Το προφίλ της 38χρονης που διαγνώστηκε με κορονοϊό – Σε απομόνωση 15 άτομα του κύκλου της

Μία γυναίκα 38 ετών είναι το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα και όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για άτομο που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στο Μιλάνο, ενώ νοσηλεύεται, σε καλή κατάσταση, στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Είναι επιχειρηματίας από τον χώρο της μόδας, μητέρα ενός παιδιού και είχε πάει στην Ιταλία για επαγγελματικούς λόγους.

Την ίδια ώρα,

υπό στενή ιατρική παρακολούθηση βρίσκονται 15 άτομα του στενού κύκλου της 38χρονης. Κόβονται οι άδειες στον χώρο της Υγείας…

Σύμφωνα με το «grtimes.gr», η 38χρονη μητέρα ασχολείται με τα κοινά στη Θεσσαλονίκη και στις τελευταίες εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ήταν υποψήφια με κορυφαίο συνδυασμό της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, η γυναίκα ταξίδεψε στο Μιλάνο όπου παρέμεινε για τέσσερις ημέρες προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά το fashionweek και φέρεται να επέστρεψε στις 23 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη με πτήση της «Ryanair».

Η 38χρονη είχε λίγο πυρετό τη Δευτέρα (24/02) και την Τρίτη (25/02) πήγε στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου». Από το πρωί επικρατούσε αναστάτωση μεταξύ των ανθρώπων που συναντήθηκαν τις τελευταίες μέρες μαζί της και οι οποίοι ενημερώθηκαν αμέσως. Ανάμεσα τους και μέλη του δημοτικού συμβουλίου οι οποίοι θα υποβληθούν σε εξετάσεις.

Σε απομόνωση 15 άτομα του στενού κύκλου της

Σύμφωνα με πληροφορίες όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της θα εξεταστούν και φυσικά και τα μέλη της οικογένειάς της που έχουν ήδη απομονωθεί οικειοθελώς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν τεθεί σε απομόνωση τουλάχιστον 15 άνθρωποι.

Κανένα από τα παραπάνω άτομα δεν φέρουν συμπτώματα ύποπτα για τον θανατηφόρο ιό. Παρ’ όλα, αυτά θα παραμείνουν υπό στενή παρακολούθηση για τις επόμενες ημέρες. Την ίδια ώρα, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) συνεχίζει την αναζήτηση όσων ατόμων φέρεται να ήρθαν σε επαφή με την 38χρονη γυναίκα.

Πέτσας: Ο σχεδιασμός δεν ήταν μόνο μέχρι να διαπιστωθεί το πρώτο κρούσμα αλλά και για μετά

Ψυχραιμία συνέστησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο βραδινό δελτίο του τ/σ Alpha. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ο σχεδιασμός δεν ήταν μόνο για το διάστημα μέχρι να διαπιστωθεί το πρώτο κρούσμα αλλά και για μετά.

Είπε πως ακολουθήθηκαν όλα τα βήματα και πως η αρχική σύσταση των ειδικών είναι πως πρόκειται για ήπια νόσο.

Τόνισε ότι άνθρωποι με διαβήτη, καρδιοαγγειακά προβλήματα και μεγαλύτερης ηλικίας πρέπει να προσέχουν παραπάνω ενώ για τα υλικά πρόληψης, όπως μάσκες, είπε ότι σταδιακά θα υπάρχουν για όλες τις ομάδες, με προτεραιότητα τους ανθρώπους που ασχολούνται με την υγεία.

«Ευτυχώς έχουμε εγχώρια παραγόμενα τέτοια υλικά», σημείωσε.

Κόβονται οι άδειες στην Υγεία

Μετά την επιβεβαίωση για την εμφάνιση του κορονοϊού στην Ελλάδα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι κόβονται όλες οι άδειες εργαζομένων στον τομέα της Υγείας.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, αναστέλλονται και ανακαλούνται μέχρι νεωτέρας, οι κανονικές άδειες του προσωπικού της Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου Υγείας, των Κεντρικών Υπηρεσιών των Υγειονομικών Περιφερειών, των νοσοκομείων του ΕΣΥ, του ΕΚΑΒ, του ΕΟΔΥ, του ΕΚΕΑ, της ΕΚΑΠΥ, του ΙΦΕΤ και των Δημοσίων Δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, Περιφερειακά Ιατρεία και Τοπικά Ιατρεία), καθώς και των Τοπικών Ομάδων Υγείας σε όλη τη χώρα.

Καλά στην υγεία της η 38χρονη

Σε καλή κατάσταση είναι η 38χρονη γυναίκα που διαγνώσθηκε με κορονοϊό και νοσηλεύεται σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, το οποίο είναι το νοσοκομείο αναφοράς για την ίωση COVID19 στη βόρεια Ελλάδα.

«Ψυχραιμία να έχουμε». Με αυτή τη φράση ανακοίνωσε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID19 ο υπεύθυνος ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας στη σημερινή ενημέρωση των συντακτών υγείας για το θέμα.

«Πρόκειται για Ελληνίδα 38 ετών, ταξιδιώτισσα από πληττόμενη περιοχή της βόρειας Ιταλίας. Είναι καλά στην υγεία της, παρακολουθείται από μία ομάδα εξαιρετικών συναδέλφων στη Θεσσαλονίκη και τη στιγμή που σας μιλώ, γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών της και οι κοντινές επαφές θα τεθούν οικειοθελώς σε απομόνωση και θα επιτηρείται η υγεία τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι η νόσος παραμένει ήπια στη συντριπτική της πλειονότητα και τόνισε την ανάγκη της τήρησης των κανόνων υγιεινής από όλους, κανόνες οι οποίοι αφορούν στην υγιεινή των χεριών και στην υγιεινή του βήχα.

Όπως εξήγησε «τις επόμενες ημέρες άνθρωποι που έρχονται από τις πληττόμενες περιοχές της βόρειας Ιταλίας πρέπει να επιτηρούν την υγεία τους και σε περίπτωση συμπτωμάτων να μένουν στο σπίτι και να ειδοποιούν τον γιατρό τους ή τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας ώστε να γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες».

Πηγή: Το προφίλ της 38χρονης που διαγνώστηκε με κορονοϊό – Σε απομόνωση 15 άτομα του κύκλου της - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα