Κορονοϊός: Πήρε εξιτήριο το ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Χίο – Πρώτος ασθενής στη Νάξο

Το πρώτο και μόνο επιβεβαιωμένο μέχρι σήμερα κρούσμα ασθενούς με κορονοϊό (Covid 19) στη Χίο, πήρε την Τρίτη (07/04) εξιτήριο από το νοσοκομείο του νησιού. Πρόκειται για έναν 37χρονο στρατιωτικό που επέστρεψε υγιής στην οικογένεια του. Επιβεβαιώθηκε, ο πρώτος ασθενής στη Νάξο, πρόκειται για λιμενικό.

Σε ανακοίνωση της Διοίκησης του Νοσοκομείου Χίου αναφέρεται:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι ο ασθενής που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο μας, με COVID 19, σήμερα πήρε εξιτήριο καθώς η κατάσταση της υγείας του κρίθηκε

πολύ ικανοποιητική και δεν χρειάζεται περαιτέρω νοσηλείας. Με το παρόν θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε όλο το προσωπικό του νοσοκομείου μας (ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό) που με υψηλό αίσθημα επαγγελματισμού παρείχε για άλλη μία φορά άριστες υπηρεσίες υγείας».

Την ίδια ώρα στη Νάξο, μετά από 23 αρνητικά τεστ, έγινε γνωστό τη Δευτέρα (06/04) ότι άνδρας που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας του νησιού είναι θετικός στον κορονοϊό…

Όπως είναι λογικό, από τη διεύθυνση του Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Νάξου, λήφθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ο συγκεκριμένος άνδρας μετακινήθηκε προς την Αθήνα και σε Νοσοκομείο Αναφοράς, όπως είχε γίνει και με τα περιστατικά που έχουν επιβεβαιωθεί στην Μύκονο, στη Σύρο και τη Σαντορίνη.

Το ζητούμενο βέβαια για τον συγκεκριμένο άνδρα (σ.σ. είναι στέλεχος του Λιμενικού Σώματος) είναι η ιχνηλάτηση των επαφών του…

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τόνισε: «Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε πριν από λίγο από το Ινστιτούτο Παστέρ το 1ο κρούσμα λοίμωξης από κορονοϊό στο νησί μας. Ο ασθενής, ο οποίος ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Νάξου κι αναμένεται η αεροδιακομιδή του σε νοσοκομείο αναφοράς, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ο οποίος και ιχνηλατεί τις στενές επαφές του συμπολίτη μας. Ευχόμαστε όλοι ταχεία ανάρρωση.

Με ψυχραιμία, οφείλουμε όλοι να εφαρμόσουμε τα μέτρα ατομικής προστασίας και να πειθαρχήσουμε στα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας.

Τώρα περισσότερο από ποτέ… Μένουμε σπίτι!».

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, tvpatrida.gr, naxospress.gr)

Πηγή: Κορονοϊός: Πήρε εξιτήριο το ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Χίο – Πρώτος ασθενής στη Νάξο - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα