Κόπηκε από την ομιλία Κυριάκου φράση για φορολογικούς παραδείσους (video)

Μπορεί σε όλη τη διάρκεια της σημερινής ημέρας οι βουλευτές της ΝΔ να επιδόθηκαν σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εξορμήσεις, προκειμένου να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις σχετικά με τις αποκαλύψεις για την εμπλοκή της Μαρέβας Μητσοτάκη στα Paradise Papers, ωστόσο το αίσθημα της ενοχής δύσκολα κρύβεται, κρίνοντας τουλάχιστον από την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ηράκλειο.

Δείτε επίσης: Μητσοτάκης: Να χτυπάτε εμένα, όχι τη γυναίκα μου (video)

Συγκεκριμένα, εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως

από τη σημερινή ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο 4ο προσυνέδριο του της ΝΔ στο Ηράκλειο, «χάθηκε» μια φράση στην οποία γινόταν λόγος για «φορολογικούς παραδείσους».

Δείτε επίσης: Στη λίστα των Paradise Papers το όνομα της Μαρέβας Μητσοτάκη – Τι απαντά η ίδια

Για να γίνουμε ακόμη πιο συγκεκριμένοι, το γραφείο Τύπου της ΝΔ απέστειλε στους πολιτικούς συντάκτες το απόγευμα της Τετάρτης, ένα δελτίο Τύπου με τα βασικά σημεία της ομιλίας που θα είχε λίγες ώρες αργότερα στο Ηράκλειο.

Στο τέλος λοιπόν του σχετικού δελτίου Τύπου αναφερόταν επί λέξη η φράση: «Αντιθέτως επιχειρηματίες που δεν τηρούν την εργατική νομοθεσία, έχουν απλήρωτους εργαζόμενους και τα χρήματά τους σε φορολογικούς παραδείσους θα μας βρουν απέναντι και θα υπόκεινται αμέσως στις συνέπειες του νόμου».

Παρακολουθώντας, ωστόσο, το βίντεο από την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, μια φράση προς το τέλος είχε… κοπεί. Για την ακρίβεια, ο πρόεδρος της ΝΔ, στο σημείο που θα μιλούσε για εκείνους που έχουν τα χρήματά τους σε φορολογικούς παραδείσους, αναφέρθηκε τελικά σε εκείνους που «έχουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό».

Κατά «σατανική σύμπτωση», στη ζωντανή μετάδοση της ομιλίας Μητσοτάκη μέσω του λογαριασμού στο Facebook, στα τελευταία λεπτά όπου θα γινόταν η παραπάνω αναφορά, έπεσε… μαύρο.

Τελικά φαίνεται πως αυτοί που «θα βρουν απέναντί τους τη ΝΔ και θα υπόκεινται αμέσως στις συνέπειες του νόμου», δεν θα είναι εκείνοι που έχουν τα χρήματά τους σε φορολογικούς παραδείσους.

Για όσους λοιπόν έχασαν το σχετικό απόσπασμα, το altsantiri.gr έψαξε και το παραθέτει:

Keywords
Τυχαία Θέματα