Ανησυχία από τα αυξημένα κρούσματα – Εισήγηση να κλείνει η εστίαση πριν τα μεσάνυχτα (video)

Ανά 48 ώρες θα αξιολογείται η κατάσταση αλλά και οι κινήσεις της κυβέρνησης για την αναχαίτιση της διασποράς του κορονοϊού μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες αλλά και τα 28 νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Αττική, σε σύνολο 77 κρουσμάτων σε όλη τη χώρα.

Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη, όπου αποφασίστηκε η υποχρεωτική χρήση της μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων, τονίστηκε η ανάγκη για απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων.

Την ίδια στιγμή όλα τα μέτρα

είναι στο τραπέζι. Για παράδειγμα υπάρχει εισήγηση να κλείνει η εστίαση και τα μπαρ πριν από τα μεσάνυχτα, να υπάρχει η δυνατότητα τοπικών lockdown, αλλά και εισήγηση για επαναφορά του SMS για ηλικιωμένους και για ευπαθείς ομάδες. Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται η κυβέρνηση για τους εορτασμούς του Δεκαπενταύγουστου, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Καμπανάκι από τον Σύψα

«Αυτή τη στιγμή η επιδημία στην Ελλάδα είναι σε επιδείνωση και θα μπορούσα να το περιγράψω ότι πατάμε σε ένα κομμάτι λεπτού πάγου που μπορεί να σπάσει από στιγμή σε στιγμή. Αυτό που φοβόμαστε είναι μήπως το τέλος της εβδομάδας δούμε τα κρούσματα να πολλαπλασιάζονται γιατί αυτή τη στιγμή βλέπουμε τις συνέπειες της συμπεριφοράς των πολιτών πριν από δύο εβδομάδες. Θυμόμαστε όσοι τους συνωστισμούς, τους συγχρωτισμούς, την χαλαρότητα, τα πανηγύρια και όλα αυτά και τώρα βλέπουμε τις συνέπειες. Επομένως θα περιμένουμε και αυτή την εβδομάδα, να δούμε την επίδραση των νέων μέτρων και δεν σας κρύβω ότι έχουμε μια σημαντική ανησυχία για να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα» ανέφερε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και μέλος της ομάδας διαχείρισης του κορονοϊού στη χώρα μας, Νικόλαος Σύψας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Δεν θα ήθελα να σπείρω τον πανικό αλλά σίγουρα μπορώ να πω ότι έχουμε έντονη ανησυχία και έντονη επαγρύπνηση για την εξέλιξη της επιδημίας. Έχουμε μια μεγάλη επιδείνωση την τελευταία εβδομάδα» πρόσθεσε.

Για ενδεχόμενο κλεισίματος καταστημάτων πριν τα μεσάνυχτα, ο καθηγητής είπε πως: «Είναι ένα μέτρο που έχει ήδη εφαρμοστεί σε άλλες χώρες όπως η Ισπανία και σε τουριστικούς προορισμούς. Εάν το επιβάλει η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, θα εφαρμοστεί και στην Ελλάδα».

Αναφορικά με τις περιοχές που τον ανησυχούν, τόνισε: «Με ανησυχούν τα αστικά κέντρα, ιδίως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη. Είναι περιοχές που έχουν πολύ μεγάλη πυκνότητα πληθυσμού και αν εκεί η διασπορά συνεχίζεται να επεκτείνεται, ενδεχομένως να έχουμε πολλά κρούσματα. Είναι η κύρια πηγή ανησυχίας αλλά βέβαια η διασπορά σε όλη την Ελλάδα, σε διάφορες περιοχές είναι και αυτή μια δεύτερη πηγή ανησυχίας».

77 νέα κρούσματα, 10 «εισαγόμενα»

Εβδομήντα επτά είναι τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 10 είναι «εισαγόμενα» και τα 28 εντοπίστηκαν στην Αττική, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ σήμερα Δευτέρα 3 Αυγούστου. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν δύο νέοι θάνατοι από τη λοίμωξη Covid-19.

Πώς κατανέμονται τα κρούσματα

Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων έχει ως εξής:

-οκτώ κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

-δύο εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως,

-είκοσι οκτώ κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,

-εννιά κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Έβρου, όλα μέρος της συρροής που αφορά σε γάμο στην Αλεξανδρούπολη

-δύο κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ευβοίας,

-ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ευρυτανίας,

-ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου Κρήτης,

-επτά κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, από τα οποία δύο συνδεόμενα με γάμο,

-τέσσερα κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας,

-πέντε κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Κέρκυρας,

-τρία κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Κορινθίας,

-δύο κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Κυκλάδων,

-ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Λέσβου,

-ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας,

-ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας, το οποίο συνδέεται με τον γάμο στη Θεσσαλονίκη

-δύο κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Χανίων.

Εννέα τα κρούσματα από τον γάμο στην Αλεξανδρούπολη

Ακόμα οκτώ θετικά κρούσματα Covid – 19 από τους παρευρισκόμενους στον γάμο του περασμένου Σαββάτου (01/08) στην Αλεξανδρούπολη, ανακοίνωσε το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ανεβάζοντας τον αριθμό των κρουσμάτων στα εννέα.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου στην Αλεξανδρούπολη, κ. Βαγγέλη Ρούφο, συνεχίζουν να εξετάζονται όλοι όσοι μπήκαν στην διαδικασία της ιχνηλάτησης και την Τρίτη (04/08) θα έχουμε κι άλλα αποτελέσματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα