Κορονοϊός: Ακυρώνεται το καρναβάλι της Βενετίας – 133 κρούσματα στη χώρα (video)

Οι αρχές της περιφέρειας του Βένετο ανακοίνωσαν την ακύρωση των εκδηλώσεων του περίφημου καρναβαλιού της Βενετίας, εξαιτίας της εξάπλωσης του κορονοϊού στην Ιταλία.

Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της περιφερειακής αρχής του Βένετο Λούκα Ζάια, η αναστολή των εκδηλώσεων ξεκινά από το απόγευμα της Κυριακής. Το Καρναβάλι, το οποίο προσελκύει δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες, θα διαρκούσε έως και την Τρίτη.

Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό, τα κρούσματα του νέου κορονοϊού στην Ιταλία έχουν ανέλθει σε 133, υπερδιπλάσια

σε σύγκριση με 24 ώρες πριν.

Σε 26 ανέρχονται οι ασθενείς οι οποίοι βρίσκονται μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων. Από το σύνολο των κρουσμάτων, 89 έχουν καταγραφεί στην περιφέρεια της Λομβαρδίας.

Κλείνουν σχολεία και πανεπιστήμια

Ο δήμαρχος του Μιλάνου, Μπέπε Σάλα, ζήτησε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία της πόλης του όλη την εβδομάδα που αρχίζει αύριο Δευτέρα, ως προληπτικό μέτρο κατά της περαιτέρω εξάπλωσης του ιού. Όπως ανέφερε, υπάρχει ενδεχόμενο να αναβληθούν μεγάλες εκθέσεις που είχαν προγραμματισθεί για το άμεσο μέλλον.

Και στην περιφέρεια Φριούλι Βενέτσια Τζούλια, με πρωτεύουσα την Τεργέστη, από αύριο μέχρι και το τέλος του μήνα θα παραμείνουν κλειστά τα πανεπιστήμια, όπως και οι μικρές και μεγάλες βιβλιοθήκες της περιοχής.

Πηγή: Κορονοϊός: Ακυρώνεται το καρναβάλι της Βενετίας – 133 κρούσματα στη χώρα (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα