Κορονοϊός: Αυτό είναι το σχέδιο για τους τουρίστες – Τι θα γίνει αν κάποιος είναι θετικός (video)

Μπορεί η εξάπλωση της πανδημίας στην Ελλάδα να έχει περιοριστεί, αλλά η κυβέρνηση δεν εφησυχάζει καθώς είναι πολύ πιθανό τα κρούσματα κορονοϊού να αυξηθούν εκ νέου στη χώρα μας, λόγω της άφιξης των τουριστών από τις 15 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του «STAR», το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει να γίνονται δειγματοληπτικά 8.000 τεστ την ημέρα, στις πύλες

εισόδου της χώρας.

Οι τουρίστες θα δίνουν στο αεροδρόμιο το τηλέφωνό τους και τη διεύθυνση διαμονής, θα αναχωρούν για το νησί των διακοπών τους και θα ειδοποιούνται την άλλη μέρα για το αποτέλεσμα.

Ο ασθενής θα μπαίνει σε καραντίνα 14 ημερών. Αν είναι σε μεγάλο νησί στο ξενοδοχείο – Covid -19 που θα υπάρχει, αν είναι σε μικρό νησί στο ξενοδοχείο που μένει σε ξεχωριστά δωμάτια. H οικογένεια του θετικού ατόμου στο τεστ θα μπορεί να επιστρέφει στην πατρίδα της, όποτε τελειώσουν οι διακοπές. Όποιος νοσεί όμως θα φεύγει μόλις τελειώσει η καραντίνα.

Αν ο αριθμός των κρουσμάτων σε μια περιοχή αυξηθεί επικίνδυνα, δε θα υπάρχει lock down, αλλά οι αρχές θα ζητήσουν να απομονωθούν ηλικιωμένοι και ευπαθείς ομάδες. 

Δείτε πώς γίνονται οι έλεγχοι επιβατών στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για τον κορονοϊό. Εδώ και μερικές εβδομάδες έχουν ανακοινωθεί και το πώς λειτουργούν τα ξενοδοχεία με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Το σχέδιο για τον τουρισμό έχει τίτλο «Restart Tourism», όπως είχε ανακοινώσει ο αρμόδιος Υπουργός Χάρης Θεοχάρης. Η ελληνική κυβέρνηση παρουσίασε την Πέμπτη (04/06) στο Ζάππειο το σποτ της φετινής καμπάνιας για τον ελληνικό τουρισμό («Restart Τourism»), αλλά το πολυδιαφημισμένο κεντρικό σύνθημα «Greece is a state of mind».

Τέλος Μαΐου έγιναν γνωστά όλα τα μέτρα για τους ξένους τουρίστες και διευκρινίστηκε πότε θα μπαίνουν σε καραντίνα και τι ισχύει για τους ελέγχους. Όπως έγινε με την πρόσφατη πτήση από το Κατάρ. Η χώρα μας προχώρησε στην προσωρινή αναστολή πτήσεων από το Κατάρ μέχρι την Κυριακή 14 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΕ έχει ανακοινώσει νέους κανονισμούς για τις πτήσεις. Ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης (είχε μιλήσει εδώ και εβδομάδες για τα Υγειονομικά πρωτόκολλα και στις πτήσεις) αποκαλύπτοντας το σχέδιο για τον τουρισμό, υπογράμμισε, τότε, ότι οι επισκέπτες από το εξωτερικό δε θα μπαίνουν σε καραντίνα και δε θα κάνουν τεστ, αλλά η είσοδος στη χώρα θα γίνεται με αυστηρούς ελέγχους όταν χρειάζεται. Έτσι, έως τέλος Μαΐου ήταν σε ισχύ η καραντίνα των 14 ημερών για τους επιβάτες που έρχονται στην Ελλάδα αεροπορικώς.

Οι αφίξεις από το εξωτερικό ίσως αλλάξουν την εικόνα του ιού

Ο «συναγερμός» από τον εντοπισμό 12 επιβατών πτήσης από την Ντόχα του Κατάρ, θετικών στον κορονοϊό SARS-CoV-2, εντείνει τον εύλογο προβληματισμό των υγειονομικών αρχών της χώρας για τη – σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις – σίγουρη εισαγωγή κρουσμάτων από το εξωτερικό ενόψει του ανοίγματος των συνόρων αλλά και της τουριστικής περιόδου.

Υπενθυμίζεται ότι οδηγίες προς το επιβατικό κοινό για τα μέτρα προστασίας και αποφυγής διασποράς του νέου κορονοϊού (Covid-19), παρείχε ο διεθνής αερολιμένας Αθηνών, λίγο πριν γίνει η διεύρυνσης των πτήσεων εσωτερικού (έγινε τη Δευτέρα στις 25 Μαΐου).

Πηγή: STAR

Keywords
Τυχαία Θέματα