Κορονοϊός: 81 νεκροί στη χώρα – 77 νέα κρούσματα, 1.832 συνολικά, 90 διασωληνωμένοι (video)

Επιπλέον 77 κρούσματα κορονοϊού στη χώρα ανακοίνωσε στην καθιερωμένη ενημέρωση για τον ιό σήμερα Τρίτη 7 Απριλίου ο λοιμωξιολόγος, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Οι νεκροί στη χώρα μας από τον κορονοϊό έχουν φτάσει τους 81 καθώς σήμερα έχασαν τη ζωή τους άλλοι δύο άνθρωποι.

Συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδα έχουν φτάσει τα 1.832 και το 55% αυτών είναι άνδρες. Έχουν ελεγχθεί 28.584 δείγματα. Όπως ενημέρωσε ο λοιμωξιολόγος, 90 συνάθρωποί μας είναι διασωληνωμένοι με μέση ηλικία τα 66 χρόνια. Από

αυτούς οι 19 είναι γυναίκες και το 72% πάσχει από υποκείμενο νόσημα. Δέκα άνθρωποι έχουν εξέλθει από ΜΕΘ το τελευταίο 24ωρο.

Αναφέρθηκε, επίσης, στους γιατρούς και τους νοσηλευτές που μάχονται κατά του ιού, κάνοντας αναφορά και στη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.

«Έχει επιπεδωθεί η καμπύλη»

Ο Σωτήρης Τσιόδρας σημείωσε πως η καμπύλη της επιδημίας έχει επιπεδωθεί και ότι δεν αναμένεται έξαρση το επόμενο διάστημα, αρκεί φυσικά να τηρηθούν με προσοχή τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν. Τόνισε, επίσης, ότι δεν υπάρχει τεράστια διασπορά στην κοινότητα και αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι – κάποιοι που νοσούν – βρίσκονται περιορισμένοι στα σπίτια τους.

«Οι θάνατοι δίνουν μια πολύ ασφαλή εκτίμηση και πρέπει να τονίσω ότι καταγράφονται προσεκτικά όλες οι αιτίες θανάτων. Η καμπύλη των θανάτων δεν δείχνει αύξηση, αντιθέτως περιμένουμε μείωση για τις επόμενες ημέρες», είπε χαρακτηριστικά.

Για άρση μέτρων

Παράλληλα ο λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας σχετικά με την άρση των μέτρων περιορισμού είπε πως «δεν είναι εύκολη υπόθεση», υποστηρίζοντας ότι «είναι μαραθώνιος και δεν είναι σπριντάρισμα». Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα «πρέπει να τηρηθεί μια λεπτή ισορροπία ανάμεσα στα μέτρα και τις οικονομικές επιπτώσεις».

«Η πανδημία είναι σαν την οδήγηση ενός αυτοκινήτου με πολλές στροφές και πρέπει να οδηγήσεις με προσοχή. Να προσέξουμε τις λεπτές ισορροπίες να μην ανατραπούμε στην πορεία. Αν δεν προσέξουμε όλα μπορεί να αλλάξουν», τόνισε.

Ενθαρρυντικά τα στοιχεία για εγκύους

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε σε ενθαρρυντικά στοιχεία που αφορούν τις εγκύους, όπως προκύπτουν από μελέτη που έγινε σε 43 έγκυες γυναίκες στη Νέα Υόρκη και έδειξε ότι «το 86% από αυτές παρουσίασαν την πολύ ήπια μορφή της νόσου, ό,τι δηλαδή συμβαίνει και στον γενικό πληθυσμό, σε αντίθεση με τις επιδημίες Sars και του ιού Η1Ν1, που ήταν πολύ πιο επιβαρυντικές για τις έγκυες γυναίκες. Επίσης, κανένα από τα μωρά στη μελέτη αυτή δεν βρέθηκε μολυσμένο».

Μέχρι τις 27 Απριλίου τηρούνται αυστηρά τα μέτρα

«Μέχρι τις 27 Απριλίου τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει, όσον αφορά στα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας, για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορονοϊού», ξεκαθάρισε από την πλευρά του ο Νίκος Χαρδαλιάς, μιλώντας αμέσως μετά τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Αντιμετώπισης Κρίσεων τόνισε χαρακτηριστικά: «Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα. Το τονίζουμε γιατί έχει αναπτυχθεί συζήτηση για αποκλιμάκωση των μέτρων. Μετά τις 27 Απριλίου θα ξεκινήσει συζήτηση για το πότε και πώς θα αρχίσει η αποκλιμάκωση. Μην περιμένουμε ότι θα ξυπνήσουμε ένα πρωί και όλα θα είναι όπως πριν».

Πηγή: Κορονοϊός: 81 νεκροί στη χώρα – 77 νέα κρούσματα, 1.832 συνολικά, 90 διασωληνωμένοι (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα