτός αυτό δεν είναι εφικτότα παραθεριστικά θέρετρα και οι ζωολογικοί κήποι κλείνουνη απαγόρευση κυκλοφορίας σε ολόκληρη τη χώρα παραμένει από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί εκτός από τοπικές αποφάσεις, όπως αυτή των Βρυξελλών, σύμφωνα με την οποία οι μετακινήσεις απαγορεύονται από τις 22.00 μέχρι τις 6 το πρωί.τα ξενοδοχεία παραμένουν ανοιχτά, αλλά το φαγητό θα σερβίρεται στα δωμάτιαοι διακοπές του φθινοπώρου θα παραταθούν μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, όμως τα σχολεία δεν θα κλείσουν.
Keywords
Τυχαία Θέματα