Κορονοϊός: Κρίσιμες οι ώρες για τον Μπόρις Τζόνσον – Πώς εισήχθη στην εντατική (video)

Το απόγευμα της Δευτέρας 6 Απριλίου ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόσον εισήχθη εσπευσμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Σεντ Τόμας στο Λονδίνο, παλεύοντας με τον κορονοϊό.

Ο βρετανός πρωθυπουργός, ο οποίος αρχικά είχε αρνηθεί να πάρει μέτρα κατά της πανδημίας και «λύγισε» όταν οι προβλέψεις έκαναν λόγο για χιλιάδες νεκρούς, μπήκε στη ΜΕΘ έχοντας τις αισθήσεις του, ισχυρίζεται η Ντάουνινγκ Στριτ. Δύο δημοσιογραφικές πηγές, του τηλεοπτικού σταθμού ITV και της εφημερίδας The Times,

είπαν ότι το απόγευμα της Δευτέρας ο Τζόνσον είχε δυσκολία στην αναπνοή και του χορηγήθηκε οξυγόνο.

Εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης, σημείωσε πως η απόφαση να εισαχθεί στη ΜΕΘ ήταν της ιατρικής του ομάδας και συμπλήρωσε πως «είναι σε πολύ καλά χέρια».

Η Βρετανία δεν έχει επίσημο πλάνο διαδοχής στην περίπτωση που ένας πρωθυπουργός αδυνατεί να αναλάβει τα καθήκοντά του για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Προς το παρόν, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών, Ντομινίκ Ράαμπ να τον αναπληρώσει «όπου κρίνει πως είναι απαραίτητο», σύμφωνα με την ιστοσελίδα Reuters.

Μέχρι και την Τρίτη 7 Απριλίου δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή στην κατάσταση της υγείας του Μπόρις Τζόνσον, δήλωσαν δύο πηγές προσκείμενες στον βρετανό πρωθυπουργό.

Ωστόσο το γραφείο του Τζόνσον σε νεότερη ενημέρωση ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε καλό δρόμο, ενώ ο Ράαμπ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πως ο Τζόσον εξακολουθεί να διευθύνει την κυβέρνηση.

Ο Μπόρις Τζόνσον και ο υπουργός Υγείας της χώρα διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊο το περασμένο μήνα. Η 32χρονη έγκυος μνηστή του πρωθυπουργού, Carrie Symonds, είχε παρουσιάσει επίσης συμπτώματα, ωστόσο το Σάββατο δήλωσε πως αισθανόταν καλύτερα.

Ο Τραμπ προσεύχεται για τον Μπόρις Τζόνσον

Παγκόσμιο κλίμα συμπαράστασης έχει δημιουργηθεί για τον Βρετανό πρωθυπουργό και τη μάχη του με τον κορονοϊό.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε την υποστήριξή του δηλώνοντας σίγουρος ότι ο φίλος του”Μπόρις Τζόνσον θα τα πάει καλά, ενώ προσέθεσε πως ο Αμερικανικός λαός προσεύχεται γι’ αυτόν.

Πηγή: Κορονοϊός: Κρίσιμες οι ώρες για τον Μπόρις Τζόνσον – Πώς εισήχθη στην εντατική (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα