Κορονοϊός: Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα μέρη για να προσβληθείς από τον ιό – Οι πιο ασφαλείς δραστηριότητες

Με 18.011.763 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό και 687.941 θανάτους σε όλο τον κόσμο, η πανδημία επελαύνει με συνεχή αύξηση κρουσμάτων καθημερινά σε ολοένα και περισσότερες χώρες.

Πάνω από τα μισά μάλιστα κρούσματα έχουν καταγραφεί στις ΗΠΑ και στην περιφέρεια της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Στις ΗΠΑ, τη χώρα η οποία υφίσταται

το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία στον κόσμο, έχουν καταγραφεί 4.657.693 μολύνσεις και 154.793 νεκροί, στη Βραζιλία 2.733.677 μολύνσεις και 94.104 νεκροί, ενώ στην Ινδία 1.750.723 κρούσματα και 37.364 θάνατοι.

Σύμφωνα με τα βιβλία infographic του συγγραφέα David McCandless με στοιχεία από επίσημες πηγές υπάρχουν 12 μέρη που χαρακτηρίζονται ως τα πλέον επικίνδυνα «υψηλού ρίσκου» για μετάδοση του ιού

Αυτά είναι συγκεκριμένα:

Νυχτερινά κλαμπΣυναυλίες, θέατραΠάρτυ σε εσωτερικό χώροΜπαρΑθλητική διοργάνωσηΕκκλησίεςΓάμοι και κηδείεςΜπουφέΠάρκα αναψυχήςΑγκαλιά ή χειραψίαΜη χρήση μάσκας καθημερινάΣυνάντηση με κάποιον/α που δεν γνωρίζουμε

Αντίθετα μέρη ή δραστηριότητες με «μέτριο ρίσκο» μόλυνσης από τον ιό είναι το γυμναστήριο, το να παίξεις μπάσκετ, το αεροπλάνο, οι συγκοινωνίες και η επίσκεψη σε εστιατόριο.

Τέλος, «χαμηλού ρίσκου» δραστηριότητες θεωρούνται οι διακοπές σε σπίτι με άλλη οικογένεια, το περπάτημα σε πολυσύχναστο σημείο πόλης, το σούπερ μάρκετ, η επίσκεψη στο γιατρό, η παραλία και το κάμπινγκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα