Κορονοϊός: Πώς θα φύγει από τη ζωή μας το 13033 – Τα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση (video)

Μπορεί η καραντίνα να παρατάθηκε για άλλη μία εβδομάδα, έως τις 4 Μαΐου, ωστόσο η κυβέρνηση επεξεργάζεται το σχέδιο για τη χαλάρωση των μέτρων, το οποίο περιλαμβάνει και τη σταδιακή κατάργηση του sms στο 13033.

Πρόθεση είναι «το έντυπο και τα SMS να φύγουν από την καθημερινότητά μας» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει ανακοινωθεί ημερομηνία, όμως

οι πληροφορίες θέλουν στην πρώτη δέσμη μέτρων αποκλιμάκωσης της απαγόρευσης κυκλοφορίας να συγκαταλέγεται και κάποια χαλάρωση των απαιτήσεων σχετικά με το SMS και τα έντυπα μετάβασης.

Ο τρόπος εξετάζεται ακόμη αλλά είναι πιθανόν ο περιορισμός να διατηρηθεί για συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού, για παράδειγμα για όσους είναι άνω των 65 ετών. Τα κριτήρια ενδέχεται να είναι και γεωγραφικά, με βάση ποιες περιοχές είναι πιο άμεσου κινδύνου και αναλόγως θα αίρονται οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας.

Σημαντικός παράγοντας στην εξίσωση είναι και η πορεία εξέλιξης της πανδημίας στη χώρα και το γεγονός πως η κυβέρνηση εξετάζει και plan Β, δηλαδή αντίμετρα σε περίπτωση που κάποιο από τα μέτρα χαλάρωσης δεν αποδώσει.

Πηγή: Κορονοϊός: Πώς θα φύγει από τη ζωή μας το 13033 – Τα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα