Κορονοϊός: Απογραφή των ελλήνων φοιτητών στην Ιταλία, σύμφωνα με Κεραμέως

Την απογραφή των ελλήνων φοιτητών που βρίσκονται στην Ιταλία, μετά τη ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού,γνωστοποίησε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Γίνεται μία συστηματική απογραφή τώρα, σε συνεννόηση με όλους τους πρυτάνεις. Δεν συντρέχει κάποιος λόγος ανησυχίας», ανέφερε, προσθέτοντας πως η ρύθμιση για την αναστολή

των εκδρομών αφορά όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. «Εγκύκλιοι ετοιμάστηκαν και έφυγαν για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια, για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση και για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι όλες υπό έκδοση, αν δεν έχουν ήδη εκδοθεί», διευκρίνισε.

Όσον αφορά τους έλληνες μαθητές που βρίσκονται στην Ιταλία σε εκπαιδευτικές εκδρομές και αναμένεται να επιστρέψουν εκτάκτως η υπουργός ανέφερε ότι «θα επιστρέψουν κανονικότατα στις δραστηριότητές τους», τονίζοντας πως η επιστροφή τους είναι προληπτική.

Πολύ καλά στην υγεία τους οι μαθητές

«Μιλώ συνεχώς με τους διευθυντές των σχολείων και τους υπευθύνους των αποστολών. Τα παιδιά είναι όλα πολύ καλά στην υγεία τους και με εξαιρετικά ακμαίο ηθικό, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Εφαρμόζουμε σε συνεργασία με τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και τις οδηγίες που μας δίνονται. Θα επιστρέψουν τα παιδιά άμεσα, εντός των επόμενων ημερών θα είναι στα σπίτια τους υγιέστατα και χωρίς κανένα πρόβλημα. Θεωρώ ότι θα πάνε όλα καλά. Είμαστε σε ανοιχτή γραμμή με όλους τους φορείς και συνεχώς με τους γονείς και τα παιδιά», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

Διευκρίνισε, δε, πως συνολικά στην Κεντρική Μακεδονία η διαδικασία της άμεσης επιστροφής από τις εκπαιδευτικές εκδρομές στην Ιταλία αφορά λιγότερους από 200 μαθητές. Ερωτηθείς εάν υπάρχει πρόβλεψη σχετικά με την επιστροφή χρημάτων για τις εκπαιδευτικές εκδρομές που είχαν προγραμματιστεί και αναστέλλονται, απάντησε ότι η Διεύθυνση Εκπαίδευσης είναι σε επικοινωνία με το υπουργείο Παιδείας από όπου θα δοθούν και οι σχετικές οδηγίες.

Πηγή: Κορονοϊός: Απογραφή των ελλήνων φοιτητών στην Ιταλία, σύμφωνα με Κεραμέως - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα