Κορονοϊός: Γεμάτο κόσμο το Πάρκο Γουδή για… γυμναστική – Πίσω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (video)

Πολλοί συμπολίτες μας δεν έχουν συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης με τον κορονοϊό και βρίσκονται έξω ουσιαστικά χωρίς σοβαρό λόγο, παρά τα μέτρα απαγόρευσης που έχουν παρθεί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε καιρό καραντίνας, στο γήπεδο που είναι πίσω από τα γραφεία της ΕΠΟ – η Ομοσπονδία δεν έχει καμία σχέση με αυτό – κάποιοι είπαν να αθληθούν, να προπονηθούν ή να παίξουν και μπάλα.

Συγκεκριμένα, στο Πάρκο Γουδή, το απόγευμα της Δευτέρας (30/03, στο γήπεδο που βρίσκεται 50 μέτρα πίσω από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, πίσω από την σχολή χωροφυλακής και από τα γραφεία της ΕΠΟ, βρέθηκαν πολλοί πολίτες. Κάποιοι για να αθληθούν, άλλοι για να παίξουν ποδόσφαιρο και άλλοι για να προπονηθούν χρησιμοποιώντας ακόμη και κώνους.

Ο δημοσιογράφος Βρασίδας Ράπτης, που περνούσε από το σημείο, τράβηξε το σχετικό βίντεο και το ανέβασε στην προσωπική του σελίδα στα social media σχολιάζοντας… «Στο γήπεδο που βρίσκεται δίπλα στην ΕΠΟ και 50 μέτρα από το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας προφανώς έχουν αρθεί! Και προπόνηση με κώνους παρακαλώ».

Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειωθεί το εξής. Το συγκεκριμένο γήπεδο ανήκει στην ΕΤΑΔ, Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου. Παρά το γεγονός βρίσκεται πίσω από τα γραφεία της ΕΠΟ και δίπλα από την αίθουσα συνεδριάσεων του διοικητικού συμβουλίου, η Ομοσπονδία δεν έχει καμία σχέση με το γήπεδο. Τα γραφεία της είναι, άλλωστε, κλειστά μέχρι και την Τρίτη (31/03) λόγω κορονοϊού όπως κλειστές με υπουργική απόφαση είναι και οι αθλητικές εγκαταστάσεις.

Πήρε παράταση το λουκέτο στις αθλητικές εγκαταστάσεις

Παράταση έως τις 11 Απριλίου πήρε η απαγόρευση λειτουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων, εγκαταστάσεων γυμναστικής και των αθλητικών ομίλων, όπως ανακοινώθηκε επίσημα την Παρασκευή (29/03) από την κυβέρνηση. Η αρχική απόφαση είχε διάρκεια έως τις 27 του μήνα

Αναλυτικά η απόφαση:

«Σε συνέχεια προηγούμενης σχετικής ενημέρωσης, σας γνωστοποιούμε πως σύμφωνα με την παρ 2. του αρ. 2 της νεότερης υπ.αρ 21268/2020 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 1081/Β/28-3-2020) αποφασίστηκε η “προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας στο σύνολο της επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, για το χρονικό διάστημα από 28.3.2020 έως και 11.4.2020, κατά τα αναφερόμενα στην από 26.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19 και προς περιορισμό του κινδύνου της διασποράς του κορονοϊού COVID-19, όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων και εγκαταστάσεων γυμναστικής καθώς και των αθλητικών ομίλων».

(πληροφορίες από sdna.gr)

Πηγή: Κορονοϊός: Γεμάτο κόσμο το Πάρκο Γουδή για… γυμναστική – Πίσω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα