Κορονοϊός: Απλήρωτες οι εφημερίες των γιατρών του ΕΣΥ – Οι επικουρικοί δεν πήραν ούτε το δώρο του Πάσχα

Την ώρα που ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί υμνούν συχνά τον αγώνα κατά του κορονοϊού που δίνουν οι “ήρωες με τις άσπρες μπλούζες”, οι εφημερίες των ηρώων παραμένουν απλήρωτες. Ένα “λάθος” δεν επέτρεψε τις πληρωμές των εφημεριών των γιατρών του ΕΣΥ, αλλά και του δώρου του Πάσχα για τους επικουρικούς.

Η κυβέρνηση έχει διαβεβαιώσει ότι το λάθος θα διορθωθεί σύντομα, αλλά είναι απορίας άξιον πώς μπορεί να γίνεται

λάθος στις αμοιβές αυτών που σηκώνουν όλο το βάρος της πανδημίας. Σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ και την ΕΙΝΑΠ τα χρήματα των υπερωριών καταβάλλονται καθυστερημένα, ακόμα και τώρα που οι εφημερίες είναι περισσότερες, αφού παρά τις εξαγγελίες το προσωπικό δεν  είναι επαρκές.

ΣΥΡΙΖΑ: “Ο εμπαιγμός γιατρών και νοσηλευτών δεν έχει προηγούμενο”.

Έντονη ήταν αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα, που σε ανακοίνωση του αναφέρει: “Την ίδια ώρα που χειροκροτούν τους «ήρωες με τις λευκές μπλούζες», αναφέρονται αρνούνται να πληρώσουν τις εξαντλητικές εφημερίες που έχουν κληθεί να κάνουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας εδώ κι έναν μήνα, επικαλούμενοι το πλαφόν που ισχύει για τις συνθήκες ομαλότητας.

Ενώ εν μέσω πανδημίας, λοιπόν, ο κ. Μητσοτάκης σκορπά δεκάδες εκ. ευρώ σε φίλους και ημέτερους, δεν δίνει δεκάρα για αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης. Ο εμπαιγμός των γιατρών και των νοσηλευτών από την κυβέρνηση δεν έχει προηγούμενο. Ας σταματήσει επιτέλους τα ρουσφέτια μέσω ΠΝΠ κι ας ενισχύσει το ΕΣΥ και τους ανθρώπους του”, αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανανοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κινητοποίηση των νοσοκομειακών γιατρών την Τρίτη 28 Απριλίου

Οι γιατροί πραγματοποιούν αύριο, Τρίτη, κινητοποιήσεις και πορεία διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας στις 15:30.

Διεκδικούν:

Μονιμοποίηση των επικουρικών, όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.Πρόσληψη όλου του αναγκαίου ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού (γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού υγειονομικού προσωπικού) για τη στελέχωση των νοσοκομείων και των Κ.Υ.Μέτρα και μέσα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια υγειονομικών και ασθενών.·Ένταξη στα Bαρέα και Aνθυγιεινά Eπαγγέλματα

 

Πηγή: Κορονοϊός: Απλήρωτες οι εφημερίες των γιατρών του ΕΣΥ – Οι επικουρικοί δεν πήραν ούτε το δώρο του Πάσχα - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα