Κορονοϊός: 108 πρόστιμα και 16 συλλήψεις για παραβίαση των προληπτικών μέτρων τη Δευτέρα

Συνεχίζουν τους έλεγχους ανά τη χώρα οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων για αποφυγή και περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού. Έπεσαν… πρόστιμα, έγιναν και συλλήψεις.

Όπως ανακοινώθηκε, στο πλαίσιο αυτό τη Δευτέρα (11/05), για μη τήρηση της ελάχιστης απόστασης και μη χρήση μάσκας βεβαιώθηκαν 22 παραβάσεις κι επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

οκτώ στην Αττικήέξι στο Βόρειο Αιγαίοτέσσερα στη Θεσσαλονίκη
καιτέσσερα στην Κρήτη.

Από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 263 παραβάσεις κι έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ.

Για μη προβλεπόμενες μετακινήσεις (εκτός νομού του τόπου κατοικίας κλπ) βεβαιώθηκαν 76 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια κι επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 150 ευρώ:

23 στην Κεντρική Μακεδονία12 στη Θεσσαλονίκηοκτώ στη Θεσσαλίαεπτά στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκηέξι στο Βόρειο Αιγαίοπέντε στην Ήπειροτέσσερα στη Στερεά Ελλάδατέσσερα στη Δυτική Ελλάδατρία στην Αττικήτρία στην Πελοπόννησο καιένα στα Ιόνια Νησιά.

Από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 4 Μαΐου, έχουν βεβαιωθεί 817 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια κι επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 150 ευρώ.

Για λειτουργία επιχειρήσεων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κέντρα κλπ) παρά τη σχετική απαγόρευση, βεβαιώθηκαν 10 παραβάσεις και συνελήφθησαν 16 άτομα.

Από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου, έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια 613 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 599 άτομα.

Φωτογραφίες: sooc.photos

Keywords
Τυχαία Θέματα