Κορονοϊός: Η Ευρώπη νοσεί πλέον περισσότερο από την Κίνα – «Εχθρός της ανθρωπότητας αυτός ο ιός»

Περισσότεροι θάνατοι στην Ευρώπη παρά στην Ασία καταγράφονται πλέον από τον νέο κορονοϊό, καθώς μετρά 4.112 θύματα, έναντι 3.384. Από την έναρξη της πανδημίας περισσότεροι από 209.500 άνθρωποι έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορονοϊό σε 150 χώρες και εδάφη. Τουλάχιστον 8.784 έχουν πεθάνει μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης (18/03), σύμφωνα με έναν απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) που βασίζεται σε επίσημες πηγές. Με τη Γαλλία να αντιμετωπίζει, πλέον, και αυτή μεγάλο πρόβλημα και να βαδίζει στον

δρόμο της Ιταλίας. Κανένα κρούσμα εγχώριας μετάδοσης στην Κίνα από την οποία ξεκίνησε ο ιός. Αλματώδης άνοδος των νέων κρουσμάτων στη Νότια Κορέα…

China ramps up coronavirus help to Europe https://t.co/XhRFe89hGX

— Sylvia Greif (@SylviaG_Artist) March 19, 2020


Πιο αναλυτικά, στην Κίνα, τα συνολικά κρούσματα είναι 80.894, οι νεκροί 3.237 και οι ιαθέντες 69.601. Οι χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο μετά την Κίνα είναι η Ιταλία (2.978 νεκροί και 35.713 κρούσματα), το Ιράν (1.135 νεκροί και 17.161 κρούσματα), η Ισπανία (598 νεκροί και 13.716 κρούσματα) και η Γαλλία (264 νεκροί και 9.134 κρούσματα).

Πλέον ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαρακτήρισε τον νέο κορονοϊό «εχθρό της ανθρωπότητας» και κάλεσε την Αφρική «να αφυπνισθεί».

Live updates: Economic relief on the way in U.S., Europe; China reports no new local coronavirus infections https://t.co/9Aubfnxbhe

— ENFOQUE GLOBAL (@jlosmex) March 19, 2020


Στο πλαίσιο προστασίας από τη νέα νόσο και ακολουθώντας το παράδειγμα πολλών χωρών, κυρίως ευρωπαϊκών, το Βέλγιο καλεί τους πολίτες να παραμείνουν τα σπίτια τους μέχρι τις 5 Απριλίου. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα κλείσουν τα σχολεία από την Παρασκευή και «μέχρι νεωτέρας». Το Περού απαγόρευσε την κυκλοφορία κατά τις νυχτερινές ώρες, σε όλη τη χώρα.

Η Χιλή κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κάτι που επιτρέπει στην κυβέρνηση να αναπτύξει τον στρατό για τη διατήρηση της τάξης. Πολλές χώρες έχουν κηρύξει επίσης κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η Πορτογαλία ετοιμάζεται να κάνει το ίδιο. Στη Γαλλία, η κυβέρνηση κήρυξε «κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης». Η βρετανική κυβέρνηση δημοσιοποίησε ένα σχέδιο νόμου που δίνει στις αρχές έκτακτες εξουσίες: επιτρέπονται οι συλλήψεις για λόγους δημόσιας υγείας και η κινητοποίηση συνταξιούχων ιατρών και νοσηλευτών.

Chile es un meme.
#coronavirus #CODVID_19 pic.twitter.com/qcYz52MaNC

Keywords
Τυχαία Θέματα