Κορονοϊός: Δωρεές από εταιρείες και οργανισμούς για την ενίσχυση των νοσοκομείων

Εταιρείες αλλά και οργανισμοί προχωρούν σε δωρεά υγειονομικού υλικού, κλινών ΜΕΘ και χρηματικών ποσών προκειμένου να ενισχύσουν τα νοσοκομεία στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Σήμερα Τρίτη 31 Μαρτίου έφτασαν στην Ελλάδα 13,5 εκατομμύρια μάσκες από την Κίνα, δωρεά του ιδρύματος Ωνάση. Η παραλαβή έγινε παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αναλυτικά οι δωρεές:

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ:

Εξοπλισμός για πέντε νοσοκομεία

Σε δωρεές ιατρικών μηχανημάτων και υλικών στα νοσοκομεία Αττικόν, Ευαγγελισμός καθώς και στα νοσοκομεία Ιωαννίνων, Σερρών και «Μποδοσάκειο» Πτολεμαΐδας προχώρησαν οι Όμιλοι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ύστερα από επαφές με το υπουργείο Υγείας και τις διοικήσεις των νοσοκομείων.

Συγκεκριμένα, αγοράστηκαν:

– Πλήρης εξοπλισμός για την λειτουργία οκτώ κλινών ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Αττικόν», για την κάλυψη των αναγκών της Κλινικής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του πανεπιστημιακού νοσοκομείου. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει οκτώ αναπνευστήρες (εκ των οποίων ο ένας είναι φορητός για ευελιξία στην ΜΕΘ και για μεταφορές), εννέα monitors τελευταίας τεχνολογίας (εκ των οποίων το ένα είναι φορητό για ευελιξία στην ΜΕΘ και για μεταφορές), έναν κεντρικό σταθμό ελέγχου monitors (για έως 16 monitors) και 18 αντλίες εγχύσεως σύριγγας.

– Στολές, μάσκες, αντισηπτικά κλπ. αναλώσιμα πρώτης ανάγκης για το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», για την προστασία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου (από κοινού με την εταιρεία ΗΡΩΝ)

– Αναπνευστήρες, ιατρικά μηχανήματα, αναλώσιμα και οικίσκοι (χώροι πρώτης υποδοχής πιθανών περιστατικών) σε νοσοκομεία της περιφέρειας (Ιωαννίνων, Σερρών και «Μποδοσάκειο» Πτολεμαΐδας).

Groupama: Δωρεά στο «Σωτηρία»

Η Groupama Ασφαλιστική, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, δωρίζει μέρος του απαραίτητου τεχνολογικού εξοπλισμού προς υποστήριξη της νέας Κλινικής Λοιμώξεως από τον κορονοϊό του νοσοκομείου «Η Σωτηρία». Όπως αναφέρεται, ο εξοπλισμός θα εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή περίθαλψη των ασθενών και τη μέγιστη δυνατή προστασία του προσωπικού της κλινικής, συνολικής δυναμικότητας 40 κλινών.

ΕΥΔΑΠ: Δωρεά 2,5 εκατ. ευρώ

Δωρεά ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ στο ΕΣΥ, για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού, ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ, συνεισφέροντας στη μεγάλη εθνική προσπάθεια, όπως δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, η ΕΥΔΑΠ θα προσφέρει 2 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά ιατρικού και νοσοκομειακού εξοπλισμού και αναλωσίμων, καθώς και την ενίσχυση μονάδων εντατικής θεραπείας, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.

Επίσης, θα παρέχει δωρεάν υδροδότηση στα νοσοκομεία αναφοράς. Για το σκοπό αυτό έχει προβλεφθεί κονδύλι ύψους 500.000 ευρώ για όλη την περίοδο της κρίσης του κορονοϊού, ποσό που υπερκαλύπτει κάθε ανάγκη σε νερό.

ΑΔΕΔΥ: 2.500 ευρώ για υγειονομικό υλικό

Το συμβολικό ποσό των 2.500 ευρώ για την αγορά υγειονομικού υλικού κατέθεσε σήμερα στο λογαριασμό του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Times Navigation: Δωρεά ιατρικού εξοπλισμού σε τρία νοσοκομεία

H ναυτιλιακή εταιρεία Times Navigation, ιδιοκτησίας Γιάννη Καραγεώργη, προβαίνει σε δωρεά ιατρικού εξοπλισμού σε τρία νοσοκομεία της χώρας. Η δωρεά περιλαμβάνει :

– 10 σύγχρονους αναπνευστήρες για εξοπλισμό Μονάδων Εντατικής Θεραπείας

– 12.000 μάσκες προσώπου τύπου ΝΚ95

– 3.000 στολές προστασίας

– Ποσότητα φαρμάκου AVIGAN ιαπωνικής προέλευσης

– 1 Ιατρικό μόνιτορ General Meditech, G3

στα νοσοκομεία: Ευαγγελισμός, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, «ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ» Νοσοκομείο Βόλου.

Kleemann: 21 ΜΕΘ

Η Kleemann δωρίζει 21 σύγχρονες ηλεκτρικές κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στα νοσοκομεία της χώρας. Οι νέες κλίνες θα τοποθετηθούν στις ΜΕΘ των δεκατριών βασικών και αναπληρωματικών νοσοκομείων αναφοράς, καθώς και σε νοσοκομεία των νομών Θεσσαλονίκης και Κιλκίς.

Συγκεκριμένα, οι 21 κλίνες θα τοποθετηθούν στα νοσοκομεία: ΓΝ Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», ΓΝ Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός», ΠΓΝ «Αττικόν», ΓΝ Ελευσίνας «Θριάσιο», ΠΓΝ Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης, ΓΝ Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο», ΠΓΝ Λάρισας, ΓΝ Λαμίας, ΠΓΝ Πατρών «Παναγιά η Βοήθεια», ΠΓΝ Ιωαννίνων, ΠΓΝ Ηρακλείου, ΓΝ Χανίων «Ο ‘Αγιος Γεώργιος», ΓΝΘ «’Αγιος Παύλος», ΓΝΘ «Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ – ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» (οργανική μονάδα έδρας Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ), ΓΝΘ «Γ.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ», ΓΝΘ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΓΝΘ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ, Αντικαρκινικό Νοσοκομείο ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ και στο ΓΝ Κιλκίς.

Ένα εκατ. ευρώ στο ΕΣΥ από την οικογένεια Θεόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου

Σε δωρεά 1.000.000 ευρώ για την άμεση προμήθεια πρόσθετου νοσοκομειακού εξοπλισμού σε νοσοκομεία και δημόσιες δομές υγείας, προχώρησε η οικογένεια των Θεόδωρου και Γιάννας Αγγελόπουλου.

Η χρηματική δωρεά έγινε αποδεκτή από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια και διατέθηκε στο Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας ΑΕ (ΙΦΕΤ ΑΕ) για την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού.

Ίδρυμα Λάτση: 20.000 τεστ για κορονοϊό 

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και η μη κερδοσκοπική εταιρεία κοινωνικής προσφοράς του ελληνικού εφοπλισμού Συν-Ένωσις, ανακοίνωσαν ότι προχωρούν εκτάκτως στην προμήθεια 20.000 διαγνωστικών τεστ για τον κορονοϊό, στο πλαίσιο του ετήσιου συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος «Συμπράττουμε για την Υγεία», με σκοπό την κάλυψη σχετικών αναγκών του Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η υλοποίηση της δωρεάς γίνεται σε συνεργασία με τους επικεφαλής των εργαστηρίων και σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας. Η παράδοση των τεστ θα πραγματοποιείται τμηματικά μέχρι τα τέλη Απριλίου.

Δωρεά ειδών σε Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας

Ο ασφαλιστικός όμιλος Eurolife ERB, σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό σωματείο ΔΕΣΜΟΣ και το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, προχώρησε σε δωρεά ειδών σε Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας σε όλη την Ελλάδα για την προστασία τους απέναντι στον κορονοϊό.

Οι 50 δομές μακροπρόθεσμης φιλοξενίας παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε πάνω από 3.000 συμπολίτες μας κάθε μέρα, (όπως, ηλικιωμένους και ενήλικες με χρόνιες παθήσεις, άτομα με βαριές σωματικές ή/και νοητικές αναπηρίες και άτομα με δυσκολίες από ανίατες ασθένειες), οι περισσότεροι εκ των οποίων συγκαταλέγονται στις πληθυσμιακές ομάδες που κινδυνεύουν περισσότερο από τον ιό.

Μέσω της δωρεάς του ασφαλιστικού ομίλου Eurolife ERB, το μη κερδοσκοπικό σωματείο ΔΕΣΜΟΣ προχώρησε στην αγορά υγειονομικών υλικών και εξοπλισμού για την κάλυψη των αναγκών των ΚΚΠ, όπως μάσκες, γάντια, θερμόμετρα, υλικά προστασίας φιλοξενουμένων, ιατρικού και διοικητικού προσωπικού, γάζες, οινόπνευμα, αντισηπτικά, στολές εργασίας και άλλων ειδών απολύμανσης. Τα υλικά αυτά, στη συνέχεια, θα διαμοιραστούν στις δομές των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας της χώρας, με σκοπό να αντεπεξέλθουν στις τρέχουσες ανάγκες αντιμετώπισης της πανδημίας και να συνεχίσουν να προσφέρουν το σημαντικό έργο τους, παρέχοντας φροντίδα, πρόληψη και υποστήριξη, στις ομάδες υψηλού κινδύνου, που φιλοξενούν.

Όλυμπος: 20 ΜΕΘ σε 4 νοσοκομεία

Η εταιρεία Όλυμπος, Ελληνικά Γαλακτοκομεία AE αναλαμβάνει, όπως ανακοίνωσε , να ενισχύσει την δυναμικότητα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) σε ποσοστό 60% στα νοσοκομεία των πόλεων όπου βρίσκονται οι παραγωγικές της μονάδες, ήτοι: Λάρισα (γαλακτοκομείο ΟΛΥΜΠΟΣ), Τρίκαλα (γαλακτοκομείο ΤΥΡΑΣ), Ξάνθη (γαλακτοκομείο ΡΟΔΟΠΗ) .

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, θα διατεθούν είκοσι πλήρως εξοπλισμένες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) οι οποίες θα κατανεμηθούν ως εξής:

-Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας έξι (6)

-Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων έξι (6)

-Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας πέντε (5)

-Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης τρεις (3).

Δωρεά απορρυπαντικών σε νοσοκομεία

Τη δωρεά μεγάλης ποσότητας απορρυπαντικών για τις ανάγκες των νοσοκομείων της 4ης ΥΠΕ εξασφάλισε ο υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης Θεόδωρος Καράογλου από την εταιρεία απορρυπαντικών «Axion- Bubble».

Intrakat: Δωρεά στο νοσοκομείο Σερρών και στο Θριάσιο

Η Intrakat προχώρησε σε νέες δωρεές για τις ανάγκες των νοσοκομείων της χώρας, στο πλαίσιο της στρατηγικής της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της.

Συγκεκριμένα, μετά τη δωρεά των οκτώ κινητών υγειονομικών μονάδων σε ισάριθμα νοσοκομεία υποδοχής για την αντιμετώπιση του Covid-19, πρόσφατα προχώρησε στη δωρεά υγειονομικού εξοπλισμού και υλικών στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών και στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας Θριάσιο μετά από σχετική συνεννόηση για τις προτεραιότητες στην κάλυψη των αναγκών τους.

Αναλυτικότερα, δωρίζονται στο Νοσοκομείο Σερρών δύο κλίβανοι ταχείας αποστείρωσης, ένας αναπνευστήρας μεταφοράς και ένα βιντεολαρυγγοσκόπιο, ενώ στο Θριάσιο ένας αναπνευστήρας ΜΕΘ.

Πηγή: Κορονοϊός: Δωρεές από εταιρείες και οργανισμούς για την ενίσχυση των νοσοκομείων - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα