Κορονοϊός: Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου μετά το ρεκόρ κρουσμάτων – Στη Λευκωσία την Τετάρτη ο Μητσοτάκης (video)

Έκτακτη σύσκεψη έγινε το βράδυ της Τρίτης (20/10) στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων που ανακοινώθηκε την Τρίτη (20/10) από τον ΕΟΔΥ με 667 μολύνσεις, λόγω του ταξιδιού του πρωθυπουργού στην Κύπρο την Τετάρτη (21/10).  

Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ

Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Σε αυτή γίνεται επισκόπηση των δεδομένων της πανδημίας, σε συνέχεια των στοιχείων που παρουσιάστηκαν νωρίτερα στο υπουργείο Υγείας. Όπως ανέφερε, το MEGA, από ώρα σε ώρα αναμένεται η Θεσσαλονίκη με βρεθεί σε «πορτοκαλί» συναγερμό, δηλαδή στο επίπεδο 3.

Κατά την ενημέρωση από στο υπουργείο Υγείας την Τρίτη (20/10) τονίστηκε ότι  «η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη με διασπορά κρουσμάτων σε όλη τη χώρα», ενώ έγινε έκκληση να τηρούνται τα μέτρα. Επίσης, έγινε γνωστό ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς θα βρεθεί στην Καστοριά την Τετάρτη (21/10). Θα συμμετέχει στη μία το μεσημέρι σε σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, τον αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς και τους τρεις δημάρχους της περιοχής, ενώ την Πέμπτη (22/10) θα πάει στη Θεσσαλονίκη όπου στις 7 το απόγευμα θα γίνει αντίστοιχη σύσκεψη.

Στη Θεσσαλονίκη ο Χρυσοχοΐδης – Σύσκεψη για τους ελέγχους για τον κορονοϊό

Εν τω μεταξύ, στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί την Τετάρτη (21/10) ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός θα έχει σύσκεψη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης με κύριο θέμα τους ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού διάδοσης του κορονοϊού.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναμένεται να στείλει μήνυμα εντατικοποίησης των ελέγχων, ιδίως μετά τα φαινόμενα συνωστισμού που παρουσιάστηκαν τις τελευταίες ημέρες στην πόλη.

Στη Λευκωσία ο Μητσοτάκης για τριμερή Σύνοδο με Κύπρο και Αίγυπτο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει την Τετάρτη (21/10) στην Κύπρο για να συμμετάσχει στην Τριμερή Σύνοδο Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου.

Στις 9:35, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και στις 10:50, με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι.

Οι συνομιλίες των αντιπροσωπειών της Τριμερούς Συνόδου θα ξεκινήσουν στις 11:15, ενώ στις 12:45 οι τρεις ηγέτες θα πραγματοποιήσουν δηλώσεις στον Τύπο και στη συνέχεια θα παρακαθίσουν σε γεύμα εργασίας, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Keywords
Τυχαία Θέματα