Κορονοϊός: Δωρεά ενός εκατ. ευρώ από τον Τζόκοβιτς – Πληρώνει τους εργαζόμενους στο «Ολντ Τράφορντ» η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Είτε για τον κορονοϊό, είτε και για άλλες «πληγές» στον πλανήτη άνθρωποι του αθλητισμού και ομάδες προσφέρουν βοήθεια. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έκανε δωρεά ενός εκατομμυρίου ευρώ στη μάχη με τον Covid-19, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πληρώνει τους εργαζόμενους στο «Ολντ Τράφορντ». Οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν ανακοινώσει ότι θα αποζημιώσουν και τους φιλάθλους τους.

Σπουδαία προσφορά και από την εθνική ομάδα μπάσκετ της Κροατίας σε μαιευτική κλινική για την αποκατάσταση των

ζημιών από τον πρόσφατο σεισμό στη χώρα, η οποία δίνει και αυτή μάχη με τον κορονοϊό.

Το ποσό του ενός εκ. ευρώ διέθεσε, λοιπό, ο Νόβακ Τζόκοβιτς, προκειμένου να αγοραστούν ανεμιστήρες και ιατρικός εξοπλισμός για να μπορέσει η πατρίδα του, η Σερβία, να εντείνει τη μάχη της κατά του κορονοϊού.

Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου μπήκε στον κατάλογο των αθλητών που βοηθούν στον αγώνα κατά της πανδημίας που μαστίζει την ανθρωπότητα με περισσότερους από 24.000 ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους σε όλο τον πλανήτη, ενώ παράλληλα έχουν «παγώσει» όλες οι αθλητικές δραστηριότητες.

Ο Ράφα Ναδάλ κάλεσε τους ισπανούς αθλητές να συγκεντρώσουν 11 εκ. ευρώ για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της πανδημίας, ενώ ο Ρότζερ Φέντερερ διέθεσε ένα εκ. ελβετικά φράγκα σε ευάλωτες οικογένειες στην πατρίδα του.

«Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλο το ιατρικό προσωπικό σε ολόκληρο τον κόσμο και στην πατρίδα μου στη Σερβία για την παροχή βοήθειας σε όλους όσοι έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νόβακ Τζόκοβιτς σε σερβικά μέσα ενημέρωσης, στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης από την Μαρμπέγια της Ισπανίας.

«Δυστυχώς, όλο και περισσότεροι άνθρωποι μολύνονται καθημερινά. Η σύζυγός μου, Γελένα κι εγώ σχεδιάζουμε ένα πλάνο για τον καλύτερο τρόπο που θα μπορέσουμε να διαθέσουμε τους πόρους μας σε άτομα που έχουν ανάγκη. Η δωρεά μας είναι ένα εκ. ευρώ για την αγορά ανεμιστήρων και άλλου ιατρικού εξοπλισμού», συμπλήρωσε…

«Σωστή η μετάθεση των Αγώνων»

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δήλωσε, εν τω μεταξύ, στενοχωρημένος που δεν θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το πρώτο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο τον ερχόμενο Ιούλιο στο Τόκιο, αλλά την ίδια ώρα στρέφει το βλέμμα στους Ολυμπιακούς του 2021.

Ο σέρβος πρωταθλητής, νούμερο ένα στην παγκόσμια κατάταξη των Ανδρών, χαρακτήρισε «σωστή απόφαση» τη μετάθεση του μεγαλύτερου αθλητικού πλανητικού γεγονότος. Ο «Νόλε» έκανε σχετική ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook, επιδεικνύοντας μάλιστα τα ειδικά παπούτσια που είχαν σχεδιαστεί γι’ αυτόν ενόψει του Ολυμπιακού τουρνουά τένις.

«Είμαι στενοχωρημένος που οι Ολυμπιακοί Αγώνες αναβλήθηκαν αλλά είμαι σίγουρος πως είναι η σωστή επιλογή, σκεπτόμενοι την υγεία όλων όσων θα συμμετείχαν σε αυτό. Από τώρα, κοιτάμε μπροστά, στους Ολυμπιακούς του Τόκιο το 2021», έγραψε.



«Δεν με ενδιαφέρει τι θα γίνει με το Νο 1 της κατάταξης»

Σύμφωνα με αρκετούς στο χώρο του τένις η διεθνής ομοσπονδία (ΑΤΡ) θα έπρεπε να προσθέσει στον Νόβακ Τζόκοβιτς τις εβδομάδες στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης για όσο καιρό η αγωνιστική δραστηριότητα είναι σε αναστολή και ο Σέρβος να πλησιάσει το μεγάλο ρεκόρ του Ρότζερ Φέντερερ. Κάτι που δεν ενδιαφέρει τον σέρβο αστέρα, σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για τον πλανήτη.


Μετά την απόφαση της ATP να παγώσει την παγκόσμια κατάταξη για όσο καιρό δεν θα γίνουν τουρνουά, ο Τζόκοβιτς συμπλήρωσε 282 εβδομάδες παραμονής στο Νο.1 του κόσμου και υπολείπεται 28 εβδομάδων του Φέντερερ, που με 310 εβδομάδες έχει το καλύτερο ρεκόρ όλων των εποχών.

Ο διάσημος αθλητής δεν δείχνει, πάντως, να ασχολείται με το θέμα: «Το μόνο που δεν ενδιαφέρει τον κόσμο είναι τι θα γίνει με τις εβδομάδες αυτές της αναστολής και με το Νο 1 της κατάταξης. Ούτε εμένα με απασχολεί. Εκείνο που προέχει είναι η υγεία των ανθρώπων», δήλωσε σχετικά ο «Νόλε».

Man United guarantee staff members at Old Trafford regular pay amidst coronavirus crisis #CoronavirusOutbreak #MUFC #CoronavirusUK https://t.co/4PiplOaobb

Republic (@republic) March 20, 2020


Φοβερή κίνηση της Γιουνάιτεντ για τους εργαζόμενους στο «Ολντ Τράφορντ»

Στην Αγγλία, παρά την αναβολή της Premier League λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποφάσισε να πληρώσει όσους εργάζονται στο γήπεδό της σε ημέρες αγώνα.

Η αναβολή των αγώνων έφερε σε δυσχερή θέση πάνω από 3.000 ανθρώπους, που δούλευαν στο «Ολντ Τράφορντ» και η Γιουνάιτεντ προέβη σε σπουδαία κίνηση για να τους στηρίξει.

Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν αναμετρήσεις, οι «κόκκινοι διάβολοι» αποφάσισαν να πληρώσουν όλα τα άτομα, που θα δούλευαν στις ημέρες που θα η ομάδα θα αγωνιζόταν τόσο στο πρωτάθλημα αλλά και την Ευρώπη.

Το ίδιο έχει κάνει και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με τους υπαλλήλους του γηπέδου των Μιλγουόκι Μπακς, καθώς έχει σταματήσει η δράση και στο NBA.

Em meio à paralisação da #PremierLeague por conta do #coronavirus , o #ManchesterUnited anunciou que seguirá pagando os funcionários envolvidos nos jogos realizados no #OldTrafford. pic.twitter.com/mP3WcrGHXY

— Futebol Europeu (@futeuropeu_blog) March 19, 2020


Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα αποζημιώσει τους φιλάθλους της

Την ίδια ώρα, την Παρασκευή (27/03) έγινε γνωστό ότι η διοίκηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, προτίθεται να αποζημιώσει τους φιλάθλους της, εάν η αγωνιστική περίοδος στην Αγγλία, δεν ολοκληρωθεί ή εάν οι υπόλοιποι αγώνες, διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι διοικούντες τον ιστορικό σύλλογο, ανακοίνωσαν ότι οι φίλαθλοι της ομάδας που κατέχουν εισιτήρια διαρκείας, θα μπορούσαν, είτε να πάρουν πίσω τα χρήματα τους, είτε να έχουν έκπτωση για τους αγώνες της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Coronavirus update for Man United fans and Old Trafford visitors https://t.co/mAHZMR5P2R #UtdTalk #United #ManUTD #ManchesterUnited pic.twitter.com/piBZq6Dx44

— Man Utd Fans (@manutdnewsonly) March 11, 2020


Από την Γιουνάιτεντ, ανακοινώθηκε ότι όλα τα εισιτήρια θα είναι έγκυρα εάν η τρέχουσα σεζόν επαναρχίσει και οι αγώνες διεξαχθούν κανονικά, ενώ υπενθυμίζεται, πως η Premier League έχει διακοπεί από τις 13 Μαρτίου και τουλάχιστον μέχρι τις 30 Απριλίου.

«Γνωρίζουμε ότι οι φίλαθλοι μας, δεν θα θέλουν να χάσουν τα παιχνίδια που θα γίνουν τους ερχόμενους μήνες, αλλά είναι σαφές ότι όλοι πρέπει να παίξουμε το ρόλο μας στην καταπολέμηση του κορονοϊού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος του συλλόγου, Ρίτσαρντ Άρνολντ.

Manchester United to refund supporters if their remaining home games this season are behind closed doors or scrapped due to #coronavirushttps://t.co/82xjpWcbfM#manutd pic.twitter.com/u7nftvRKze

AFP Sport (@AFP_Sport) March 27, 2020

Σπουδαία κίνηση και στην Κροατία από την εθνική ομάδα γυναικών μπάσκετ

Εν τω μεταξύ, δωρεά ύψους 262.000 ευρώ στη μαιευτική – γυναικολογική κλινική που βρίσκεται στην οδό Πέτροβα στο Ζάγκρεμπ, έκανε η εθνική ομάδα καλαθοσφαίρισης της Κροατίας. Οι παίκτες και οι προπονητές της ομάδας, ανακοίνωσαν ότι η δωρεά στοχεύει στην αποκατάσταση των υλικών ζημιών που προκλήθηκαν στην κλινική, από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 5,3 Ρίχτερ, που σημειώθηκε στο Ζάγκρεμπ στις 22 Μαρτίου.

Σε ανακοίνωση της εθνικής ομάδας καλαθοσφαίρισης επισημαίνεται ότι με τη δωρεά αυτή, όλα τα μέλη της ομάδας καθώς και πρώην παίκτες στηρίζουν τον τομέα υγειονομικής περίθαλψης, ο οποίος πλήττεται από την πανδημία του κορονοϊού.

Ηρωικοί οπαδοί της Ντινάμο έβγαλαν θερμοκοιτίδες από μαιευτήριο μετά το σεισμό

Υπενθυμίζεται ότι, λίγες ώρες μετά τον σεισμοί, ηρωικοί οπαδοί της Ντινάμο Ζάγκρμεπ έβγαλαν θερμοκοιτίδες από μαιευτήριο μετά το σεισμό. Οι οπαδοί συμμετείχαν εθελοντικά στην επιχείρηση του στρατού και της αστυνομίας και έδωσαν μάλιστα και κουβέρτες για να ζεσταθούν οι έγκυες που είχαν εγκαταλείψει το μαιευτήριο λίγο αφότου είχαν γεννήσει.

#DinamoZagreb tifosi #BadBlueBoys voulnteering to move newborn babies from damaged hospital after #Zagreb earthquake this morning.

Just remember this next time you lable all these guys as “hooligans” pic.twitter.com/1lnfPfavRx

— Sonja (@sonja158) March 22, 2020

Πηγή: Κορονοϊός: Δωρεά ενός εκατ. ευρώ από τον Τζόκοβιτς – Πληρώνει τους εργαζόμενους στο «Ολντ Τράφορντ» η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα