Κορονοϊός: 151 νεκροί στην Ελλάδα – Κατέληξε 69χρονος στον Ευαγγελισμό (video)

Μακραίνει η λίστα των θυμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα, καθώς ένας ακόμη συμπολίτης μας πέθανε το βράδυ της Παρασκευής (08/05).

Πρόκειται για έναν 69χρονο που νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό και σύμφωνα με πληροφορίες έπασχε από υποκείμενο νόσημα. Έτσι πλέον οι νεκροί στην Ελλάδα από κορονοϊο έχουν φτάσει τους 151.

Νωρίτερα, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας την Παρασκευή (08/05), ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας

και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας είχε κάνει γνωστούς δυο νέους θανάτους, ανάμεσα στους οποίους είναι και αυτός του Δημήτρη Κρεμαστινού.

Με βάση τις ανακοινώσεις, καταγράφηκαν 13 νέα κρούσματα (τα έξι απαό αυτά σε χώρους που υπήρχαν ασθενείς) και συνολικά 2.691. Από το σύνολο των κρουσμάτων, τα 603 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, ενώ 1.349 σχετίζονται με ήδη γνωστά κρούσματα.

Την Πέμπτη (07/05) είχαν ανακοινωθεί 2.678 κρούσματα. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα πάνω από 94.000 τεστ για την ανίχνευση του ιού.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας από τους ασθενείς (13 επιπλέον), 32 είναι πιο σοβαρά και νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Οι περισσότεροι από αυτούς τους ασθενείς είναι άνδρες και έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Σημειώνεται πως η διάμεση ηλικία των ασθενών είναι 67 ετών. Το 97% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 85 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Από τα θύματα, 40 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 75 έτη και το 93,3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Keywords
Τυχαία Θέματα