Κορονοϊός: Έρευνα σε δύο κλινικές της Αττικής για ευθύνες σε βαθμό κακουργήματος (video)

Για ενδεχόμενη κακουργηματικού βαθμού παραβίαση των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού, θα διενεργηθεί η εισαγγελική έρευνα για τις δύο ιδιωτικές κλινικές στην Αττική, στις οποίες εντοπίστηκαν κρούσματα του ιού σε ασθενείς και προσωπικό.

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών ανέθεσε σε εισαγγελικό λειτουργό την διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας, τόσο για την κλινική στο Περιστέρι, όσο και για δεύτερη κλινική στην Γλυφάδα, με εντολή να ερευνήσει το ενδεχόμενο διάπραξης κακουργηματικού βαθμού

αδικήματος.

Η εντολή του κ. Ιωαννίδη είναι να ερευνηθεί αν οι υπεύθυνοι των δύο κλινικών παραβίασαν τα μέτρα πρόληψης για την διάδοση του ιού, βάσει του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα στον οποίο ορίζεται ότι όποιος από πρόθεση παραβιάζει τα μέτρα που έχει διατάξει η αρμόδια αρχή τιμωρείται:

1. με φυλάκιση και χρηματική ποινή, αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων

2. με κάθειρξη έως 10 χρόνια αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα μεταδοθεί σε άνθρωπο

3. με κάθειρξη έως 10 χρόνια εάν υπάρξει θάνατος ανθρώπου

4. με ισόβια αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων.

Και δεύτερος νεκρός στην κλινική του Περιστερίου

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δύο είναι οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους στην ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, όπου εντοπίστηκαν 28 κρούσματα κορονοϊού σε εργαζόμενους και τρόφιμους.

Ο διευθυντής της κλινικής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως κανείς ασθενής νοσηλευόμενος, σε άλλο τμήμα εκτός του τεχνητού νεφρού δεν έχει εμφανιστεί θετικός στον ιό. «Όσοι είναι θετικοί στον κορονοϊό είναι προφανώς γιατί κάνανε μαζί αιμοκάθαρση» είπε ο κ. Κοκκινάκης.

Ο πρώτος ασθενής, ένας άνδρας που πραγματοποιούσε τακτικά αιμοκάθαρση στην κλινική, παρουσίασε υψηλό πυρετό και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο αναφοράς, όπου διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό.

Πηγή: Κορονοϊός: Έρευνα σε δύο κλινικές της Αττικής για ευθύνες σε βαθμό κακουργήματος (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα