Κορονοϊός: Ποιος είναι ο αριθμός κρουσμάτων που θα δείξει εκτεταμένη διασπορά στην Ελλάδα (video)

Για τον αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού που θα δείξουν ότι η πανδημία έχει εξαπλωθεί στην Ελλάδα, μίλησε ο επίκουρος καθηγητής ιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ο κ. Μαγιορκίνης, μιλώντας στο Mega, ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι: «Σε παγκόσμια κλίμακα, ο αριθμός των κρουσμάτων συνεχίζει να αυξάνεται, στο νότιο ημισφαίριο, ενώ υπάρχουν και δεύτερα κύματα σε κάποιες

χώρες, όπως στις γειτονικές μας», χωρίς, όμως, να υπάρχει «αντίστοιχη έξαρση στους θανάτους».

Σε ερώτηση για τον τουρισμό, το άνοιγμα των συνόρων και την απελευθέρωση των ταξιδιών από αύριο 1η Ιουλίου, ανέφερε ότι οι υγειονομικές αρχές της χώρας μας, είναι σε μια κατάσταση διαρκούς επαγρύπνηση.

«Από 15 Ιουλίου και μετά θα εξετάζουμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, το ορφανό κρούσμα δηλαδή, πάνω από 25, ή πάνω από 50 ορφανά κρούσματα σημαίνει ότι η εξάπλωση στην κοινότητα είναι εκτεταμένη. Αν σχεδόν σε καθημερινή βάση τα ορφανά κρούσματα είναι τόσα, τότε θα έχουμε ένα καμπανάκι ότι η εξάπλωση στην κοινότητα είναι εκτεταμένη», τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα 30 Ιουνίου ανακοινώθηκαν 20 νέα κρούσματα κορονοϊού, από τα οποία τα εννιά είναι εισαγόμενα, τα τέσσερα από την Περιφέρεια της Ξάνθης, τα δυο από την Αττική, δυο από την Καστοριά και ένα από Κοζάνη, Σύρο και Λάρισα.

Keywords
Τυχαία Θέματα