Κορονοϊός: Δεν υπάρχουν σκέψεις προς το παρόν για ένα εθνικό lockdown στη Βρετανία – Η εικόνα σε πολλές χώρες

Ο βρετανός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δεν προτίθεται ακόμη να προχωρήσει σε ένα καθολικό εθνικό lockdown στην Αγγλία λόγω του κορονοϊού, παρά τις εκκλήσεις της αντιπολίτευσης, όπως δήλωσε την Τετάρτη (14/10) η υπουργός Εργασίας και Συντάξεων Τερές Κόφι.

«Δεν πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός θέλει να εφαρμόσει ένα εθνικό lockdown, αλλά όπως πάντα τον συμβουλεύουν οι επιστήμονες για να πάρει αυτήν την απόφαση», δήλωσε η Κόφι στον «Sky».

Ο αρχηγός του Αντιπολιτευόμενου

Εργατικού Κόμματος Κίρ Στάρμερ κάλεσε την Τρίτη για ένα lockdown με κλείσιμο του «διακόπτη», για 2 με 3 εβδομάδες για να σωθούν ζωές. Ο Στάρμερ επανέλαβε ότι η προσπάθεια του Τζόνσον να αντιμετωπίσει την πανδημία δεν είναι αποτελεσματική.

Ερωτηθείσα εάν η Αγγλία θα προχωρήσει σε εθνικό lockdown τις επόμενες δύο εβδομάδες, απάντησε: «Δεν πιστεύω να συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά όπως λέω, είναι μία απόφαση την οποία θα πάρει ο πρωθυπουργός». Παράλληλα ζήτησε στο σύστημα με τα 3 επίπεδα μέτρων που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, να δοθεί χρόνος ούτως ώστε να κριθεί αν είναι αποτελεσματικό.

UK records highest daily rise in Covid deaths since June – The Guardian https://t.co/M80f9e1SyR

— Covid -19 / Coronavirus uk (@Covid19_britain) October 14, 2020


Επιστημονικοί σύμβουλοι της κυβέρνησης σε έγγραφό που θα δημοσιευθεί την Τετάρτη (14/10), υποστηρίζουν ότι ένα πλήρες lockdown δύο εβδομάδων από τις 24 Οκτωβρίου, θα μπορούσε να μειώσει τους θανάτους για το υπόλοιπο του έτους από περίπου 19.900 σε 12.100, σύμφωνα με τους «Times».

Η εφημερίδα του Γκράχαμ Μέντλεϊ, μέλους της κυβερνητικής επιστημονικής συμβουλευτικής ομάδας για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, λέει ότι «ο βέλτιστος χρόνος για μία παύση είναι πάντα τώρα δεν υπάρχουν καλοί επιδημιολογικοί λόγοι για να καθυστερήσει μία παύση της δραστηριότητας».

Εάν οι ημερήσιοι θάνατοι φτάσουν πάνω από τους 200, ο «διακόπτης» θα μπορούσε να μειώσει τα κρούσματα για το υπόλοιπο του έτους από 80.000 σε λιγότερο από 40.000, όπως αναφέρουν οι «Times».

Daily English COVID cases double in a week as UK struggles with resurgent virusReuters https://t.co/zLgFNzl2y3

— Covid -19 / Coronavirus uk (@Covid19_britain) October 14, 2020

Στα 7,24 εκατ. τα κρούσματα κορονοϊού, περισσότεροι από 110.000 οι θάνατοι στην Ινδία

Kατά 63.509 αυξήθηκε ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από τον κορονοϊό στην Ινδία τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 7,24 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.

Το ίδιο διάστημα, ακόμη 730 ασθενείς υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στην ασιατική χώρα να φθάνει τους 110.586 νεκρούς ως αυτό το στάδιο.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων μολύνσεων από τον κορονοϊό στην Ινδία ξεπέρασε τα 7 εκατομμύρια την Κυριακή, καθώς στη χώρα εντοπίστηκαν 1 εκατομμύριο περιπτώσεις μέσα σε 13 ημέρες. Στη χώρα καταγράφεται ο δεύτερος υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων στην υφήλιο, πίσω από τις ΗΠΑ, που πλησιάζουν τα 8 εκατομμύρια.

#COVID19 #ArunachalPradesh #Northeast #India #DY365
Arunachal Pradesh coronavirus update: 193 new COVID-19 cases, 4 fatalities https://t.co/3bBhLBz68r

— DY365 (@DY365) October 14, 2020


Ρωσία: Σε 10-12 μήνες θα έχει εμβολιαστεί κατά του Covid-19 το 70% του πληθυσμού

Το 70% του πληθυσμού της Ρωσίας μπορεί να έχει κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού μέσα σε διάστημα 10-12 μηνών, δήλωσε την Τετάρτη (14/10) ο διευθυντής του Εθνικού ερευνητικού κέντρου επιδημιολογίας και μικροβιολογίας Ν. Γκαμαλέι, Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ.

«Μπορούμε να ελπίζουμε ότι στα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου, εκατομμύρια εμβόλια θα διατίθενται κάθε μήνα προς χρήση του πληθυσμού. Σκεφτόμαστε ότι κατά την διάρκεια 10-12 μηνών θα μπορέσουμε να προκαλέσουμε ανοσία σε εκείνο το τμήμα του πληθυσμού, ώστε να δημιουργήσουμε ένα συγκεκριμένο πληθυσμιακό στρώμα της τάξεως του 70% που θα είναι προστατευμένο, ώστε να θεωρήσουμε ότι η δεδομένη μολυσματική νόσος είναι ελεγχόμενη από την άποψη του εμβολιασμού», υπογράμμισε ο Γκίντσμπουργκ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε on-line διάσκεψη με θέμα «Πανδημία 2020: προκλήσεις, αποφάσεις, συνέπειες»

With Russia's Coronavirus Vaccine, Putin Jumps Ahead of Trump https://t.co/PSaSh1Sm2G

— & (@kerangkapikir) October 14, 2020


Η Ρωσία στις 11 Αυγούστου κατέστη η πρώτη χώρα στον κόσμο που ενέκρινε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού το οποίο και ονομάσθηκε Sputnik-V. Το εμβόλιο αναπτύχθηκε από το Εθνικό ερευνητικό κέντρο επιδημιολογίας και μικροβιολογίας Ν. Γκαμαλέι. Το εμβόλιο έχει αναπτυχθεί πάνω σε γνωστή πλατφόρμα, στην οποία έχουν αναπτυχθεί και άλλα εμβόλια, ενώ το ρωσικό υπουργείο Υγείας έχει επισημάνει ότι η εμπειρία από την χρήση τέτοιων σκευασμάτων δείχνει ότι μπορούν να εξασφαλίσουν ανοσία για δύο χρόνια. Οι πρώτες παρτίδες του ρωσικού εμβολίου εστάλησαν στις περιφέρειες της Ρωσίας στις 12 Σεπτεμβρίου.

Daily News Briefing#Russia has recorded its highest day of deaths and infections since the #coronavirus pandemic began this year — as the #WHO reported a 34% increase in infections across the #European regionhttps://t.co/qUoIliJnC4 pic.twitter.com/SGByiNm3HZ

— WTX News (@WtxNews) October 14, 2020

Αργεντινή: 13.305 νέα κρούσματα κορονοϊού – Πρόβλεψη του ΔΝΤ για συρρίκνωση της οικονομίας

Ακόμη 13.305 κρούσματα κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν τις προηγούμενες 24 ώρες στην Αργεντινή, με το σύνολο των περιπτώσεων στη χώρα της Λατινικής Αμερικής να φτάνει τις 917.035, ανακοίνωσε την Τρίτη (13/10) το υπουργείο Υγείας.

Παράλληλα, καταγράφηκαν άλλοι 386 θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να ανέρχεται σε 24.572 νεκρούς ως αυτό το στάδιο. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) ανέρχεται σε 4.294.

Από τα νέα κρούσματα, 4.666 εντοπίστηκαν στην επαρχία Μπουένος Άιρες, η οποία με συνολικά 475.319 μολύνσεις παραμένει αυτή που πλήττεται περισσότερο, με τις τοπικές αρχές ωστόσο να μιλούν για «σημαντική» μείωση των μολύνσεων και «υποσχόμενη» τάση.

Coronavirus: 24.572 muertos y 917.035 contagiados en la Argentina https://t.co/atM0xQLfje via @iruyacom

— Iruya.com (@iruyacom) October 14, 2020


ΔΝΤ: Συρρίκνωση της οικονομίας κατά 11,8%

Την ίδια ώρα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) προβλέπει πλέον συρρίκνωση της οικονομίας της Αργεντινής κατά 11,8% του ΑΕΠ το 2020, ενώ ως τώρα έκανε λόγο περί συρρίκνωσής της κατά 9,9%. Η νεότερη πρόβλεψη του θεσμού πάντως συνάδει με τη συρρίκνωση που αναμένει, βάσει του προσωρινού σχεδίου του προϋπολογισμού της, η κυβέρνηση του προέδρου της Αργεντινής Αλμπέρτο Φερνάντες (–12,1%). Το 2019, το ΑΕΠ της Αργεντινής συρρικνώθηκε κατά 2,5%.

Ο διεθνής χρηματοπιστωτικός οργανισμός εκτιμά ότι η οικονομία της λατινοαμερικάνικης χώρας — η τρίτη μεγαλύτερη στην περιφέρεια — θα ανακάμψει το 2021, καταγράφοντας ανάπτυξη 4,9%.

Ξεπέρασε το 40% ο πληθωρισμός

Με τον πληθωρισμό να έχει ξεπεράσει το 40% σε ετήσια βάση και την οικονομία της σε ύφεση από το 2018, η Αργεντινή βλέπει παράλληλα τη φτώχεια (40,9% του πληθυσμού) και το ποσοστό της ανεργίας να απογειώνονται, με φόντο την πανδημία του κορονοϊού.

Το ΔΝΤ προβλέπει ότι η ανεργία θα πλήξει το 11% του ενεργού πληθυσμού το 2020 προτού μειωθεί στο 10,1% το 2021. Βρισκόταν στο 13,1% το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Ο θεσμός της Ουάσινγκτον απέχει από το να διατυπώσει εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό και το δημοσιονομικό έλλειμμα, καθώς τα στοιχεία αυτά αποτελούν μεταξύ άλλων αντικείμενο των συνομιλιών που διεξάγει με το Μπουένος Άιρες στο πλαίσιο της επαναδιαπραγμάτευσης του δανείου που έχει χορηγήσει το ΔΝΤ στην κυβέρνηση της Αργεντινής.

Η κυβέρνηση του Φερνάντες διαπραγματεύεται νέο πρόγραμμα πιστώσεων προς αντικατάσταση της συμφωνίας η οποία υπεγράφη το 2018, στο πλαίσιο της οποίας εκταμιεύτηκαν ποσά ύψους 44 δισεκ. δολαρίων, από το σύνολο των 57 δισεκ. που προβλεπόταν να χορηγηθούν.

Κλιμάκιο του ΔΝΤ επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα το Μπουένος Άιρες για να αξιολογήσει τα οικονομικά δεδομένα και το πρόγραμμα της κυβέρνησης. Προβλέπεται νέα αποστολή αξιολόγησης περί τα μέσα Νοεμβρίου για να «αρχίσουν συνομιλίες για το νέο πρόγραμμα βοήθειας» ώστε η χώρα να βγει από τη βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση.

Argentina perto do 5.º lugar em número de infetados, apesar de restrições

Com 917.035 casos de covid-19 e 24.527 mortes desde o início da pandemia, a Argentina está perto de passar ao quinto lugar mundial no número de infeções…

Continue a ler:https://t.co/9sTK4Cpv0M pic.twitter.com/rkReMHJgnE

— Centro de informação sobre o coronavírus COVID-19 (@COVID19GovAo) October 14, 2020


Σχέση… αγάπης και μίσους με το ΔΝΤ

Το 2006, αφού αποπλήρωσε το σύνολο του χρέους της στο ΔΝΤ, η Αργεντινή διέκοψε για μια δεκαετία τις σχέσεις της με τον θεσμό της Ουάσινγκτον, προτού συνάψει νέα συμφωνία το 2018, όταν βρισκόταν στην εξουσία ο κεντροδεξιός πρόεδρος Μαουρίσιο Μάκρι. Το δάνειο που συμφωνήθηκε να χορηγηθεί ήταν το μεγαλύτερο που έχει δώσει ποτέ το Ταμείο.

Όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Δεκέμβριο του 2019, ο κεντροαριστερός διάδοχός του Αλμπέρτο Φερνάντες ανέστειλε την ισχύ της συμφωνίας, δεν ζήτησε να εκταμιευθεί η τελευταία δόση.

Πρόσφατα, η κυβέρνηση της Αργεντινής έκλεισε συμφωνία για την αναδιάρθρωση του 99% του εξωτερικού χρέους της, ύψους 100 δισεκ. δολαρίων, που εξασφάλισε στο Μπουένος Άιρες ελάφρυνση χρέους 37,7 δισεκ. δολαρίων, με το επιτόκιο να μειώνεται από το 7% ετησίως στο 3,07%, όπως ανακοίνωσε η ίδια.

Επρόκειτο για βήμα αποφασιστικής σημασίας προκειμένου η κυβέρνηση της Αργεντινής να είναι σε θέση να διαπραγματευτεί νέα συμφωνία με το ΔΝΤ.

Ισραήλ: 2.621 νέα κρούσματα κορονοϊού – Παράταση στην καραντίνα

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε την Τρίτη (13/10) ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 2.621 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, με το σύνολο των περιπτώσεων να ανέρχεται πλέον σε 296.652. Το ίδιο διάστημα, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού έφθασε τους 2.055 νεκρούς, καθώς άλλοι 34 ασθενείς πέθαναν.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση μειώθηκε σε 807 από 822 από το σύνολο των 1.462 ανθρώπων που βρίσκονται σε νοσοκομεία. Τα λεγόμενα ενεργά κρούσματα μειώθηκαν σε 48.784, στο χαμηλότερο επίπεδο από τη 18η Σεπτεμβρίου, όταν επιβλήθηκε εκ νέου lockdown.

Ακόμη 7.130 ασθενείς κρίθηκε ότι ανάρρωσαν, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν αποθεραπευτεί να φθάνει τους 245.811, σύμφωνα με τα δεδομένα του ισραηλινού υπουργείου Υγείας.

Νωρίτερα την Τρίτη (13/10), το διυπουργικό συμβούλιο που χειρίζεται την αντιμετώπιση της πανδημίας αποφάσισε ο περιορισμός να παραταθεί ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής, σύμφωνα με ανακοινώσεις Τύπου του γραφείου του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου και του υπουργείου Υγείας.

Συμφωνήθηκε επίσης ότι θα εξεταστούν από την κυβέρνηση της χώρας εντός της εβδομάδας η προσεχής επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών και των μικρών επιχειρήσεων, καθώς και η επανάληψη των διεθνών επιβατικών πτήσεων.

ALERT: Coronavirus lockdown 2.0 deepens divisions in IsraelGlobal Pandemic News | #Coronavirus #COVID19 #Protests – https://t.co/zVI9evVFsZ pic.twitter.com/vhP8vpj2Dr

— GlobalPandemic.NET (@GlobalPandemics) October 14, 2020

Γερμανία: 5.132 κρούσματα κορονοϊού σε ένα 24ωρο

Νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Γερμανία, σύμφωνα με τα δεδομένα του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ. Ειδικότερα, την Τρίτη (13/10), ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από τον SARS-CoV-2 αυξήθηκε κατά 5.132.

Μέχρι στιγμής στη Γερμανία 334.585 έχουν νοσήσει από κορονοϊό. Παράλληλα, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας έφθασε τους 9.677 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, καθώς άλλοι 40 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, κατά το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

#Germany's confirmed #coronavirus cases rise by 5,132 to 334,585 https://t.co/bhDhf4632A #Sharjah24 pic.twitter.com/hmHydTjGHD

— الشارقة24 (@sharjah24) October 14, 2020


Κολομβία: Ξεπέρασαν τους 28.000 οι νεκροί από κορονοϊό

Τους 28.141 νεκρούς έφθασε ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στην Κολομβία, καθώς τις προηγούμενες 24 ώρες ακόμη 156 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19. Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη (13/10) το υπουργείο Υγείας εντοπίστηκαν 5.015 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, με το σύνολο των περιπτώσεων να φτάνει τις 924.098.

Η Δρ. Τζίνα Ταμπίνι, αντιπρόσωπος του Παναμερικανικού Οργανισμού Υγείας (ΠΑΟΥ) στην Κολομβία, παρότρυνε τους πολίτες της χώρας να μη χαλαρώσουν την επαγρύπνησή τους απέναντι στον κορονοϊό. «Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Η θεωρία ότι εάν αφήσουμε τον ιό να κυκλοφορεί ελεύθερα θα αποκτήσουμε συλλογική ανοσία δεν είναι αποδεκτή. Η ανοσία της αγέλης είναι έννοια που συνδέεται κυρίως με τον εμβολιασμό. Αυτό δεν είναι ούτε αποδεκτό ούτε ηθικό», τόνισε η Δρ. Ταμπίνι κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σε κολομβιανό ραδιοφωνικό δίκτυο.

Η επιστήμονας επισήμανε ότι υπάρχουν ήδη τεκμήρια πως είναι πιθανή η αναμόλυνση, επιμένοντας πως είναι απαραίτητη η τήρηση των προληπτικών μέτρων, όπως η κοινωνική απόσταση, η ατομική υγιεινή και η χρήση μασκών προστασίας.

#Colombia suma más de 5.000 positivos y advierte de "medidas más drásticas" si no se respetan restricciones https://t.co/ULSI863BE4 #Coronavirus

— Americaeconomica.com (@Americaeco) October 14, 2020


Μεξικό: Άλλοι 475 θάνατοι από κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο

Ακόμα 475 θάνατοι από κορονοϊό και 4.295 κρούσματα καταγράφηκαν στο Μεξικό το τελευταίο 24ωρο. Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στο κράτος αυτό των 127 εκατομμυρίων κατοίκων έχει πλέον φθάσει τους 84.420 νεκρούς, ενώ οι άνθρωποι που έχει επιβεβαιωθεί πως προσβλήθηκαν ανέρχεται σε 825.340.

Η μεξικανική κυβέρνηση θεωρεί πάντως πως ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί είναι πιθανόν πολύ υψηλότερος από αυτόν των περιπτώσεων που έχουν επιβεβαιωθεί με εργαστηριακές εξετάσεις, δεδομένου ότι ο αριθμός των τεστ που γίνονται είναι συγκριτικά χαμηλός στη χώρα.

Mexico aims to vaccinate 90% of the entire country by end of 2021 #COVID19 #coronavirus https://t.co/X9OVTu3D3Q

— TweakTown (@TweakTown) October 14, 2020


Συμφωνίες για εμβόλια

Νωρίτερα την Τρίτη (13/10), στελέχη της κυβέρνησης παρουσίασαν κατά τη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης Τύπου του προέδρου της χώρας Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ το σχέδιο που καταρτίστηκε για τον εμβολιασμό σχεδόν όλου του πληθυσμού της χώρας εναντίον του κορονοϊού ως τα τέλη του 2021, μετά τη σύναψη συμφωνιών με φαρμακευτικές εταιρείες και το πρόγραμμα COVAX, που υποστηρίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Σε παρουσίαση το μεγαλύτερο μέρος της οποίας έκανε ο υπουργός Εξωτερικών Μαρσέλο Εμπράρδ, η μεξικανική κυβέρνηση εξήγησε ότι στόχος είναι να αρχίσουν να διανέμονται δύο από τα τέσσερα διαφορετικά είδη εμβολίων που αναπτύσσονται από τον Δεκέμβριο. Σκοπός είναι, τόνισε ο Εμπράρδ, να εμβολιαστούν πάνω από 116 εκατομμύρια άνθρωποι, ή το 90% του πληθυσμού.

Με βάση τις συμφωνίες που έχουν κλειστεί, η Pfizer (ΗΠΑ) θα διαθέσει στο Μεξικό 34,4 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου, η AstraZeneca (Βρετανία) 77,4 εκατ. δόσεις και η CanSino (Κίνα) 35 εκατομμύρια δόσεις. Το πρόγραμμα COVAX, που συμπεριλαμβάνει 18 υποψήφια εμβόλια, θα διαθέσει 51,57 εκατ. δόσεις. Τα εμβόλια των CanSino και Pfizer ενδέχεται να είναι διαθέσιμα ακόμη και από τον Δεκέμβριο.

Εξάλλου, οι μεξικανικές αρχές αναμένουν να αρχίσουν σύντομα κλινικές δοκιμές τρίτης φάσης επτά εμβολίων, συμπεριλαμβανομένων αυτών της CanSino και του Sputnik V που αναπτύσσει η Ρωσία.

Ο υπουργός Οικονομικών Αρτούρο Ερέρα διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να δαπανήσει 1,6 δισεκ. δολάρια για την αγορά των εμβολίων, που θα προσφερθούν δωρεάν στους πολίτες. Ο πρόεδρος Λόπες Ομπραδόρ έχει τονίσει πως τα εμβόλια και τα φάρμακα εναντίον του κορονοϊού θα χορηγηθούν δωρεάν στους πολίτες.

Coronavirus en México: los muertos llegaron a 83,945 y suman 821,045 casos acumulados – infobae https://t.co/wYI6EjHqnS

— Denuncia Tabasqueña (@quejastabasco) October 14, 2020

Βραζιλία: 309 νέοι θάνατοι από κορονοϊό και άλλα 10.220 κρούσματα

Στη Βραζιλία καταγράφηκαν 10.220 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού και 309 θάνατοι τις προηγούμενες 24 ώρες, σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποίησε χθες Τρίτη το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής ανέρχεται σε 150.998 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, ενώ οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί έχουν φθάσει τους 5.113.628, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Η Βραζιλία καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας στον πλανήτη, πίσω από τις ΗΠΑ (πάνω από 215.000 νεκροί) και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων, πίσω από τις ΗΠΑ (7,8 εκατ. κρούσματα) και την Ινδία (7,1 εκατ. περιπτώσεις).

Notícia :

Campinas tem 66,8% dos leitos de UTI exclusivos para Covid-19 ocupados nesta terça-feira

Disponível em: https://t.co/fILA49RbQa

#covid19 #coronavirus #covid19brasil #FiqueEmCasa #FicaEmCasa

— Covid Brazil Status (@CovidBrazil) October 14, 2020


Κίνα: 20 νέα κρούσματα στην Κίνα – 6 ακόμα στην Τσινγκντάο

Στην Κίνα 20 νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν επίσημα, με τα έξι από αυτά να είναι από εγχώρια μετάδοση και τα 14 να προέρχονται από ταξιδιώτες. Και τα έξι κρούσματα εγχώριας μετάδοσης στην κοινότητα εντοπίστηκαν στην επαρχία Σαντόνγκ, όπου υπάγεται διοικητικά η πόλη Τσινγκντάο.

Στην Τσινγκντάο βρίσκεται σε εξέλιξη εκστρατεία μαζικών τεστ μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων σε θωρακολογικό νοσοκομείο αναφοράς για ασθενείς με τον κορονοϊό.

Δεν αναφέρθηκε κανένας νέος θάνατος το προηγούμενο 24ωρο, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Επτά ασθενείς κρίθηκε ότι αποθεραπεύτηκαν και τους δόθηκαν εξιτήρια από τα νοσοκομεία. Συνεχίζουν να νοσηλεύονται 241 άνθρωποι, οι τέσσερις εξ αυτών σε σοβαρή κατάσταση, κατά την ίδια πηγή.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στην Κίνα ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς επί συνόλου 85.611 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

China suma 20 nuevos casos de coronavirus https://t.co/cTUBxxnC5D pic.twitter.com/Z413F2Mr2f

— Qué Pasa en Venezuela (@QPEV_) October 14, 2020


(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, TASS)

Keywords
κορονοϊός, lockdown, χωρες, εικονα, σκεψεις, εθνικο, διεθνές νομισματικό ταμείο, daily news, sky, guardian, https, october, times, english, double, virus, reuters, νεότερα, ηπα, update, ρωσία, συγκεκριμένο, putin, news, twitter, νέα, ΔΝΤ, argentina, αεπ, ισχύ, αναδιαρθρωση, israel, global, net, κοχ, τεκμηρια, τεστ, mexico, end, pfizer, AstraZeneca, dos, brazil, status, china, απε-μπε, σταση εργασιας, αλλαγη ωρας, τεκμηρια αυτοκινητων 2011, τεκμηρια διαβιωσης 2011, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, κοινωνικη συμφωνια, εκλογες ηπα, αλλαγη ωρας 2013, κρουσματα σημερα, εμβολιο pfizer, october, ρωσία, αεπ, αργεντινη, βημα, βραζιλια, γερμανια, δωρεαν, ηπα, θανατος, θεμα, ινδια, ισραηλ, κινα, οικονομια, πλαισιο, προγραμμα, τα νεα, τεστ, υφεση, φτωχεια, ωρα, guardian, net, news, pfizer, reuters, αγορα, ανεργια, απε, απε-μπε, εβδομαδες, βρισκεται, γινονται, δανειο, δευτερο, δευτερα, διαστημα, διεθνές νομισματικό ταμείο, δειχνει, δοθει, δωσει, δικτυο, εγγραφο, εκστρατεια, εμβολια, εβδομαδα, εμβολιο, ενεργα, εννοια, εξετασεις, εξελιξη, εξι, επτα, εφημεριδα, ιδια, ιδιο, θεωρια, κυβερνηση, κοχ, λογο, μεξικο, μηνες, μειωση, νεότερα, νοσοκομεια, μπε, παντα, παρουσιαση, πηγη, συγκεκριμένο, συντομα, σχεδιο, ταση, τμημα, υπουργειο υγειας, τριτη, ισχύ, φαρμακα, φτανει, φοντο, χρονος, ωρες, αντρες, argentina, brazil, double, dos, ειδη, global, https, χωρα, english, υπουργειο, virus, israel, κυριακη, νεκροι, νοσοκομειο, putin, status, ουασινγκτον, update, υγειας
Τυχαία Θέματα