Κορονοϊός: Και η Αυστραλία χρησιμοποιεί εφαρμογή στα κινητά για την ιχνηλάτηση κρουσμάτων (video)

Η Αυστραλία παρουσίασε και αυτή με τη σειρά της μια εφαρμογή για smartphone η οποία προορίζεται να ιχνηλατεί τις επαφές με πρόσωπα που έχουν διαγνωσθεί θετικά στον κορονοϊό, ώστε να σπάσει η αλυσίδα της μετάδοσης, ενώ οι αρχές καταβάλλουν προσπάθειες να κατευνάσουν τις ανησυχίες σχετικά με τον σεβασμό της ιδιωτικής ζωής.

Η εφαρμογή ονομάσθηκε COVIDSafe, χρησιμοποιεί την τεχνολογία Bluetooth και θα μπορούν να τη συμβουλεύονται και οι υγειονομικές αρχές, αν κάποιος που τη χρησιμοποιεί μολυνθεί από τη νόσο.

Ο επικεφαλής των αυστραλιανών υπηρεσιών υγείας Μπρένταν

Μέρφι εξήγησε πως η εφαρμογή αυτή θα διευκολύνει την αποστολή των υπηρεσιών που επιχειρούν να εντοπίσουν όλα τα πρόσωπα που βρέθηκαν σε απόσταση μικρότερη του 1,5 μέτρου από κάποιον φορέα του ιού.

«Η εφαρμογή θα δώσει τον κατάλογο των τηλεφωνικών αριθμών αυτών που βρέθηκαν σ’ αυτή την απόσταση για 15 λεπτά ή περισσότερο. Αυτό μπορεί να επιτρέψει την επικοινωνία με κάποια απ’ αυτές τις επαφές μία ή δύο ημέρες νωρίτερα απ’ ό,τι σήμερα», εξήγησε.

The #COVIDSafe app helps slow the spread of #COVID19. Having confidence we can find & contain outbreaks quickly means govts can ease restrictions while still keeping Australians safe. Downloading the app helps protect you, your family & friends. More info: https://t.co/ePN7dURoyH pic.twitter.com/3mjcUipthX

— Australian Government Department of Health (@healthgovau) April 26, 2020


Η Αυστραλία έχει καταγράψει λίγο περισσότερα από 6.700 κρούσματα της Covid-19 και 83 θανάτους. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων έχει μειωθεί σημαντικά τον τελευταίο καιρό και σήμερα καταγράφηκαν 16 νέες μολύνσεις.

Οι υγειονομικές αρχές υποστηρίζουν πως η μαζική χρήση της νέας εφαρμογής θα επιτρέψει να αρθούν ορισμένοι από τους περιορισμούς στις μετακινήσεις και τις συναθροίσεις που έχουν επιβληθεί στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της επιδημίας.

Εξηγούν πως η εφαρμογή θα γίνει αποτελεσματικό εργαλείο από τη στιγμή που θα την χρησιμοποιεί ο μισός πληθυσμός. Η χρήση της είναι δωρεάν και εθελοντική.

COVIDSafe, the Australian Government COVID-19 tracking app is now live (and working) on the Google Play Store https://t.co/HzZ6xJ9nxm via @Ausdroid

— Aushiker (@Aushiker) April 26, 2020


Για να περιορισθούν οι ανησυχίες σχετικά με τον σεβασμό της ιδιωτικής ζωής, μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή με ψεύτικο όνομα, η αστυνομία δεν μπορεί να τη χρησιμοποιήσει στο πλαίσιο δικαστικών ερευνών και όλες οι πληροφορίες σβήνονται αυτομάτως έπειτα από 21 ημέρες.

Η Σιγκαπούρη υπήρξε πρωτοπόρος στη χρήση ενός τέτοιου συστήματος, το οποίο βρίσκεται επίσης στη φάση της ανάπτυξης στη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Βρετανία, το Ισραήλ και τη Ρωσία

Health authorities are expecting more than half of all Australians to download the voluntary COVIDSafe contact tracing app.#Federal #CoronavirusPandemic https://t.co/rQC8oMqpoC

— H24 News Australia (@h24news_au) April 26, 2020

Minister for Health Greg Hunt discusses the COVIDsafe app during a press conference pic.twitter.com/GM1hqGmur0

— Alex Ellinghausen (@ellinghausen) April 26, 2020

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Πηγή: Κορονοϊός: Και η Αυστραλία χρησιμοποιεί εφαρμογή στα κινητά για την ιχνηλάτηση κρουσμάτων (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα