Κορονοϊός: Γιατί δεν ανακοινώθηκαν τα νέα κρούσματα στη χώρα

Η Ελλάδα συνεχίζει να τα πηγαίνει καλά με την αντιμετώπιση του κορονοϊού, με βάση τα νέα κρούσματα και γι’ αυτό τον λόγο, όπως είχε γίνει γνωστό, από την 1η Ιουνίου η καθημερινή ενημέρωση με δελτίο Τύπου από το Υπουργείο Υγείας θα γίνεται ανά εβδομάδα. Εκτός εάν προκύψει κάποιο

νέο στοιχείο.

Στη χώρα καταγράφηκαν, ωστόσο, τρεις νέοι θάνατοι (οι δυο την Κυριακή στις 31 Μαΐου) και οι θάνατοι συνολικά ανέρχονται στους 178.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία «ζωντανή» ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας για τα νέα κρούσματα και τους θανάτους από κορονοϊό στη χώρα μας έλαβε χώρα την περασμένη Τρίτη (26/05), με τους καθηγητή Λομωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά να αποχαιρετούν το κοινό μετά από 72 ημέρες σχεδόν συνεχούς ενημέρωσης μέσω του τηλεοπτικού ραντεβού στις 18:00.

Από την επόμενη μέρα και έως την Κυριακή 31 Μαΐου, η επίσημη εικόνα για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα γινόταν γνωστή μέσω γραπτών ανακοινώσεων που υπέγραφε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας ημερησίως.

Σημειώνεται πως στην τελευταία ανακοίνωση που εξεδόθη κατ’αυτόν τον τρόπο τα κρούσματα ανέρχονταν στα 2.917, ενώ τα θύματα της Covid-19 ήταν 175. Τα νέα κρούσματα ήταν μόλις δύο, ενώ λίγα νέα περιστατικά ανακοινώνονταν όλες τις προηγούμενες μέρες.

Τα καθημερινά δελτία τύπου αποτελούν, λοιπόν, παρελθόν, καθώς η ενημέρωση θα γίνεται, στο εξής, εβδομαδιαία. Όπως είχε δηλώσει ο κ. Τσιόδρας στην τελευταία συνέντευξη Τύπου από το ΤΥπουργείο Υγείας… «Θα έχουμε καθημερινή γραπτή αναφορά έως τις 31 Μαΐου και εάν όλα συνεχίσουν καλά, τον Ιούνιο μια φορά την εβδομάδα θα ενημερώνεστε από το Υπουργείο Υγείας με μια γραπτή ανακοίνωση για την εξέλιξη της νόσου, όπως ακριβώς γίνεται κάθε χρόνο με τη γρίπη».

Συνεχίζει, βέβαια «η επιδημιολογική επαγρύπνηση και επιτήρηση όλο το καλοκαίρι», όπως είχε προσθέσει ο ειδικός, ευχόμενος «η συμπεριφορά μας να παραμείνει καλή με προσήλωση στους κανόνες υγιεινής, με τα μέτρα που λέμε τόσο καιρό και ας ευχηθούμε, τηρώντας αυτά τα μέτρα, να μη χρειαστεί να επανέλθουμε σε έκτακτες ή τακτικές τηλεοπτικές ενημερώσεις».

Στα τέλη της εβδομάδας η επιδημιολογική εικόνα

Σύμφωνα με πληροφορίες, το εβδομαδιαίο δελτίο για την εξέλιξη της πανδημίας τις πρώτες μέρες του Ιουνίου θα εκδοθεί προς τα τέλη της εβδομάδας. Δεν έχει γίνει γνωστή η ακριβής ημέρα ανακοίνωσης των νέων κρουσμάτων και περιστατικών, είναι, ωστόσο, πιθανό ενημέρωση να υπάρξει την Παρασκευή.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, πως υπεύθυνο για την έκδοση της εβδομαδιαίας ενημέρωσης παραμένει το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα