Κορονοϊός: Η Κίνα θα οργανώσει μία εκδήλωση παγκόσμιας προώθησης της Ουχάν

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας θα οργανώσει σε κατάλληλο χρόνο, μία εκδήλωση παγκόσμιας προώθησης της επαρχίας Χουμπέι, αλλά και της πρωτεύουσας της, Ουχάν, οι οποίες αναδείχθηκαν πιο δυνατές από την πανδημία COVID-19, όπως δήλωσε την Κυριακή (24/05) ο κινέζος Υπουργός των Εξωτερικών Ουάνγκ Γι.

Οι άνθρωποι της Χουμπέι και της Ουχάν (είναι η περιοχή από την οποία ξεκίνησε ο νέος κορονοϊός) κάνουν τεράστιες προσπάθειες και θυσίες, όπως και έχουν ουσιαστική συνεισφορά στην αντίδραση κατά της COVID-19 στην Κίνα και εκτός, δήλωσε ο Ουάνγκ

στη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου στο περιθώριο της ετήσιας κοινοβουλευτικής συνέλευσης. Έχοντας επιστρέψει εδώ και καιρό στην κανονικότητα και χωρίς καραντίνα.

The #Wuhan Institute for Virology has admitted to having three live strains of bat #coronavirus on-site, though the lab insists that none are the source of the current coronavirus pandemic, AFP reported.https://t.co/kvFIPShePJ

— The Jerusalem Post (@Jerusalem_Post) May 25, 2020

The Chinese city of Wuhan, ground zero of the coronavirus pandemic, has issued an outright ban on the breeding, hunting and human consumption of wild animals. https://t.co/hndC4Qs4IL pic.twitter.com/h9btT8qUKu

ABC News (@ABC) May 21, 2020


Κίνα: 11 κρούσματα μόλυνσης σε 24 ώρες

Εν τω μεταξύ, η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα της Κυριακή (24/05) της αναφέρθηκαν 11 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό στην ηπειρωτική Κίνα, έναντι 3 την προηγουμένη.

New Coronavirus Outbreak In China Could Upend Progress Rest Of The World Has Made Against Virus https://t.co/oTLBOXUE4T

— mm (@desiluci8) May 25, 2020


Στο ημερήσιο ενημερωτικό δελτίο της, η Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας διευκρίνισε ότι όλα τα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν μεταξύ ταξιδιωτών που έφθασαν στη χώρα από το εξωτερικό.

Τα δέκα από τα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Εσωτερική Μογγολία και ένα στη νοτιοδυτική επαρχία Σετσουάν. Το Υπουργείο Υγείας έκανε επίσης λόγο για 40 νέες περιπτώσεις ασυμπτωματικών φορέων του κορονοϊού, από 36 το προηγούμενο 24ωρο.

China one of many manufacturing hubs in a post-coronavirus world https://t.co/pmzEBsHpbc

— NewsFastly (@NewsFastly) May 25, 2020


Το σύνολο των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 ανέρχεται σε 82.985 στην Κίνα. Ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων της COVID-19 παρέμεινε αμετάβλητος στους 4.634 νεκρούς.

China’s foreign minister has accused the US of spreading “conspiracies and lies” about the coronavirushttps://t.co/HlSdyVm7Ym

BBC News India (@BBCIndia) May 25, 2020


ΗΑΕ: Ένας θάνατος, 781 κρούσματα σε 24 ώρες

Το Υπουργείο Υγείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) ανακοίνωσε την Κυριακή (24/05) έναν νέο θάνατο εξαιτίας της COVID-19 και 781 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, αυξάνοντας τον συνολικό απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα σε 245 θανάτους επί συνόλου 29.485 ανθρώπων που προσβλήθηκαν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας και Πρόληψης των ΗΑΕ, σε όλες τις νέες περιπτώσεις μόλυνσης που εντοπίστηκαν — πρόκειται για υπηκόους διαφόρων κρατών — προσφέρονται ιατρικές φροντίδες και όλοι οι ασθενείς βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση.

Coronavirus: reusable face masks to ease UAE eco concerns https://t.co/75os3CNqtI via @TheNationalUAE

— Khurram Malik (@Khurram59926194) May 25, 2020


Κατά την ίδια πηγή, ακόμη 561 ασθενείς αποθεραπεύθηκαν, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν ιαθεί στα ΗΑΕ ως εδώ να φθάνει έτσι τους 15.056.

Τα ΗΑΕ ήταν η πρώτη αραβική χώρα του Κόλπου που ανακοίνωσε ότι εντόπισε κρούσμα μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό.

Νότια Κορέα: Ένας θάνατος και 16 κρούσματα μόλυνσης σε 24 ώρες

Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν τη Δευτέρα (25/05) ότι κατέγραψαν ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής (24/05) έναν νέο θάνατο εξαιτίας της COVID-19 και 16 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού ανήλθε έτσι στους 267 νεκρούς επί συνόλου 11.206 κρουσμάτων μόλυνσης. Το ποσοστό θνητότητας ανέρχεται στο 2,38%.

Starting Tuesday, people without a face mask will be barred from taking a bus, taxi or subway train in South Korea, in a nationwide measure to prevent the spread of coronavirus through public transport.https://t.co/1Ywk6YQ5GR

— Benedict Exconde (@iskonglasalista) May 25, 2020


Ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων μόλυνσης έπεσε κάτω από τα 20 για πρώτη φορά τις τελευταίες τέσσερις ημέρες. Από τα νέα κρούσματα, τα τρία εντοπίστηκαν μεταξύ ταξιδιωτών που έφθασαν στη Νότια Κορέα από το εξωτερικό, με το σύνολο των περιπτώσεων αυτού του είδους να ανέρχονται σε 1.215.

Άλλοι 13 ασθενείς βγήκαν από την καραντίνα αφού ιάθηκαν· το σύνολο των ανθρώπων που έχουν αποθεραπευθεί έφθασε κατά συνέπεια τους 10.226. Το ποσοστό των ασθενών που έχουν αποθεραπευθεί ανέρχεται πλέον σε 91,3%. Από την 3η Ιανουαρίου, στη Νότια Κορέα έχουν γίνει τεστ σε 826.000 ανθρώπους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα