Κορονοϊός: Αγωνία για τον 28χρονο που νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Πατρών

Ανησυχία προκαλεί η περίπτωση ενός 28χρονου από την Κάτω Αχαΐα, ο οποίος νόσησε από κορονοϊό και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝΠ, χωρίς μάλιστα να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Την είδηση αποκαλύπτει η εφημερίδα «Πελοπόννησος» που αναφέρει πως το περιστατικό του 28χρονου απασχολεί ιδιαίτερα την ιατρική κοινότητα καθώς ήταν υγιέστατος.

Σημειώνεται ότι συνολικά στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονται επτά ασθενείς εκ των οποίων οι δύο στη Μονάδα Εντατικής

Θεραπείας.

Στους 306 οι νεκροί σε όλη τη χώρα

Νέος θάνατος από κορονοϊό καταγράφηκε το βράδυ της Κυριακής (13/9), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών από τη νόσο, στη χώρα μας, στους 306.

Κατέληξε 87χρονη, στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, που είχε εισαχθεί την 1η Σεπτεμβρίου στον προεγχειρητικό έλεγχο. Η ηλικιωμένη δεν έφερε υποκείμενα νοσήματα.

Νωρίτερα, άλλοι δυο άνθρωποι έφυγαν από τη ζωή, νικημένοι από τη νόσο Covid-19.

207 νέα κρούσματα στη χώρα – «Στο κόκκινο» ξανά η Αττική

Πτωτική τάση στα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, σήμερα, Κυριακή (12/9) καταγράφηκαν 207 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 23 συνδέονται με γνωστές συρροές και 29 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 13240, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες.

2394 (18.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5710 (43.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

54 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 12 (22.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 171 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 305 θανάτους συνολικά στη χώρα. 112 (36.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Πώς κατανέμονται τα κρούσματα

Από τα 177 εγχώρια κρούσματα, τα 23 συνδέονται με γνωστές συρροές.

Αναλυτικότερα:

29 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας1 εισαγόμενο κρούσμα που προσήλθε αυτοβούλως για έλεγχο120 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 17 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 3 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας9 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκτων οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή1 κρούσμα στην Π.Ε. Αργολίδας2 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας1 κρούσμα στην Π.Ε. Έβρου1 κρούσμα στην Π.Ε. Εύβοιας1 κρούσμα στην Π.Ε. Ημαθίας13 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου1 κρούσμα στην Π.Ε. Θήρας2 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή2 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέρκυρας5 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 1 κρούσμα συνδέεται με γνωστή συρροή3 κρούσματα στην Π.Ε. Λαρίσης2 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου1 κρούσμα στην Π.Ε. Μαγνησίας1 κρούσμα από Π.Ε. Ξάνθης5 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 1 αναφέρει ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας2 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας, εκ των οποίων 1 σχετίζεται με γνωστή συρροή1 κρούσμα στην Π.Ε. Τρικάλων2 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας1 κρούσμα βρίσκεται υπό διερεύνηση

Διαβάστε την ημερήσια ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας

Keywords
Τυχαία Θέματα