Κορονοϊός: Μεγιστάνας χρηματοδοτεί την παραγωγή χειρουργικών μασκών για φτωχές οικογένειες

Ο κορονοϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται (έφτασε σε 33 χώρες τις τελευταίες 10 ημέρες) και εκτός από την επιστημονική κοινότητα πολλοί ψάχνουν και άλλους τρόπους για να αντιμετωπίσουν τον ιό. Στο Χονγκ Κονγκ ένας μεγιστάνας αποκάλυψε το σχέδιό του να χρηματοδοτήσει την παραγωγή, σε καθημερινή βάση, 200.000 χειρουργικών μασκών αρχής γενομένης από τον Απρίλιο.

Αυτές οι μάσκες

θα διανέμονται στους κατοίκους της πρώην βρετανικής αποικίας, που δυσκολεύονται να τις προμηθευτούν, καθώς υπάρχουν ελλείψεις στην αγορά.

Coronavirus: WHO Announced The Development Of Over 20 Vaccines Globally | RDNews
…….
The World Health Organization #WHO has admitted that morethan 20 #vaccines are in development #globally, and several therapeutics… https://t.co/m2BdXG20LF pic.twitter.com/U1pgVi9OqX

— Reference Daily News (@referencedaily) March 1, 2020


Ο πανικός που έχει καταλάβει τους κατοίκους του Χονγκ Κονγκ, όπου δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορονοϊό και περισσότεροι από 90 έχουν μολυνθεί, έχει προκαλέσει ελλείψεις στην αγορά σε χειρουργικές μάσκες και σε απολυμαντικά τζελ για τα χέρια και έχει οδηγήσει στα ύψη τις τιμές των προϊόντων. Νωρίτερα μάλιστα μέσα στον μήνα ληστές με την απειλή μαχαιριού έκλεψαν εκατοντάδες συσκευασίες χαρτιών υγείας έξω από ένα σούπερ μάρκετ.

«Οι διακυμάνσεις των τιμών και η αναξιοπιστία των προμηθειών με οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Έντριαν Τσενγκ, ο ιδιοκτήτης της οικογενειακής επιχείρησης World Development and Chow Tai Fook Jewellery.

Το σχέδιό του απευθύνεται κυρίως στις οικογένειες χαμηλού εισοδήματος και προήλθε έπειτα από την απόφαση μιας ομάδας πολιτών να ξεκινήσουν ένα εργοστάσιο παραγωγής χειρουργικών μασκών με στόχο την ενίσχυση των προμηθειών και την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας.

More than 20 potential vaccines aimed at preventing #coronavirus disease are in development around the world, the @WHO director-general said

Health officials have said it will take at least a year before any vaccine is proven effective and gets approvalhttps://t.co/SIQtVAyOqC

— Luis Fierro (@Luis_Fierro_Eco) March 1, 2020


Υπενθυμίζεται ότι στο Χονγκ Κονγκ τα δείγματα που ελήφθησαν από τη μύτη και το στόμα ενός σκύλου βρέθηκαν να περιέχουν μικρά ποσοστά του ιού Covid-19.

Σε πολλές χώρες της Ασίας  δουλεύουν για ώρες σε εργαστήρια, όπου κατασκευάζουν μάσκες:

Our staffs sewing and filling up our #bulk #cloth #facemasks to help prevent #corona #virus #COVIDー19 to supply the demand of #factory #workers and fill up the lack of #surgicalmasks #singapore #china #malaysia #EU # UK #vietnam #philippines contact whatsapp/viber (63)9177199972 pic.twitter.com/JHMD9xtGs1

— AtomyRich (@Baby_Basic) February 16, 2020


(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πηγή: Κορονοϊός: Μεγιστάνας χρηματοδοτεί την παραγωγή χειρουργικών μασκών για φτωχές οικογένειες - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα