Κορονοϊός: Αυστηρή η επιτήρηση της καραντίνας για όσους έρχονται από το εξωτερικό

Όσοι Έλληνες επιστρέφουν στη χώρα είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν για 14 ημέρες σε απομόνωση, ενώ από αύριο Παρασκευή 20 Μαρτίου η επιτήρηση του μέτρου θα είναι αυστηρή σε όλη τη χώρα, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Όπως γνωστοποίησε όσοι φτάνουν στη χώρα θα συμπληρώνουν ένα ειδικό έγγραφο, στο οποίο θα αναγράφεται και ο τόπος προορισμού.

Επανέλαβε την αυστηρή σύσταση πως «οι πολίτες πρέπει

να παραμένουν στην κατοικία τους και ότι η κυκλοφορία εκτός οικίας πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο».

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας υπογράμμισε πως ο περιορισμός της εξάπλωσης του κορονοϊού αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης και στο πλαίσιο αυτό «συνεχίζουμε να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση, με γνώμονα το καλύτερο για όλους μας».

Επισήμανε ότι αυτό που προέχει είναι η πειθαρχία και η προσήλωση στις οδηγίες και να αναδείξουμε το φιλότιμο που έχουμε ως λαός για να εμποδίσουμε την εξάπλωση της νόσου.

Ξενοδοχεία

Από τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα 23/3 αναστέλλεται η λειτουργία των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας έως το τέλος Απριλίου, με την υποχρέωση να λειτουργεί τουλάχιστον ένα ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας και τρία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε πως ειδική μέριμνα θα υπάρξει για τα ξενοδοχεία των νομών Θράκης, αλλά και των νησιών μας που φιλοξενούν ενισχυτικές δυνάμεις της χώρας και της ΕΕ. Ποια ξενοδοχεία θα παραμείνουν ανοικτά θα αποφασίσουν οι σύλλογοι των ξενοδόχων, διευκρίνισε περαιτέρω ο κ. Χαρδιαλιάς.

Πηγή: Κορονοϊός: Αυστηρή η επιτήρηση της καραντίνας για όσους έρχονται από το εξωτερικό - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα