Κορονοϊός: Διασωληνώθηκε και δεύτερος ασθενής στην Πάτρα – Σε κρίσιμη κατάσταση ο 66χρονος

Ακόμη ένας ασθενής που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών και έχει επιβεβαιωθεί ότι νοσεί από τον κορονοϊό, διασωληνώθηκε. Η κατάστασή της υγείας του, σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς και πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας, κρίνεται σταθερή.

Είναι ο δεύτερος ασθενής που χρειάζεται μηχανική υποστήριξη της αναπνοής για να αντιμετωπίσει τις επιπλοκές της πνευμονίας μετά τον 66χρονο που νοσηλεύεται εδώ και ημέρες σε κρίσιμη κατάσταση στο ίδιο νοσοκομείο. Όπως έγινε γνωστό, η κατάσταση της υγείας του 66χρονου που ανήκει στο γκρουπ που είχαν μεταβεί στους Αγίους

Τόπους παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη καθώς εμφάνισε πολυοργανική ανεπάρκεια. Άλλος ένας ασθενής νοσηλεύεται σε ΜΕΘ στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Εν τω μεταξύ σήμερα, Τετάρτη ξεκίνησε να λειτουργεί το εργαστήριο ελέγχου δειγμάτων για τον κορονοϊό στο ανωτέρω νοσοκομείο του Ρίου.

99 πλέον τα κρούσματα στην χώρα

Στο μεταξύ, άλλα δέκα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν σήμερα στην χώρα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 99. Από αυτούς οι 95 είναι ελληνικής καταγωγής και οι υπόλοιποι τέσσερις ξένης υπηκοότητας.

Έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό: Άδεια στους εργαζόμενους γονείς με πλήρεις αποδοχές

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε τη θέσπιση άδειας ειδικού σκοπού με πλήρεις αποδοχές για τους εργαζόμενους γονείς για όσο διάστημα ανασταλεί η λειτουργία των σχολείων και μέχρι τις 10 Απριλίου.

Ο κ. Πέτσας ανέφερε πως την άδεια, που είναι επιπρόσθετη της κανονικής, θα μπορεί να πάρει ο ένας από τους δύο γονείς, εκτός αν κάποιος από τους δύο νοσηλεύεται ή νοσεί από τον νέο κορονοϊό. Αν ο ένας από τους δύο γονείς δεν εργάζεται τότε ο άλλος δεν δικαιούται την άδεια.

Σημείωσε πως για κάθε τέσσερις ημέρες οι τρεις θα λογίζονται ως άδεια ειδικού σκοπού και η μία θα καταγράφεται ως κανονική άδεια.

Όπως ανέφερε για το δημόσιο το κράτος καλύπτει το σύνολο των αποδοχών, για τον ιδιωτικό τομέα το ένα τρίτο.

Παράλληλα ανέφερε ότι προτείνεται η εργασία εξ αποστάσεως ή με ευέλικτο τρόπο. Το ίδιο ισχύει και για το δημόσιο όπου αυτό είναι εφικτό.

Ανακοίνωσε, επίσης, ότι ενισχύεται ο προϋπολογισμός με 15 εκ. ευρώ για ενδυνάμωση του τομέα υγείας. «Δρομολογούνται δαπάνες για νέες προσλήψεις – Το υπουργείο Οικονομικών θα δώσει όσες πιστώσεις χρειαστεί στο υπουργείο Υγείας» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα μέτρα που ήδη έχει λάβει η κυβέρνηση, όπως το κλείσιμο των σχολείων, και την αναστολή λειτουργίας των ΚΑΠΗ , ο κ. Πέτσας επανέλαβε την αυστηρή σύσταση στους ηλικιωμένους να μην παρευρίσκονται σε χώρους όπου υπάρχει συνάθροιση ατόμων.

Ακυρώνονται οι μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις της 25ης Μαρτίου

Επιπλέον, έγινε γνωστό ότι ακυρώνονται οι μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις της 25ης Μαρτίου στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την προστασία από τον κορονοϊό.

Στη διάρκεια σύσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους περιφερειάρχες έγινε εκτίμηση της κατάστασης σε κάθε περιφέρεια και αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθούν οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου αλλά προς τιμήν της εθνικής επετείου να κατατεθούν στεφάνια από ολιγομελείς αντιπροσωπείες των τοπικών αρχών.

Έκτακτο διάγγελμα Μητσοτάκη

Διάγγελμα, μετά από συνεχείς συσκέψεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, θα απευθύνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για τα μέτρα της κυβέρνησης κατά του κορονοϊού.

Όπως έγινε γνωστό, το διάγγελμα θα γίνει στις 19.00 της Τετάρτης.

Πηγή: Κορονοϊός: Διασωληνώθηκε και δεύτερος ασθενής στην Πάτρα – Σε κρίσιμη κατάσταση ο 66χρονος - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα