Κορονοϊός: Μετά το Πάσχα οι έλεγχοι κατ’ οίκον από τις Κινητές Μονάδες Υγείας (video)

Μετά το Πάσχα θα ξεκινήσουν οι πρώτες Κινητές Μονάδες Υγείας να βρίσκονται στην επικράτεια για τη διενέργεια ελέγχων για τη διασπορά του κορονοϊού στον πληθυσμό, όπως έκανε γνωστό ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Ο ίδιος χαρακτήρισε το πρόγραμμα, που αφορά την διασπορά του ιού στον πληθυσμό και την ύπαρξη αντισωμάτων, «πολύ σημαντικό», ενώ είπε

ότι θα εξελιχθεί σε δύο φάσεις.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός, στην πρώτη φάση θα έχουμε εξορμήσεις για ελέγχους με γεωγραφικά και επιδημιολογικά κριτήρια για να έχουμε εικόνα για την διασπορά του ιού στη χώρα και στη δεύτερη φάση θα διερευνηθεί η ύπαρξη αντισωμάτων στον πληθυσμό.

Ο κ. Κοντοζαμάνης ανέφερε επίσης ότι ενώ το πρόγραμμα είναι χρηματοδοτούμενο από ευρωπαϊκά κονδύλια, υπάρχουν ήδη δωρεές, κυρίως σε ότι αφορά τα αυτοκίνητα, τα καύσιμα και τον τεχνολογικό εξοπλισμό που θα συνοδεύει τους οδηγούς και νοσηλευτές.

Οι Κινητές Μονάδες Υγείας θα είναι 500 και θα λαμβάνουν δείγματα βιολογικού υλικού και θα προσφέρουν νοσηλευτική βοήθεια σε ύποπτα ή πιθανά κρούσματα κορονοϊού Covid-19 στο σπίτι υπό την καθοδήγηση και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, όπως είχε ανακοινωθεί από το Υπουργείο Υγείας στις 18 Μαρτίου.

Χθες Τρίτη 7 Απριλίου καθορίστηκαν με Κοινή Υπουργική Απόφαση οι λεπτομέρειες σύστασης και λειτουργίας των Κινητών Ομάδων.

Πηγή: Κορονοϊός: Μετά το Πάσχα οι έλεγχοι κατ’ οίκον από τις Κινητές Μονάδες Υγείας (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα